Digidexo.com

Typer Hypnotika

Hypnotiske medisiner har eksistert siden tidlig på 1900-tallet. Deres første søknaden var å behandle angst og søvnforstyrrelser, en bruk som fortsetter den dag i dag; Imidlertid er det utviklet en rekke andre anvendelser siden da. I dag, hypnotika er klassifisert i henhold til type og bruksformål, med hver utøve en annen virkning på kroppen.

Identifikasjon

Hypnotiske stoffer --- også kjent som sovemidler --- er utformet for å roe kroppens sentralnervesystemet. Som sentralnervesystemet beroligende midler, kan deres effekter spenner fra de milde beroligende midler til de av bedøvelsesmidler som brukes for kirurgiske formål. Atferdsmessige effekter forårsaket av hypnotika kan variere fra døsighet, ro og mild oppstemthet til bevisstløshet. Disse stoffene kommer i tre primære kategorier eller typer: barbiturater, benzodiazepiner og bedøvelsesmidler. Det er også en rekke ulovlige hypnotika --- hvorav mange er hjemmelagde formler --- som er tungt trafikkert som gaten narkotika.

Barbiturater

Barbiturater kan anvendes som sedativer, hypnotiske midler, antikrampemidler og anestesimidler. De var den første typen hypnotisk skal utvikles og markedsføres for klinisk bruk. Barbiturater kategoriseres etter hvor raskt deres effekter merkes i kroppen, og ved hvor lenge disse effektene sist. De med en "ultrakort" varighet kommer i injiserbare former, noe som inkluderer Brevital, Surital og Pentothal. De som kategoriseres som "mellomprodukter" kommer i tablettform, og kan ta alt 15-40 minutter å sparke i, med resulterende effektene varer opptil seks timer. Fiorina, Alurate og Butisol er noen av de mellomliggende barbiturat narkotika. De som kategoriseres som "langtidsvirkende" kommer også i tablettform, og kan ta opptil en time å sparke i, med resulterende effektene lasing opptil 12 timer. Luminal og Mebaral anses langtidsvirkende.

Benzodiazepiner

Benzodiazepiner er ofte foreskrevet for personer som lider av søvnproblemer eller angstlidelser. Disse stoffene er kjent for å være svært vanedannende, noe som betyr at kroppen utvikler en toleranse for deres effekter som resulterer i økte doseringer bare for å opprettholde de opprinnelige fordeler. Som et resultat, blir disse stoffer bare foreskrevet for kortvarig bruk. Ativan, Librium, Xanax og Valium er noen av benzodiazepiner i bruk. Nonbenzodiazepines er den nyeste formen for denne type narkotika. Også kjent som Z medikamenter, er nonbenzodiapzepines formulert for å forårsake de samme fysiske virkninger som deres forgjengere, men uten de vanedannende effekter. Sonata, Zimovane, Stilnoct og Lunesta er noen av de nonbenzodiazepine legemidler på markedet.

Anestetika

Anestesi hypnotika er kraftige stoffer som er laget for bruk under kirurgiske inngrep. De kan brukes for å dempe et område, eller for å gjengi en bevisstløs person. Disse stoffene blir enten sprøytet inn i legemet, eller administreres som en gass via luftveiene. Under kirurgiske prosedyrer, er mengden av stoffet kontrollert for å ta høyde for endringer i en persons hjertefrekvens, pustefrekvens og blodtrykk. Lokalanestetika brukes til nummen et område, eller en del av kroppen. Som bevissthet kan opprettholdes gjennom hele prosedyren, er lokalanestetika anses tryggere enn generelle anestetika.

Gate Drugs

Bruken av hypnotiske medikamenter innenfor det illegale narkotikamarkedet er fortsatt en sak av pågående bekymring. Disse typene narkotika er ofte produsert, eller "hjemmelaget", i private laboratorier og distribuert for salg til folk fra alle samfunnslag. Temazepam er et slikt stoff som blir fremstilt på gata. Den er laget ved å endre den kjemiske sammensetningen av andre legemidler som lorazepam (Ativan) og diazepam (Valium). En annen kategori av hypnotiske legemidler som selges på gaten er "dato voldtekt" narkotika, som kan administreres i pulverform eller flytende form. Eksempler på dato voldtekt narkotika er GHB (gamma hydroxybutyrate) og Rohypnol, eller "roofies." Disse stoffene er utformet for å fremme en intens høy, og i mange tilfeller kan gjengi brukeren er bevisstløs.