Digidexo.com

Utbruddet av Parkinsons sykdom

I USA, er nesten 1 million mennesker rammet av Parkinsons sykdom, som er en degenerativ sykdom i det sentrale nervesystemet som resulterer i gradvis tap av muskelfingerferdighet, svekket tale og hjernefunksjon. Det finnes ingen kjent kur, og symptomene vanligvis ikke bli klart før sykdommen har forårsaket betydelig skade på hjernen. Derfor, svært lite er kjent om sykdommen i sine begynnelsen stadier.

Symptomer

Symptomene på Parkinsons starte ut gradvis i de fleste mennesker og har en tendens til å bli sterkere over tid. I mange mennesker, begynner det som en svak skjelving i hånden. Til slutt, kan evnen til å bevege seg på ens egne kan manifestere, og normale funksjoner som å gå sakte betraktelig. Talemønstre blir ofte påvirket, og en stivhet av muskler kan forekomme. Holdning kan endres, blir lut. Ved utbruddet, mange rapporterer et tap av luktesansen.

Hva er årsaken til utbruddet av Parkinsons sykdom?

Det er ikke noe endelig svar til hva som forårsaker utbruddet av Parkinsons sykdom. Det er kjent at det er et resultat av død av dopaminceller, som bærer meldinger fra hjernen til resten av kroppen, men det er ikke kjent hva som forårsaker at cellene dør. Så den eneste måten for noen å se om han er en kandidat til kontrakt sykdommen er å være klar over risikofaktorene.

Risikofaktorer

Arv kan være en avgjørende faktor med hensyn til om en person skal være årvåken for tegn på den mulige utbruddet av Parkinsons sykdom, selv om bare litt slik. Alder er også en vurdering, som det pleier å plage bare de i middelalderen eller eldre. Menn er mer sannsynlig at kontrakten det enn kvinner, og de som utsettes for giftstoffer som for eksempel plantevernmidler er også mer sannsynlige kandidater.

Behandling

På begynnelsen stadier av Parkinsons, kan medikamentell behandling være svært effektiv. Levodopa er ansett å være den mest effektivt medikament mot sykdom, siden det faktisk kan skape dopamin i hjernen. Det er også viktig å begynne en diett av fysioterapi, da dette kan bidra til å bevare mobiliteten og muskel tone. Over tid vil imidlertid disse tiltakene blir mindre effektive etter hvert som sykdommen utvikler seg. Dyp hjernestimulering kan også være et alternativ, selv om det er bare utført for folk i de avanserte stadier av sykdommen.

Utvikling av en Game Plan

Det viktigste man kan gjøre etter en diagnose av Parkinsons sykdom er å formulere en plan for angrep i samråd med legen din. En endring i kostholdet er tilrådelig, som forbruker high-fiber matvarer som frukt og grønnsaker vil bidra til å stoppe forstoppelse som ofte følger sykdommen. Planlegging for hjelp med normale funksjoner som dressing og turgåing bør også finne sted.