Digidexo.com

Eldre og depresjon Forskning

Eldre og depresjon Forskning


Depresjon hos eldre er verken normalt eller uunngåelig. De fleste eldre som utvikler tilstanden har alvorlige fysiske og livsstilsproblemer i tillegg. Pensjonister som lider av tilstanden krever mer legehjelp og er vanskeligere å behandle enn de som ikke gjør det. Tidlig diagnose, helsefremmende arbeid og innsats for å holde dem sosialt aktiv og engasjert kan bidra til å forebygge og redusere depresjon hos eldre og i alle aldersgrupper.

Årsaker

Eldre mennesker ikke naturlig utvikle depresjon, studier indikerer. Det er ofte utløst av forverret fysisk helse. "I eldre mennesker, påvirker depresjon hovedsakelig de med kronisk fysisk og mental nedgang," George Alexopolous, skrev MD i en juni 2005-utgaven av det britiske medisinske tidsskriftet The Lancet. Vaskulær sykdom som reduserer blodstrømmen til hjernen kan også være en gjerningsmann, de 4Therapy.com nettstedet notater.

Livskvalitet problemer, som redusert inntekt og ensomhet kan utløse depresjon, også lagt Alexopolous.

Hvem er mest utsatt

Eldre kvinner er mer sannsynlig å bli og forbli deprimert enn menn, et team ledet av Lisa Barry, Ph.D., rapportert i februar 2008 utgaven av Archives of General Psychiatry. Og i en annen studie, nesten dobbelt så mange eldre kvinner som menn i Cache County, Utah, ble diagnostisert med depresjon. Det er ikke klart hvorfor, men kvinner ofte overleve eller vind opp med å ta vare på skrantende ektefeller, og disse kan være medvirkende faktorer.

Konsekvenser

Eldre pasienter som er deprimerte og har andre medisinske tilstander søke medisinsk hjelp oftere enn de som ikke gjør det. De har også rack opp omtrent dobbelt så mye i behandlingskostnader enn sine sunnere jevnaldrende, Jurgen Untzer, rapporterte MD i en mars 2009 American Journal of Geriatri Society.

På den annen side, eldre hvite deprimerte menn er mer sannsynlig å begå selvmord enn noen annen gruppe.

Detection / Behandling

Fastleger har en tendens til å fokusere på fysiske plager i sine eldre pasienter og ikke klarer å innse at det kan være nødvendig å bli diagnostisert og behandlet separat, en artikkel om Konsulenten Live-webområdet påpeker. Lære å få øye på skiltene kan bidra til å forhindre og behandle den. Administrere mye brukt Geriatric Depression Scale (en kort undersøkelse) til eldre pasienter kan raskt oppdage udiagnostisert depresjon hos eldre, påpeker Stanford University ut.

Mange leger foreskrive medisiner for å behandle depresjon hos mennesker i alle aldre. Men studier tyder på at en kombinasjon av medisiner og psykiatrisk rådgivning er mer effektive. Og noen seniorer tar medisiner for andre forhold som utelukker bruk av antidepressiva.

Natural Solutions / Forebygging

En annen studie av Cache County, Utah, seniorer viste at eldre beboerne som deltok på gudstjenester jevnlig hadde mindre sannsynlighet enn andre for å utvikle depresjon. Det gjorde få tilgang til Internett på regelmessig basis, en studie av andre seniorer fra Phoenix Center for Advanced Legal & Økonomiske Public Policy Studies viste. Dette kan tyde på at eldre folk kan avverge depresjon gjennom direkte og online sosialt samspill.