Digidexo.com

To typer Sår i speider

To typer Sår i speider


Speiding er en viktig del av camping, militære operasjoner og tilbringe tid i villmarken. Speidere lete etter potensielle farer og bidra til å forhindre skade på andre i gruppen. Det er to mulige typer skader: åpne sår og de som ikke bryte huden. Den farligste er åpne sår og beinbrudd. Åpne sår er farlig fordi blir lett infisert. Beinbrudd er farlige fordi de begrenser bevegelse, og hvis feil innstilt, vil gro dårlig. Ta godt vare på sår kan redde liv.

Stoppe blødningen

Enhver åpent sår trenger blødningen stoppet først. Legge press på såret bruk av materiale som kan suge opp blodet og hold den. Enhver klut kan arbeide for å stoppe den første blødning, inkludert en dratt opp skjorte eller en del av en skjorte, en vask klut og bomull pads eller klut bandasjer fra et førstehjelpsskrin. Alltid stoppe blødningen før behandling av såret.

Rense såret

Når blødningen har stoppet eller bremset nok til at stopp er overhengende, rense såret. Ideelt rengjøre et sår med et element som alkohol eller en antiseptisk krem ​​for infeksjon forebygging. Hvis disse er tilgjengelig, bruk vann og en ren klut. Fjern alltid smuss og få såret så rent som mulig. Dette vil føre til noen små blødninger, men legger press igjen vil stoppe det.

Pakk Wound

Når såret er rent, pakk den med en klut og knytte fast. Speidere har ikke den luksusen av et sykehus og tett bundet klut vil hindre ytterligere blødning og infeksjon. Avhengig av hvor lang tid før skaden er behandlet og renslighet av kluter, kan infeksjoner fortsatt forekomme. Du kan forebygge de fleste problemer, men ved å rense såret og holde det pakket. Dersom det vil ta mer enn et par timer å nå et sykehus etter skaden, pakke, rene og deretter pakk inn såret en gang hver time eller to hvis det er mulig for å hindre smitte.

Broken Bones

I tilfelle av beinbrudd, bare noen som vet hvordan du setter beinet bør prøve å gjøre det. Hvis det ikke er en tilgjengelig, la benet alene. Bruke noen pinner som er omtrent på størrelse med den ødelagte kroppsdel, for eksempel grener lengden på den skadde speider arm, og knytte disse til armen med en klut eller tau. Dette vil hindre armen i å bevege seg mye og opprettholde ytterligere skader. Ta speideren til legen så snart som mulig for å hindre ytterligere skade og få benet sett.

Bite Wounds

Hvis en av speiderne blir bitt av et dyr, ta vare på det som alle andre åpne sår. Hvis ingen lege er tilgjengelig innenfor en fem-timers periode, er antibiotika nødvendig. Uten antibiotika, det er en høy risiko for infeksjon. Når du kommer til et sykehus, har en rabies test og behandling utføres på offeret, bare i tilfelle.