Digidexo.com

Tegn og symptomer på kolon problemer eller sykdom

Kolon (tykktarmen) er ansvarlig for eliminering av avfallsstoffer, og opptaket av vann og mineraler i kroppen. Forskjellige sykdommer og medisinske tilstander kan påvirke tykktarmsfunksjonen. Noen av de helsemessige problemer som skader kolon kan diagnostiseres tidligere enn andre fordi de har symptomer mer merkbar.

Colon Cancer

Tykktarmskreft er en sykdom som ofte forårsakes av dannelsen av polypper, eller vekster av forstadier celler, i tykktarmen. Denne formen for kreft forårsaker symptomer som diaré, forstoppelse, rektal blødning, tretthet, vekttap og / eller blodig avføring.

Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en sykdom som forårsaker betennelse og sår i tykktarmen og endetarmen. Symptomer på sykdommen inkluderer anemi, vekttap, rektal blødning, magekramper, dehydrering, underernæring, blodig diaré, hudlesjoner, vekst stunts og / eller leddsmerter.

Irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm-syndrom er en kronisk lidelse som påvirker tynntarmen. Det fører til symptomer som magekramper, oppblåsthet, diaré, flatulens og / eller slim i avføringen.

Divertikulitt

Divertikulitt er en medisinsk tilstand som kan føre til unormale poser for å danne i tykktarmen. Symptomer på sykdommen er smerter i venstre side av magen, mage ømhet, kvalme, oppkast, forstoppelse, diaré, oppblåsthet og / eller rektal blødning.

Fistler

En fistel er en uregelmessig passasje som kan utvikle seg mellom tykktarm og andre kroppslige strukturer, som for eksempel tynntarmen eller blæren. Det fører til magesmerter og / eller hevelse.