Digidexo.com

Hvordan virker Beam Forming Mikrofonteknologi arbeid?

Flere mikrofoner

En bjelke dannende mikrofon prosess begynner med å anskaffe en lyd feed fra to eller flere retningsmikrofoner plassert strategisk hverandre. Retningsbestemte mikrofoner er utformet for å ha et smalt betraktningsfelt rekkevidde. Dette smalt felt av utvalget kan strålen dannende mikrofonen for å fokusere på lyder som kommer direkte fra området til der mikrofonen er påpekt. På grunn av den smale pickup-feltet, disse mikrofoner har en tendens til å ta opp mindre omgivende rom og ekkostøy enn en mikrofon som har et større feltområde.

Process

Etter audio feeds er ervervet fra mikrofonene, er fôret sendes gjennom en prosessor for å analysere og justere lyden. Beam forming mikrofoner bruke en relativt ny lyd prosessering teknologi, som kan brukes i høreapparater for å bedre isolere en lyd og dens plassering. Beam dannende teknologi kan også bidra til å filtrere ut overflødig rom støy. Denne teknologien er nyttig når du vil spille profesjonell lyd i studio, men det kan også brukes til enkle applikasjoner, som for eksempel å optimalisere lyden i din hjemmekino.

Analyse

Prosessoren gjør deretter en analyse av de akustiske egenskapene til audiosituasjonen, tar hensyn til tilstander slik som mengden av ekko i rommet. For å gjøre dette, bruker strålen dannende prosessor vitenskapelig kunnskap om en kvalitet av samspillet mellom lyd kalt utfasing. Innfasing skjer på grunn av den lille forskjellen i lyd mate som kommer fra hver mikrofon. To mikrofoner som er i litt forskjellige posisjoner vil ta opp et lydsignal som er nesten identiske, men inneholder små singulariteter. Stråleforming teknologien benytter de små forskjeller, kombinert med ingeniører 'kjennskap til plassering av mikrofonene, for å danne en ligning for å hjelpe dem til å behandle lyd. Denne prosessen kalles geometrisk stråledanning.

Opprydding

Ligningen utviklet under lydanalyse brukes deretter til å bearbeide og foredle lyden strømmer og forberede dem til å bli sendt tilbake til brukeren i riktig signalform. Signalet vil bli behandlet ulikt avhengig av om lyden som spilles av et høreapparat, en høyttaler eller et hjemmestereoanlegg fordi de varierer i sine avspillings kvaliteter og antall kanaler.

Avspilling

Når lyden er behandlet for å forbedre klarheten, sendes tilbake til brukeren som en eller flere audiosignaler. I et høreapparat, er denne lyden overføres tilbake ved hjelp av en liten høyttaler på høreapparatet. Den resulterende lyd bør bli klarere og lettere å høre, og lyden skal være mer fokusert, nullstille på lydene i den direkte banen til mikrofonene.