Digidexo.com

Kosthold for å redusere nyrestein Risk

En nyrestein er en liten, hard innskudd som kan dannes i nyrene fra stoffer i urinen. En stein kan være ulidelig smertefullt hvis det reiser ned i urinveiene, og kan også blokkere flyten av urin. Ditt kosthold kan redusere risikoen for nyrestein, men hva du spiser og drikker, avhenger av hvilken type nyrestein du utvikler. Du trenger ulike strategier for ulike steiner.

Drikkevarer

Ifølge Mayo Clinic, hvis du ikke drikker nok væske, særlig vann, er urinen sannsynlig å ha høyere konsentrasjoner av stoffer som kan danne nyrestein. Hvis du har en historie med nyrestein, er legen din sannsynligvis anbefale at du drikker mye vann. The Mayo Clinic sier at kan bety 14 kopper vann om dagen, eller mer hvis du bor i et varmt, tørt klima.

The Mayo Clinic sier at du kan ta med et glass lemonade med vanninntaket fordi lemonade øker nivået av citrate i urinen, og citrate bidrar til å hindre nyre stein formasjonen. Men National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, advarer at lemonade ikke kan fungere for alle. De sier det kan hindre kalsium oksalat stener og urinsyre steiner, men saft kan være skadelig for mennesker som danner kalsium fosfat steiner.

Clearinghouse og Mayo Clinic sier moderat inntak av vin og øl bør ikke vondt, og kan også bidra til å redusere nyrestein risiko. Den Clearinghouse sier kaffe og te har vist seg å redusere risikoen for steindannelse, men inneholder oksalat, som noen mennesker kan trenge å unngå.

Mat

The Mayo Clinic og Clearinghouse anbefale deg å redusere saltinntaket. Som kan inkludere å unngå matvarer som pølser, kjøttpålegg, gatekjøkken og hermetisert suppe, med mindre du finner en lav-natrium variasjon.

Kjøtt, egg og fisk inneholder puriner som kan brytes ned til urinsyre i urinen. The Mayo Clinic sier folk som danner urinsyre steiner bør begrense sitt forbruk av kjøtt til 6 gram om dagen.

Hvis du får nyrestein, må du kanskje unngå spinat, rabarbra, nøtter og hvetekli fordi de øker mengden av oksalat i urinen og kan føre til kalsium oksalat stener.

Advarsler

Før du gjør noen endringer, må du sjekke med legen din først. Det er viktig å vite hvilken type stein du har, fordi ulike steiner reagerer på forskjellige stoffer.

Overall, eksperter anbefaler også at du holder deg i form. Studier har vist at overvekt kan øke risikoen for visse stener. Men de er ikke sikker på om å miste vekt vil bidra til å redusere risikoen.