Digidexo.com

Dietter for LAP-BAND Prosedyre

Dietter for LAP-BAND Prosedyre


Lap-band prosedyre, eller bariatrisk kirurgi for å begrense hvor mye mat du kan inntak, er en av de anbefalte metoder for vekttap for folk som er sykelig overvektige. I slike tilfeller er det ofte sunnere å gå gjennom kirurgi, enn forbli overvektige og risiko medisinske tilstander som kan føre til tidlig død. En lap-band prosedyren reduserer størrelsen på magen åpning, så du vil spise mindre og gå ned i vekt. Operasjonen vil kreve at du foretar endringer i kostholdet ditt både før og etter operasjonen for å optimalisere vekttap og oppnå en sunnere kropp.

Pre-Op Diet

Før lap-band prosedyren legen din kan forvente deg å begynne å lære å spise sunnere å redusere kroppsfett. Lap-band kirurgi er en prosedyre som må tas på alvor. Forberede kroppen din med en renere kosthold hjelper deg å gjenopprette raskere samt forberede deg mentalt på postoperativ kosthold. Noen av de typiske endringene du vil innlemme i kostholdet ditt før operasjonen er; spiser mellom 800 til 1200 kalorier om dagen, spiser mer protein, spise mindre fett og mindre karbohydrater. Noen kirurger plassere sine lap-band pasienter på en strengt flytende protein diett for et par dager til en uke før operasjonen.

Post-Op Diet

Du vil følge en recovery diett for de første 4 til 6 uker etter under en lap-band prosedyre. Denne dietten begynner med en all-flytende diett og nyutdannede til most mat og til slutt fører opp til fast føde. Dietten består vanligvis av omtrent 50 til 70 gram protein per dag, noe som vil i hovedsak være fra en flytende proteindrikk. Mat elementer du vil ønske å ha på hånden for den post-op lap-band kosthold er kylling og biff kjøttkraft, skummet melk, sukker gratis gelatin, sukker gratis popsicles, sukkerfri pudding, fettfattig yoghurt, potetmos, most kylling eller biff, potets erter, sportsdrikker, te, ikke-syrlig juice, og tygge multi-vitaminer. Legen din kan gi deg et annet kosthold enn det som er skissert her, og du må følge det nettopp.

Væsker

Holde kroppen hydrert med minst 64 oz. av vann eller andre væsker hver dag. Drikk sakte; unngå høye sukkerdrikker, brus og høyt kalori alkohol. Kullsyreholdige drikker kan blåse opp magen og strekke den ut eller få deg til å føle deg veldig oppblåst og ubehagelig. Ikke drikke væske under et måltid, bare mellom måltidene. Den lap-band prosedyren er ment å begrense mengden mat magen kan romme med en gang og væsker vil ta opp for mye plass, spesielt under et måltid. Hvis du overspiser, kan du ende opp med å kaste det hele opp hvis magen er for full.

Typer mat å spise

Etter legen din har gitt deg greit å spise et normalt kosthold du må fremdeles følge de ovennevnte væsker regelen, tygge maten grundig og ikke over ting selv. Eksempler på matvarer for å inkludere i kostholdet ditt er lite fett proteiner, grønnsaker, lav kalori korn, frukt, lav-fett cottage cheese, yoghurt, egg og protein shakes. Husk å spise små mengder mat til hvert måltid og tygge grundig.

Matvarer for å unngå

Begrens høyt kalori desserter og junk food etter lap-band kirurgi. Andre matvarer som kan forårsake magen å føle ubehag er tørket frukt, ananas, mais, popcorn, nøtter og frø, asparges, druer, kullsyreholdige drikker, høye kalori drikker, øl og fibrøs mat.

Endrede vaner

Den lap-band prosedyren vil kreve at du endre noen av dine spisevaner. Tygge maten til den er helt most er viktig eller maten kan sette seg fast i bandet som er smalere magen åpningen. Tygge saktere og mer grundig fra nå av. Ikke drikk væske under måltidene. Spise tre eller fire små måltider om dagen. Unngå snacks mellom måltidene.