Digidexo.com

The History of Asthma

Moderne leger først identifisert astma som en egen sykdom i 1800. Siden den gang har mye endret i vår forståelse av årsakene til og behandlinger for astma. Behandlingsstrategier har skiftet fra bare håndtere symptomene når de oppstår til en langsiktig forvaltning av sykdommen. Samtidig har antall personer med astma økt. Eksperter anslår at antallet personer med astma vil vokse til mer enn 100 millioner innen 2025.

Årsaker

I andre halvdel av det 20. århundre, leger anerkjent at astma er en inflammatorisk sykdom, og anti-inflammatoriske medisiner ble innført for å behandle tilstanden.

Medisiner

Medisiner som brukes til behandling av astma har utviklet seg gjennom årene, og nå inkluderer korttidsvirkende beta-agonister, leukotriene modifikatorer, immunomodulatorer, inhalerte kortikosteroider, langtidsvirkende bronkodilatorer, og cromolyn og teofyllin.

Fremtidig utvikling

Noen forskere utforsker mulige genetiske årsaker til astma, som kan tillate leger å identifisere og behandle folk som er sannsynlig å ha astma før de utvikler symptomer.

Misforståelse

Fram til 1960-tallet, trodde mange leger astma var en psykosomatisk sykdom, og pasientene ble henvist til psykoanalytikere eller fikk behandling for depresjon.

Behandlinger

I det siste har astma behandlinger inkludert morfin og spesielle astma sigaretter. Den første bronkodilator å behandle astma ble innført i 1901.

Fun Fact

Ordet "astma" kommer fra det greske språket og dukket først opp i Homers "Iliaden" for å beskrive kortpustethet.