Digidexo.com

Symptomer på hjertesykdom hos barn

Symptomer på hjertesykdom hos barn


Hjertesykdom hos barn er et veldig reelt problem for Amerika. The American Heart Association rapporterer at tusenvis av barn blir født hvert år med medfødt hjertefeil. I tillegg er hjertesykdommer som forekommer i tilfelle av overvektige barn. Symptomene på hjertesykdom kan være åpenbar eller tilslørt. Forstå symptomene er svært viktig for alle voksne.

Cyanose

Cyanose er en blåaktig farge som kan oppstå på visse deler av kroppen som lepper, fingre eller tær. Det forekommer ofte når det er en mangel på oksygenrikt blod som pumpes fra hjertet. Babyer med hjertesykdom er ofte referert til som "blå babyer" fordi de viser dette symptomet. Nettsiden for Cincinnati Children Hospital melder at det er faktisk to typer cyanose. Den første typen kalles acrocyanosis, noe som fører til en blå farge i ekstremiteter som lepper, fingre, håndflater eller fotsåler. Den andre typen cyanose kalles sentral cyanose. Denne type cyanose oppstår på de sentrale deler av kroppen slik som hodet eller torso. Det er ikke vanlig, og er vanligvis et tegn på nedsatt blod oksygen. Cyanose av noe slag er en svært alvorlig tegn, og hvis du legger merke til dette i barnet ditt bør du ta ham til hans barnelege.

Luftveisproblemer

Barn med hjertesykdom kan også vise tegn på pustevansker. De kan ofte trenger å ta dype åndedrag. Noen barn selv rapporterer å være ute av stand til å ta dype, fulle åndedrag. De kan også ha problemer med å trene eller spille på grunn av en manglende evne til å få nok oksygen. Foreldre og noen medisinsk personell tror kanskje barnet er rett og slett ute av form når det virkelig er en alvorlig underliggende problem.

Fatigue

Mange barn som lider av hjertesykdom har problemer med å holde tritt med andre sin alder. De kan synes å ligge etter sine venner eller dekk lettere. De kan også sitte hjemme, ikke spille med venner, og sier de ikke føler seg vel. De trenger ofte å ta naps i løpet av dagen når deres venner har ikke behov for dette. De naps kan være lang, varer noen få timer, sammenlignet med de korte naps som trengs av et friskt barn.

Besvimelse

Besvimelse, eller synkope, kan oppstå hos barn med hjertesykdom. Den besvimelse er vanligvis forårsaket av et fall i barnets blodtrykket. Den besvimelse kan oppstå ut av det blå, eller barnet kan rett og slett føle seg ør etter å ha spilt. The Cincinnati Children Hospital melder at hjerte episoder av besvimelse er svært alvorlig og kan faktisk være livstruende.

Hjerte Murmur

Et hjerte bilyd eller uregelmessig hjerterytme kan være et tegn på hjertesykdom hos barn. Bilyder er ofte diagnostisert før selve hjertetilstand er funnet. I det siste, var hjertesykdommer som atrial septal defekter feildiagnostisert hos barn som rett og slett et hjerte bilyd. Men foreldre bør være oppmerksom på at bilyder kan være tegn på et større problem.