Digidexo.com

blodtrykk høyre eller venstre arm

Forskjellen mellom blodtrykk i høyre arm Vs. Venstre Arm

Som hjertet pumper, sender det blod gjennom kroppen din, legge press på veggene i blodårene, spesielt blodårene dine. Blodtrykket er måling av styrken av blod gjennom fartøy. Hvis du er frisk, pumper hjertet ditt blod til alle kroppens celler uten å forårsake unødig stress på fartøyene. Blodtrykket måles vanligvis i enten høyre øvre eller venstre overarm. En normal blodtrykket er typisk mindre enn 120/80 mmHg (millimeter kvikksølv).

Forstå Numbers

Systolisk blodtrykk måler trykket når hjertet kontrakter, propelling blodet gjennom sirkulasjonssystemet. Dette er den øverste, høyere nummer i blodtrykksmåling. Diastolisk blodtrykk måler trykket som hjertet slapper av, representert ved bunnen, lavere tall. Blodtrykket svinger hver dag for en rekke årsaker: tid på dagen, aktivitetsnivå, stress, alder og fysisk form, blant andre, men konsekvent høyt blodtrykk (hypertensjon) krever endringer i livsstil og / eller medisiner til lavere trykk og stoppe blodårer fra å bli skadet.

Trykkforskjell mellom Arms

Det er en normal variasjon i inter-arm blodtrykk, eller trykket mellom høyre og venstre armer. Vanligvis er det mindre enn 10 mmHg og, ifølge American Heart Association, bør du snakke med legen din dersom forskjellen er gjennomgående større. Dette kan være en indikator på en underliggende tilstand som for eksempel koronarsykdom (CAD), innsnevring av arteriene som forsyner blod til hjertet, eller perifer vaskulær sykdom (PVD), innsnevring av andre blodårer som ikke fører blod direkte til hjertet .

Hvilke armen for å måle?

Fordi det er en trykkforskjell mellom armene, måling av begge armer i utgangspunktet er viktig for å hindre en feildiagnose av hypertensjon. Deretter, i henhold til American Heart Association, armen med høyere blodtrykk bør brukes til å avgjøre om du har høyt blodtrykk. Når overvåking hypertensjon, legen din vil sannsynligvis også bruke armen med høyere blodtrykk å veilede beslutninger. Når overvåking blodtrykket hjemme, bør du også bruke armen med høyere lesing.

PVD og CAD

I en 2007 japansk studie av 386 pasienter med mistanke om CAD, ble 63 prosent av de med inter-arm blodtrykksforskjeller funnet å ha sykdommen. En 1991 studie ved Johns Hopkins Medical Institutions fant at en signifikant forskjell i inter-arm blodtrykk er oftere symptomatisk for PVD. Studien fant en større "forekomst og omfang" av forskjell i høyre og venstre arm blodtrykk med PVD enn med CAD. Interessant, fant studien at verken arm konsekvent hadde høyere trykk.

Risikofaktorer

Mens inter-arm blodtrykk kan være en indikator på en underliggende sirkulasjons tilstand, det er andre risikofaktorer som kan indikere enten PAD og CAD. Disse inkluderer røyking, høyt kolesterol, fedme, diabetes, høyt blodtrykk og en stillesittende livsstil. Røykeslutt, kontrollere diabetes og høyt blodtrykk, spise et sunt kosthold og trener hjelp forebygging av sykdommer.

Brain Høyre og Venstre side fungerer

Hjernen består av høyre og venstre hjernehalvdel, som hver har ansvar for ulike atferder. De to halvkuler bruke corpus callosum til å kommunisere med hverandre.

Crossover

Den høyre side av hjernen oppfatter sensorisk informasjon fra venstre side av legemet, og også styrer muskelbevegelser på den siden av legemet. Den venstre side av hjernen oppfatter sensorisk informasjon fra høyre side av legemet, og også styrer muskelbevegelser på den siden av legemet.

Språk

På høyre side av hjernen behandler språket i omtrent 95 prosent av dem som er høyrehendt og 70 prosent av dem som er venstrehendt.

Høyre-Brain atferd kontroll

På høyre side av hjernen vanligvis behandler musikk, romlige evner, visuelle bilder og ansiktsgjenkjenning.

Venstre hjernen Behaviors

Den venstre siden av hjernen handler mer med logiske evner og matematiske beregninger.

