Digidexo.com

Hvordan Beat Eksem

Eksem eller atopisk eksem er en hudsykdom som fører til flassende rød hud som noen ganger kan produsere oser blemmer. Vanligvis spedbarn er nummer én kandidater for denne sykdom, men mange voksne lider også. Kløende utslett oppstår vanligvis på kinnene av yngre pasienter og de indre knær og albuer av voksne. Du kan kjempe eksem ved å eliminere eventuelle matallergier, bruk av kremer og ta kosttilskudd. Finn ut hva du skal gjøre for å forebygge eksem fra å kontrollere livet ditt.

Bruksanvisning

•  Hold huden fuktig. Såper stjele fuktighet fra huden din, og dermed forverret eksem symptomer. Bruk såper som inneholder fuktighetskremer, og som ikke liste tørke kjemikalier som natrium lauryl sulfate som ingredienser.

Bruk en fuktighetskrem for å låse fuktigheten inn i huden din. Ifølge National Institutes of Health, forverrer eksem når temperatur og luftfuktighet endrer og huden tørker ut. Se etter en fuktighetskrem som er uten parfyme og allergivennlig.

Få en resept på en hydrokortison holdig medisinert krem. Over-the-counter hydrokortison produkter kan også være effektivt.

Påfør en anti-klø krem til skjellete hud. Kløe er en av de mest smertefulle og irriterende symptomer på denne hudsykdom.

Spør legen din om en resept på et oralt kortikosteroid. Denne medisinen reduserer betennelse og kløe. Det er vanligvis bare foreskrevet i alvorlige tilfeller av atopisk dermatitt.

Unngå hud irritanter som rengjøringsprodukter, vaskemiddel, kløende tekstiler og kosmetikk ikke er beregnet for sensitiv hud. Bruk hansker når du rengjør ditt hjem. Velg et vaskemiddel som er fri for parfyme og sterke kjemikalier.

•  Finn ut om matallergier kan utløse eksem. Hold en matdagbok for å registrere ditt daglige inntak av mat samt hud dine symptomer. Tidsskriftet vil tillate deg å se et bredt bilde av mulige matallergier.

Tips og advarsler

  • Flertallet av barndommen tilfeller av eksem klare opp som barn vokse. Forsikre barnet om at eksem er ikke nødvendigvis en livslang lidelse.
  • Kløe eksem vil gjøre symptomene verre og øker også risikoen for arrdannelse.