Digidexo.com

Baking Soda som Poison Ivy Cure

Poison Ivy kan virke harmløse, men ve den som kommer i kontakt med det. Poison Ivy vil gi deg et utslett på huden som er forårsaket av toksinet urushiol. Mange mennesker er allergiske mot denne oljen, men selv om du ikke er, den brennende utslett du får fra det vil gjøre du ønsker å skrape huden av. Snarere enn å kaste penger på butikk-kjøpte krem ​​eller medisiner, kan du bruke natron som en rask, enkel og rimelig kur.

Poison

Poison Ivy, eller forgifte eik, er en vinranke plante med tre mandelformede blader og grå-hvite bær vanlig i Nord-Amerika. Det er velkjent for toksinet den produserer, kalt urushiol, som forårsaker en kløe utslett i de fleste mennesker. Urushiol er en klar olje som kommer ut av bladene og stammen, og binder seg til huden ved kontakt, hvor den forårsaker betennelse og deretter blemmer. I alvorlige tilfeller er klare væsker utskrevet fra åpne blemmer.

Skyll

Hvis du har blitt infisert med gift eføy, kjøre varmt vann over det berørte området så snart som mulig, helst innen en time. Ikke skrubb eller bruke en vaskeklut. Dette vil gjøre huden din føles ekstremt kløende, men vannet vil redusere eksponering for toksinet.

Bade

Ikke bruk måneder gamle boks med natron som har blitt sittende i kjøleskapet og mister effektivitet. I stedet kjøper en boks med ferske bakervarer brus fra en hvilken som helst supermarked eller apotek. Kjør et varmt bad og legge til en halv til en hel kopp natron til vannet. Suge i badekaret i opptil en halv time. Små blemmer på irritert hud kan oppstå hvis de ikke allerede har.

Lim

Etter å komme ut av badekaret, lage en pasta med tre spiseskjeer natron og en spiseskje vann og gjelder for det berørte området. Det vil tørke raskt og la et hvitt pulver rester, så vær forsiktig så du ikke tilfeldigvis gni den av. Natron synes å trekke urushiol fra huden; så da det tørker, bør det lindrer smertene.

Vask

Vask alt. Urushiol olje, som de fleste olje, fester seg til overflater; så noe som kan ha kommet i kontakt med giften eføy, fra klærne til en veske eller ryggsekk til rattet i bilen din (eller hva annet du kan ha rørt), må være grundig skrubbet med såpe og varmt vann, eller du vil fortsette å reinfect deg selv i flere uker.

Advarsler

Hvis en stor del av kroppen din har blitt infisert av Poison Ivy, eller du får den i dine øyne, nese eller munn, se en lege umiddelbart.