Dominans

Du kan være venstre-hjerne dominerende, høyrehjerne dominant eller venstre / høyre hjerne balansert. Hvis du er venstre-hjerner dominant, er du vanligvis organisert, opptatt av detaljer, og foretrekker rutiner. Hvis du er høyre hjerne dominerende, foretrekker du å bare gå med strømmen, multitask, og er mest opptatt av ideer. Hvis du ikke har en signifikant høyre- eller venstre-hjerne dominans, anses du å være balansert. Selv om dette høres ideelt, kan det være en utfordring siden hjernen noen ganger forsøker å løse problemer ved hjelp av motstridende metoder.

Hvordan tolke Nummenhet i venstre arm

Hvordan tolke Nummenhet i venstre arm


Nummenhet følte i venstre arm kan bety en rekke helseproblemer. Selv om dette er den tradisjonelle tegn på et hjerteinfarkt, husk at dette er ikke alltid tilfelle. Mens du bør ikke ignorere noen smerte som oppstår i kroppen din, hoppe til konklusjoner er ikke klokt heller. Hvis du føler vedvarende nummenhet i venstre arm eller hvis armen begynner å skade, selv om du ikke har vært engasjert i fysisk aktivitet, kontakt lege for å fastslå problemet.

Hvordan tolke Nummenhet i venstre arm

Hvis du trakk musklene i venstre arm spille idrett eller bære tunge gjenstander, kan det hende du har forstuet eller anstrengt armen. Nummenhet er et vanlig symptom på en slik skade. Bruk en ispose umiddelbart etter skaden. Rådfør deg med helsepersonell hvis du har skadet armen forårsaker nummenhet og kribling.

Hvis din venstre arm begynner å skade uten noen åpenbar grunn, bør du oppsøke lege. Avhengig av din alder, hjerteinfarkt eller hjerneslag kan være årsaken. Du kan også oppleve smerter i kjeve, venstre skulder, kortpustethet og en tetthet i brystet. Ta en aspirin for å hjelpe tynne blodet, og deretter gå til legevakten umiddelbart for å redusere muligheten for permanent skade på hjerte eller hjerne.

Gjentatte bevegelser er en annen årsak til nummenhet i både venstre og høyre arm. Hvis jobben din krever at du tilbringe timer å utføre de samme aktivitetene, kan du bli anstreng visse muskler. Besøk din lege for å avgjøre om du har carpel tunnel symdrome. Varierende arbeidsoppgaver, bor hydrert og ta hyppige pauser er alle måter å unngå denne tilstanden.

ett av symptomene av arvelig amyloidose er nummenhet i både venstre og høyre armer. Denne sykdommen er forårsaket av amyloid buildup i vev i kroppen. Amyloid er en av de fire essensielle proteiner som trengs for at kroppen skal fungere normalt.

Oppsøk lege for å forhindre plutselige tragedier fordi det er mange grunner til venstre arm nummenhet. Dersom nummenhet fortsetter for en dag eller lengre, må du kanskje ha røntgen gjort for å finne ut hvorfor nummenhet skjer.

Hint

  • Aldri ignorere smerte som oppstår i kroppen din som det kunne bety helseproblemer.
  • Denne artikkelen er på ingen måte er en erstatning for medisinske råd. Hvis arm nummenhet oppstår, kontakt lege umiddelbart.

Høyre skulder og arm smerter

Høyre skulder og arm smerter


Skade på noen av bein, muskler eller nerver i høyre skulder eller arm kan forårsake smerte. Smerten kan beskrives som skarp, kjedelig, verkende, akutt eller kronisk. En vanlig skade i høyre skulder og arm er en rotator cuff skade, noe som påvirker de fire musklene som utgjør rotator cuff. Andre skader inkluderer beinbrudd og senebetennelse.

Anatomy of the Shoulder

Skulderen er bygget opp av tre hoved ben; kravebenet, skulderblad og humerus (som er felles for armen så vel). Det er flere muskler, nerver, vener og arterier som reiser fra skulderen nedover armen. Musklene koble til beinet, som hjelper bein farten. Sener i armen hjelper feste muskler og bein.

Anatomy of the Arm

Armen er bygget opp av tre hoved ben; humerus (overarm), radius og ulna. Det er også flere muskler, nerver, vener og arterier. Det finnes dusinvis av muskler, inkludert delta, supraspinatus, infraspinatus, teres mindre, subscapularis, teres major, serratus anterior, coracobracialis, biceps brachii, triceps brachii, subclavius ​​og brachialis.

