Digidexo.com

Slik Cure Nasal Fungus

Slik Cure Nasal Fungus


Å ha en tett nese er ubehagelig uansett hva situasjonen, og får en forkjølelse eller influensa kan føre til pusteproblemer for en uke eller mer. Men hvis du har vært syk i en uvanlig lang tid, er det en liten sjanse for at du kanskje lider av en soppinfeksjon. Normalt vil slim holde sinus hulrom fri for eventuelle fremmedelementer, men når disse passasjer blir blokkert av en eller annen grunn, kan bakterier og andre mikrober vokser og begynner å forårsake problemer. Tilstanden kjent som "bihulebetennelse" er et vidt begrep som brukes for å beskrive en tilstand der nesegangene er blokkert.

Bruksanvisning

Diagnose

•  Kjenn forskjellene mellom symptomer på akutt bihulebetennelse, forårsaket av forkjølelse og andre midlertidige forhold, og kronisk bihulebetennelse som de som er forårsaket av sopp. Dersom nesen er tett i mer enn åtte uker, hvis du har hyppige feber og en vedvarende sår hals, og dersom symptomene ikke bedrer seg med over-the-counter medisiner, så du kan ha en soppinfeksjon.

Se legen din for å finne årsaken til din nasal problem. En av de første tingene han eller hun kan gjøre er å ta røntgen av din lomme hulrom. Dette er for å utelukke problemer som en merkelig nasal septum (brukket nese) eller bein spurs som kan blokkere din nesehulen.

La legen vite om du har noen allergier, eller be ham om å teste deg for dem. Folk kan noen ganger ha en allergisk reaksjon på små partikler i luften rundt dem, og i så fall vil legen forskrive allergimedisin, og anbefaler at du holder din stue ren for støv og andre allergener som kan påvirke nesen i fremtiden.

Planlegge et hjem inspeksjon for å sjekke huset ditt for mold. Det er mulig at hjemmesiden inneholder en mold infestation at du ikke kan se, og dette kan føre til tett nese, så vel som alvorlige helseproblemer.

Behandling

Når du har blitt formelt diagnostisert med en nasal sopp, la legen din for å finne det beste løpet av behandling for deg. Ikke forsøk å behandle en soppinfeksjon på egen hånd med over-the-counter medisiner. Innse at antibiotika ikke virker på sopp.

Være kjent med spesifikk diagnose, som soppinfeksjoner er svært vanskelig å bli kvitt, og kan fortsette å gjenta seg for resten av livet ditt. Det er tre grunnleggende kategorier av sopp bihulebetennelse: allergiske, non-invasiv og invasiv. Den primære behandling for alle nese sopp-infeksjoner er kirurgi.

For allergiske og ikke-invasive sopp bihulebetennelse, innebærer behandling gjennomgår et mindre kirurgisk prosedyre som kalles endoskopisk bihulekirurgi. Dette utføres ved å sette inn en liten teleskop inn i neseboret, og det krever ingen snitt. Lokalbedøvelse er brukt, og resultatene er merkbar med en gang. Du må drive langsiktig oppfølging behandling etter operasjonen.

Etter operasjonen behandle allergisk bihulebetennelse med kortikosteroider forskrevet av legen din. Vitenskapelige studier har vist at oppfølgende behandling med orale kortikosteroider senker behovet for gjentatt kirurgi med så mye som 80 prosent.

Invasive nasal sopp er en livstruende tilstand. Behandling er akutt kirurgi og anti-fungal medisiner. Invasiv soppinfeksjon er ikke begrenset til sinus hulrom, og vil spise unna på vev, bein, og selv hjernen hvis den forblir ubehandlet. Denne typen infeksjon er dødelig i over 50 prosent av tilfellene, og krever rask og aggressiv behandling. Heldigvis er det svært sjeldent.

Tips og advarsler

  • Som med mange helseproblemer, kan du unngå nesesoppinfeksjoner i stor grad gjennom forebygging. Sørg for å holde allergier under kontroll, har hjemme inspisert for noen helserisiko, opprettholde et sunt immunsystem ved å spise rikelig med frukt og grønnsaker, og oppsøke lege umiddelbart hvis du mistenker at du kan være syk.