Digidexo.com

Årsaker og risikofaktorer for en brennende følelse i brystet

Årsaker og risikofaktorer for en brennende følelse i brystet


Hyppig halsbrann, også kalt syre dårlig, er det vanligste symptomet av gastroøsofageal reflukssykdom, eller GERD, hos voksne. Sporadisk reflux er normalt, men vedvarende reflux som oppstår mer enn to ganger i uken kan til slutt føre til mer alvorlige helseproblemer, som for eksempel esophageal magesår eller en alvorlig tilstand som kalles Barretts øsofagus som kan føre til kreft i spiserøret.

Funksjon

I GERD, den nedre esphogeal sphincter, en ventil som skiller spiserør og mage, åpnes spontant eller ikke lukkes på riktig måte, noe som resulterer i at innholdet i magesekken stiger opp i spiserøret. Denne tilstanden er også kjent som acid reflux eller sure oppstøt, fordi de sure fordøyelsesenzymer juice stige opp med maten.

Effekter

Når sure oppstøt skjer, oppstår en person ofte en merkbar smak på baksiden av munningen. Når magesyre refluksert og berører slimhinnen i spiserøret, fører det til en brennende følelse i brystet eller halsen, ofte referert til som halsbrann eller sure oppstøt. Brennende brystsmerter som er forårsaket av halsbrann oppstår vanligvis etter å ha spist eller når en person ligger nede.

Relaterte tilstander

En hiatushernie oppstår når den øvre delen av magen og den nedre spiserør ventilen kommer over membranen, som er den muskel som skiller magen fra brystet. Normalt bidrar membranen veggen ventilen hindrer syre i å stige opp i spiserøret. Når en hiatal brokk er til stede, er acid reflux mer sannsynlig å skje. En hiatal brokk kan forekomme i mennesker i alle aldre og vanligvis produserer ingen symptomer. Ubehandlet GERD kan forverre eller bidra til tilstander som astma, kronisk hoste og lungefibrose.

Risikofaktorer

Viktige risikofaktorer for utvikling av halsbrann knyttet til GERD inkluderer fedme, graviditet og røyking, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Visse matvarer er kjent for å forverre tilstanden, inkludert sitrusfrukter, sjokolade, koffein, alkohol, fet og fritert mat, hvitløk, løk, mynte smakstilsetninger, krydret mat og tomat-baserte matvarer.

Forebygging / løsning

Avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden, kan behandling medføre endringer i livsstil, medikamenter eller kirurgi. Livsstilsendringer innebærer ofte å slutte å røyke, iført løstsittende klær, ikke liggende i minst tre timer etter å ha spist, heve hodet av ens seng 6 til 8 inches ved hjelp av treklosser, å miste vekt (hvis nødvendig) og spise små, hyppige måltider . Medisiner, for eksempel antacida, H2-blokkere, skummidler eller protonpumpehemmere kan være foreskrevet.