Mulige årsaker

Det er mange årsaker til skulder og arm smerter, inkludert hånd, håndledd, arm eller skulder skade; senebetennelse, hjerteinfarkt (smertene stråler vanligvis nedover venstre arm, men har blitt kjent for å reise nedover høyre arm), brudd, nervelesjoner, cellulitt, muskelspenninger eller forstuing, osteomyelitt (beinbetennelse forårsaket av bakterier) og radiculitis (betennelse en spinal nerve root).

Høyre skulder og arm smerter

Ifølge Legens Exercise, "smerter som oppstår langs toppen av skulderen og utstråle inn i siden av overarmen i deltamuskelen, og videre nedover armen, selv i fingrene, kan være relatert til nerve impingement (klemt nerve) , som kan stamme i nakken (cervical ryggraden). " Smerten kan beskrives som meget intens eller skarpe på en hvilken som helst bevegelse av armen.

Ifølge Wellsphere, er smerte fra et hjerteinfarkt vanligvis følte som brystsmerter som stråler nedover venstre arm. Høyre skulder eller arm smerter kan tyde på en rotator cuff skade. En rotator cuff, Wellsphere sier, er "en muskuløs slire som omgir hodet av arm ben (humerus) og hele skulderleddet. De fire musklene som utgjør rotator cuff hjelp heve armen i front og på siden og hjelp slår skulderen innover og utover. " Rotator cuff skader oppstår vanligvis i baseball-spillere, tennisspillere, svømmere og fotballspillere. Disse skadene er forårsaket av repeterende bevegelser, faller på skulderen eller armen, eller ved å løfte tunge vekter.

Behandling

Den type behandling mottas avhenger av årsaken til smertene. For eksempel kan behandling for et brudd omfatte kirurgi, gips, spjelking, trekkraft, rehabilitering eller fysioterapi.

Behandling for skulder senebetennelse kan inkludere hvile, immobilisering, gips, varmepakninger, isposer, non-steroide anti-inflammatoriske medikamenter eller splinting felles.

Behandling av en revet rotator cuff kan omfatte injeksjoner av kortikosteroid, kirurgi og fysioterapi.

Hva er årsakene til nummenhet i venstre arm?

Enhver følelse av nummenhet i venstre arm, eller en ekstremitet for den saks skyld, er en indikasjon på en nevral problemet. Nummenhet i armen også kan være ledsaget av prikking, tap av følelse eller mangel på mobilitet, noe som bør vurderes og behandles av familien din lege for å redusere sjansene for komplikasjoner eller varige skader. Dusinvis av forhold kan føre til nummenhet i venstre arm, og forstå noen av dem kan føre til at enkeltpersoner til raskt å søke legehjelp og råd.

Klemt nerve

En klemt nerve i nakken, ryggen eller skulderen kan forårsake en kriblende følelse i venstre arm. Nummenhet er ofte forårsaket av trykk mot nerver, noe som kan forstyrre blodstrømmen, meldinger nerve sti og nerveskader som påvirker følelsen.

Pleksusskade

Plexus brachialis er en bunt av nerver som går fra nakken gjennom skulderen. En klem, skadet eller skadet eller syk nerve i denne bunten kan påvirke noen del av arm og hånd, forårsaker nummenhet eller prikking som kan være konstant og bankende og føler seg som nåler.

Broken Skulder

Et brudd kan også forårsake nummenhet i venstre arm som et resultat av skade nerve vev eller blodårer. Fracture kan oppstå i krageben (kravebenet), scapula (skulderbladet), humerus (overarmsbenet), eller radius eller ulna (underarm bein).

Perifer vaskulær Issues

Trange blodårene i armen kan også lage prikking eller nummenhet i noen del av armen eller hånden. En viktig årsak til trange blodårer er et resultat av tilstoppede arterier forårsaket av høyt kolesterol, noe som skaper en oppbygging av plakk på blodårene.

Peripheral Neural Issues

En person diagnostisert med diabetes, parese eller andre forhold som påvirker nerve vekst og utvikling kan lide av perifere nerveskader til ekstremiteter.

