Digidexo.com

Hvordan avlaste Snorking

Snorking oppstår når luftstrømmen gjennom nesen og munnen er blokkert. Hindringen fører til at vevet i luftveiene til å gnisse mot hverandre og vibrere. University of California, San Francisco anslår at så mange som 15 prosent av befolkningen snorker. Flere menn enn kvinner snorker, og forekomsten av snorking øker med alderen, ifølge National Institutes of Health. Forstørrede mandler eller adenoids, nesepolypper, en merkelig septum, allergier og fedme er andre risikofaktorer for snorking. Heldigvis finnes det mange måter å lindre snorking, noen som kan prøves hjemme.

Hvordan avlaste Snorking

Hvordan avlaste Snorking

•  Gå ned i vekt hvis du er overvektig eller fete. Å være overvektig forverrer snorking og øker risikoen for søvnapné, ifølge University of California, San Francisco.

sove på din side, og unngå å ligge på ryggen i sengen. National Institutes of Health anbefaler side-sleeping å hindre de myke vev i halsen fra avslappende og dermed holde luftveiene åpne og lindre snorking.

•  Heve hodet på senga ved hjelp av puter plassert under madrassen eller ved å plassere de to front seng bena på blokker. Dette oppmuntrer kjeven og tungen til å gå videre, forebygge luftveisobstruksjon.

Prøv en nasal strimler eller nesespray under søvn. Når bihulene eller nesegangene er overbelastet, blir innånding vanskeligere. Dette kan føre til snorking. Nasal strimler og decongestants er tilgjengelig på de fleste apotek og dagligvarebutikker.

Unngå røyking, passiv røyking eksponering, og sovetabletter. Alle disse kan øke snorking, ifølge University of California, San Francisco.

Ikke drikk alkohol i flere timer før du går til sengs. The Mayo Clinic sier at alkohol slapper av musklene i halsen og svekker kroppens evne til å forsvare seg mot luftveisobstruksjon.

bli testet for søvnapné, og starte behandling så snart som mulig hvis du er diagnostisert med tilstanden. Snorking er ofte forbundet med søvnapné, en potensielt alvorlig tilstand som oppstår når hals vev hindrer luftveiene, stopper å puste.

Bruk en kontinuerlig positivt luftveistrykk maske mens du sover. En CPAP maske tvinger luft gjennom luftveiene, holder det åpent for å lindre snorking og obstruktiv søvnapné.

gjennomgå et kirurgisk inngrep for å lindre snorking. Et antall kirurgiske prosedyrer er tilgjengelige, avhengig av årsaken og alvorlighetsgraden av snorking. De fleste involverer manipulering eller kapping av visse områder av de øvre luftveiene, slik som tungen, svelg, nese eller kjeve.

Besøk en otolaryngologist, som er en kirurg som har spesialisert seg på øre, nese og hals, for laser kirurgi. Laser kirurgi er tidkrevende, og vanligvis innebærer fire eller fem polikliniske besøk. Under operasjonen, er en laser rettet inn i halsen for å fjerne overflødig vev.

Spør legen din om somnoplasty, en prosedyre som bruker lav intensitet mikrobølgeovn til å brenne bort en del av den bløte ganen. Somnoplasty, også kalt radiofrekvens vev ablasjon, er vanligvis utføres på poliklinisk basis under generell anestesi.

Bruk en tann hjelpemiddel for å lindre snorking. Gå til tannlegen for å ha en tannbeskyttelsen er satt til munnen for å holde kjeven i en mer fremre posisjon. Dental enheter kan også brukes til å trekke tungen ut, slik at mer plass for luftveiene og muliggjør lettere å puste. Du må kontrolleres på nytt om hvert halvår for å sikre at din tannlege enheten passer fortsatt riktig, ifølge Mayo Clinic.

Hint

  • Ifølge Mayo Clinic, synge og spille et instrument som kalles en didgeridoo kan lindre snorking i noen tilfeller.