Digidexo.com

Hvilken sjokolade produkter inneholder den høyeste konsentrasjonen av sunne forbindelser?

Hvilken sjokolade produkter inneholder den høyeste konsentrasjonen av sunne forbindelser?


Forskning har vist at mørk sjokolade inneholder visse forbindelser som fremmer hjerte helse. Ikke alle mørk sjokolade er skapt like. Vit hva du skal se etter, slik at du kan høste alle fordelene ved denne herlig dekadent mat.

Typer

Minimal behandlet mørk sjokolade og kakao som ikke har blitt behandlet med alkali er de sunneste sjokolade produkter fordi de inneholder flavanoler, de spesifikke flavonoider som finnes i kakao. Hvit sjokolade, melkesjokolade, og selv mørk sjokolade konsumert med melk ikke gir betydelige helsefordeler. Europeiske mørk sjokolade har en tendens til å ha høyere konsentrasjoner av flavanoler enn amerikanske sjokolade.

Fordeler

Flavanoler er antioksidanter i mørk sjokolade og kakao som søker ut og ødelegge frie radikaler i kroppen. Når kroppen ikke har tilstrekkelig antioksydanter, frie radikaler forårsake skade som kan føre til høy LDL-kolesterol, og hjertesykdom. Ifølge Cleveland Clinic, flavanoler også dra vaskulær helse ved å senke blodtrykket, senke kolesterolet, forbedre sirkulasjonen til hjertet og hjernen og gjør blodplater mindre tilbøyelige til å holde sammen og danne blodpropper.

Konsentrasjon

Når det gjelder å spise sjokolade for helsemessige fordeler, er mørkere bedre. "Runners World" antyder velge mørk sjokolade med ikke mindre enn 35 prosent kakao for maksimal helsefordeler. En høyere prosentandel av kakao betyr vanligvis en høyere prosentandel av flavanoler i produktet.

Betraktninger

Steking, fermen og alkalisering, også kjent som nederlandsk behandling av sjokolade, ødelegger flavanoler i kakao. Jo mer sjokolade er behandlet, jo flere flavanoler går tapt. Ifølge Mauro Serafini, Ph.D., av Italias National Institute for Food and Nutrition Research in Rome, forstyrrer melk med opptaket av antioksidanter og kan utjevne potensielle helsemessige fordelene av mørk sjokolade.