Venstre Arm Prikking Symptomer

Prikkende følelse i venstre arm kan ikke være grunn til alarm; men det er en abnormitet som må sjekkes av lege. Hvis du opplever prikking symptomer i venstre arm eller andre steder på kroppen, kan det tas som et rødt flagg advarsel om at noe ikke kan være helt rett. Jo før du sjekke ut årsaken til symptomet, jo raskere kan du hindre eventuelle ytterligere problemer oppstår.

Årsaker

Årsakene til venstre arm kriblende symptomene kan variere fra små problemer til store misdannelser. Noen av de mulige årsaker til kriblende følelse kan inneholde:

En klemt nerve i nakken eller skulderen som kan forårsake nummenhet eller prikking i huden. Press på ryggsøylen forårsaket av en herniated disk. Carpal tunnel syndrom. Den "stikking" følelsen skyldes lem sovner fra å være i en bestemt stilling i lang tid. Bivirkninger fra bestemte medisiner. Multippel sklerose. Hjerneslag. Active skjoldbruskkjertelen. Dårlig sirkulasjon, noe som kan være forårsaket av plakk og kan være et mulig tegn på hjertesykdom.

Umiddelbar Care

Hvis du har et forhåndsdefinert sykdom som carpal tunnel syndrom eller smerter i korsryggen, kan det være visse øvelser du kan gjøre for å lindre symptomene dine. Det er svært viktig at du finne årsaken til symptomene så snart som mulig og få dem behandlet av legen din. Hvis årsaken til den kriblende kommer fra diabetes, vil du bli fortalt av legen måter å justere kostholdet ditt for å holde blodsukkernivået balansert. I tillegg må du diskutere med legen din mulige bivirkninger av eventuelle medisiner du tar for å lindre den kriblende symptomer.

Emergency Care

Ingen vet kroppen din bedre enn deg. Du vil vite forskjellen mellom en arm som har sovnet forårsaker prikking i huden eller en mulig medisinsk nødstilfelle. Ring 911 hvis noen av følgende skjer:
Hvis du oppleve kriblende følelse etter treffer hodet eller falle på ryggen.
Hvis du opplever fullstendig lammelse av armen.
Hvis du, til enhver tid, mister bevisstheten.
Hvis du opplever sløret tale eller synstap.
Hvis du opplever kontinuerlige svimmelhet eller muskelspasmer.
Hvis den kriblende forverres når du beveger armen.
Hvis du opplever brystsmerter og pustevansker.

Diagnose

Det vil være viktig at legen din stille konkrete spørsmål for å finne årsaken til din venstre arm prikking symptomer. Ettersom det er mange årsaker, å få riktig diagnose er viktig ved behandling av problemet effektivt. Kjenn din egen medisinske historie for å hjelpe legen forstå hvorfor du opplever disse symptomene. I tillegg kan det være en rekke tester du kan måtte gjennomgå for at din lege for å sikre en riktig diagnose. Beskriv symptomene så konkret som mulig. Vit når symptomene begynte, og hvor lenge du har vært inne i dem.

Betraktninger

Gå til legen din selv om du tror årsaken til dine symptomer er en liten en. På grunn av de mange årsaker til venstre arm prikking symptomer, vil du ønsker å være sikker på at det du opplever er ikke starten på en alvorlig sykdom. Husk at den kriblende symptomene er en advarsel tegn på at noe er galt med kroppen din. Være proaktive i å identifisere årsaken for å hindre at problemet blir verre.

Hvorfor brystsmerter Radiate til venstre arm?

Hvorfor brystsmerter Radiate til venstre arm?


Et symptom på et hjerteinfarkt inneholder venstre arm smerter. Andre typer av brystsmerter, men stråle ned til venstre arm i tillegg. Nervene rundt brystet og hjertet handle annerledes enn noe annet sted i kroppen. Selv om venstre arm smertene ikke alltid bety en hjertesykdom, er det ikke noe man bør ignorere.

Forklaring

Nervene i og rundt hjertet ikke nøyaktig fastslå den nøyaktige plasseringen av smerte, sier Dr. Jeffrey P. Gress, en kardiolog. Disse nervene reagerer annerledes enn nerver i ekstremiteter som vondt i nøyaktig sted for skade. Når noen opplever brystsmerter og hjertesykdommer som for eksempel et hjerteinfarkt eller angina, de ofte føler smerten i armen eller kjeven. Denne type smerte kalles referert smerte, når nevrotransmittere bli forvirret og fortelle hjernen en annen del av kroppen gjør vondt.

Årsaker

Mange forhold forårsaker arm smerter forbundet med brystsmerter. Hjerte årsaker inkluderer angina og hjerteinfarkt. Også, noen ganger virusinfeksjoner forårsaker betennelse i og rundt hjertet, som fører til perikarditt og myokarditt. Esophageal spasmer noen ganger føre til brystsmerter samt halsbrann. Begge disse forholdene kan også stråle smerter nedover venstre arm. Lungelidelser som for eksempel en lungeemboli eller astma føre til brystsmerter også, ifølge Mayo Clinic.

Advarsel

Et hjerteinfarkt representerer en av de farligste årsakene til venstre smerte arm. Noen folk feil brystsmerter som stråler til arm smerter som halsbrann. Hvis venstre arm smerter, følger imidlertid svetting, svimmelhet, kvalme og kortpustethet, gå til sykehuset eller ringe raskt etter hjelp med en gang, sier Mayo Clinic.

Tester

Siden mange forhold forårsaker brystet og venstre arm smerter, leger utføre forskjellige tester for å fastslå den skyldige. En, elektrokardiogram, sjekker hjertet og registrerer alle sine elektriske aktivitet. Blodprøver viser leger enzym nivåer. Hvis enkelte enzymer registrere høyere enn normalt, kan legene finne årsaken til arm smerter. Mange ganger, akuttmottaket leger utfører røntgenundersøkelse på pasienter klaget over venstre arm smerter. Dette gir dem et bilde av ikke bare hjertet, men også blodkar og lunger.

Behandling

Leger behandler halsbrann med over-the-counter medisiner, eller reseptbelagte legemidler hvis tilstanden fortsetter. Mesteparten av tiden, folk kan unngå halsbrann ved å bo borte fra svært fet og sure matvarer. Folk opplever angina vanligvis får medisiner som nitroglycerin for å raskt og midlertidig utvide blodårene. Personer med venstre arm smerter på grunn av et hjerteinfarkt motta en angioplastikk eller hjertebypasskirurgi, ifølge Mayo Clinic.

Pulserende brystsmerter Akkompagnert med smerter i venstre arm

Pulserende brystsmerter Akkompagnert med smerter i venstre arm


Mens brystsmerter kan ikke alltid indikere en alvorlig tilstand, er det alltid anbefales å søke legehjelp for alvorlig ubehag i brystet. Brystsmerter ledsaget av venstre arm smerter er ofte forbundet med livstruende tilstander.

Betydning

Brystsmerter betyr ofte en alvorlig medisinsk tilstand. Medisinsk behandling bør ikke utsettes.

Thoracic aortaaneurisme

Pulserende brystsmerter kan være et symptom på en thorax aortaaneurisme. Denne tilstand inntreffer når en del av aorta svekker eller buler. Hvis det berørte området skal sprekke, er pasienten i fare for alvorlig blødning.

Heart Attack

Brystsmerter i forbindelse med hjerteinfarkt kan variere fra en person til den neste. Imidlertid bør noen form for ubehag i brystet sammen med venstre arm smerter tas på alvor. Brystet og venstre arm smerte er ofte et symptom på et hjerteinfarkt eller angina.

Aortadisseksjon

En aortadisseksjon oppstår når en del av aorta indre vegg blir revet eller ødelagt. Denne tilstanden kjennetegnes av plutselige og alvorlige brystsmerter som kan stråle ut til ryggen, skuldre, armer nakke, kjeve, mage og hofter.

Galleblæren angrep

Galleblæren smerte begynner vanligvis i øvre mageområdet, men det kan reise til brystet og armen området og føre til pulserende smerter under angrepet.

Hva gjør Prikking i venstre arm Mean?

Hva gjør Prikking i venstre arm Mean?


Arm kribling, også kjent som parestesi, resultater fra dysfunksjonelle drift av nerver i venstre arm. Ofte, folk misdiagnose dette symptomet som noe å bli ignorert.

Stroke

Den kriblende i venstre arm kan indikere et slag symptom. Se etter tegn på alvorlig hodepine, vanskeligheter med å tale, visuell forvrengning og dårlig koordinering.

Heart Attack

Hvis du opplever prikking i venstre arm ledsaget av tetthet i brystet og stiv kjeve smerter, ring 9-1-1. Dette er hjerteinfarkt symptomer.

Carpal Tunnel Syndrome

Hvis ditt yrke inkluderer utstrakt bruk av fingre og hender, kan den kriblende følelse i armen være forårsaket av blokkert sirkulasjon på grunn av en klemt nerve i håndleddet, en tilstand som kalles Carpal Tunnel Syndrome. Kontorarbeidere, mekanikere eller musikere som grep gjenstander stadig vanligvis opplever Carpal Tunnel Syndrome.

Blodsirkulasjonen

Stramme klær, smykker og feil sovestilling kan innsnevre blodstrømmen. Folk også beskrive slike symptomer i eufemismer som "armen min sover." Ubehagelig sove eller vanskelige soveposisjoner føre denne armen kriblende følelse.

Andre

Prikking i venstre arm skje hvis du lider av og hva slags vascular problem, som constricts blodsirkulasjonen. Personer som lider av diabetes, muskel sklerose og migrene opplever også prikking.

Advarsel

Ikke overse den kriblende følelse i venstre arm, og sørg for å ta kontakt med 9-1-1 for hjerneslag og hjerteinfarkt symptomer.

Venstre-arm smerter Symptomer

Voksne og barn kan utvikle symptomer på smerter i venstre arm, som inneholder tre store bein og mange muskler og leddbånd. Selv om smerter i venstre arm ofte resultater fra en skade relatert til idrett, mosjon eller overdrive, kan denne tilstanden også være et tegn på et alvorlig helseproblem. De fleste arm-smerter symptomer forsvinner vanligvis med egenomsorg hjemme, selv om symptomer som vedvarer eller forverrer bør vurderes av en lege.

Typer

Arm-smertesymptomer kan utvikle seg hvor som helst fra skulderen til håndleddet, og kan kjennes fra dypt inne i armen eller nær overflaten av huden. Arm smerter forårsaket av overforbruk kan føles som en kontinuerlig kjedelig verke eller intermitterende bankende mens smerter forårsaket av alvorlige skader kan utvikle seg plutselig og intenst. Smerten kan skje bare med bruk eller bevegelse, eller det kan være konstant til stede, selv når armen er i ro.

Årsaker

Enhver skade eller skade på muskler, sener, leddbånd eller bein i armen kan føre til symptomer på venstre arm smerter. I tillegg kan folk med nervelidelser slik som postherpetisk neuralgi, perifer neuropati og utvikle diabetisk nevropati smerte arm. Noen mennesker kan utvikle symptomer på smerter i venstre arm, i tillegg til andre symptomer, samtidig som de har et hjerteinfarkt.

Identifikasjon

Personer med venstre arm smerter som varer i mer enn én eller to dager kan også legge merke til unormal rødhet, hevelse, forvrengning eller sår i armen. En lege diagnoser symptomene på armen smerte ved visuell undersøkelse, gjennomføre tester for forståelse og styrke, og imaging teknikker som X-ray eller magnetisk resonans imaging (MRI). Personer med alvorlig arm smerter ledsaget av feber eller apati bør søke øyeblikkelig medisinsk hjelp.

Betydning

Venstre-arm smerter som vedvarer og forblir ubehandlet kan føre til betydelig ubehag, manglende evne til å sove eller utføre normale daglige aktiviteter som å kle på. Personer med belastningsskader eller stammer som fortsetter å bruke armen kan oppleve en forverring av skaden. Plutselig og alvorlig arm smerter kan være et tegn på en medisinsk krise, noe som kan føre til døden hvis den ignoreres.

Forebygging / løsning

Folk som jobber med langvarig eller intens fysisk aktivitet bør vurdere å ta hyppige pauser for å unngå å utvikle eller forverre arm smerter. Barn som deltar i idrett bør passe på å bruke verneutstyr under alle aktiviteter. Ved hjelp av ergonomiske hjelpemidler i arbeid og delta i fysioterapi og skånsom trening kan redusere symptomer arm-smerter forårsaket av muskel og nerve lidelser.

Behandlinger

Behandlinger for arm-smertesymptomer avhenge av årsaken og alvorlighetsgraden av tilstanden. Ifølge Mayo Clinic, er prisen metoden ofte anbefalt, som er Protect, Rest, Ice, Komprimer og Elevate. Personer med arm smerter kan også ta smertestillende midler eller muskel relaxers som foreskrevet av lege, og alvorlige skader kan kreve kirurgi for å kurere smertene.

Årsak til smerte i venstre arm

Venstre arm smerter kan være foruroligende, som det er ofte knyttet til hjerteinfarkt symptomer. Mens venstre arm smerte er alltid verdig en lege besøk, er det ikke alltid grunn til alarm.

Betydning

Venstre arm smerte som er forbundet med et hjerteinfarkt vil også omfatte andre symptomer på et hjerteinfarkt. Også til stede kan være brystsmerter, tetthet rundt brystet, pustevansker, og svetting. Umiddelbar medisinsk behandling er nødvendig.

Injury

En skade i armen, muskler og / eller ledd kan forårsake smerte. Overforbruk, et brudd, et brukket bein, en revet leddbånd, eller en øvelse-relaterte skader kan alle føre arm smerter og krever behandling og hvile. Bursitt, senebetennelse, og nerveskader er alle mulige årsaker.

Fall eller Repetitive stess

Et fall eller en skade fra en ulykke kan være en annen årsak til venstre arm smerter. Repetitive stress skade eller carpal tunnel syndrom kan også være å klandre.

Angst

Panikkanfall eller angstlidelser kan manifestere seg gjennom venstre smerte arm. Begge kan føre til at hjertet til å slå hardere og dermed legge vekt på musklene rundt og kobler seg til armen. Meditasjon, kan avspenningsøvelser og biofeedback hjelpe.

Tennis Elbow

Spille tennis er ikke alltid årsaken til tennis albue, og smerten fra denne tilstanden kan påvirke hele armen. Det kan skyldes overforbruk eller noen repeterende aktivitet. Smerten er vanligvis rundt albuen området, og det kan også føre til smerter og svakhet i håndleddet og den nedre armen.

Advarsel

Se en lege umiddelbart hvis venstre arm smerter kommer plutselig, hvis det er en utstående bein, hvis andre skader er til stede, eller om det er blødning. Mindre alvorlige arm smerter reagerer på prismetoden: beskyttelse, hvile, is, kompresjon, høyde.

Hvordan kan jeg avlaste Venstre Arm & Back Pain Do?

Hvordan kan jeg avlaste Venstre Arm & Back Pain Do?


Lindrende venstre arm og ryggsmerter er ikke en enkel ting å gjøre, siden det er mange forskjellige årsaker. Venstre arm og ryggsmerter kan være midlertidig eller langsiktig og kan forstyrre din daglige levende. Før du mottar behandling, se en lege for å finne årsaken til smertene. Det kan være vanskelig å fastslå, så legene vil vanligvis prøve ulike prosedyrer for å finne en kur. Inntil de finner svaret, kan de behandle smerte, slik at du kan fungere igjen.

Bruksanvisning

•  Bestem årsakene til venstre arm smerter. Se en kardiolog for å utelukke en mulig hjertesykdom. Innse at arm smerter kan også skyldes en plate skade i nakken eller fra spinal traumer irriterende nervene. Rådfør deg med en orthopedist eller en physiatrist, begge utdannet i å behandle smerte. Få en CAT scan eller MR for å forsøke å analysere problemet hvis det er nødvendig. Du kan ha trukket en muskel eller forårsaket betennelse i armen ved å sitte ved et skrivebord i lange perioder.

Identifiser ryggsmerter som en forutsetning for behandling. Vær oppmerksom på at noen ryggsmerter kan løse seg selv i et par uker. Lær mulige årsaker for eksempel plate skade eller spinal traumer. Sjekk for prikking eller nummenhet ved å trykke på huden for å se om du føler deg en sensasjon. Vite at det er 23 plater som utarte som du alder. Du kan ha spinal stenose, en tilstand som legger press på nervene. Se en orthopedist eller physiatrist som trolig vil bestille en MR eller CAT scan av ryggen.

Vurdere en smertebehandling senter for arm eller ryggsmerter eller begge deler. Følg instruksjonene som er gitt angående medisiner, som kan være anti-inflammatorisk, muskel relaxers eller smerte reduksjonsgir eksempel kortison. Slutte å røyke og gå ned i vekt hvis det er nødvendig. Unngå stress og korrigere holdning. Ordne for fysioterapi der massasjer og dype varmebehandlinger. Lære verdien av å trene. Få injeksjoner hvis legen din; disse kan inneholde kortison epidurals inn i ryggraden eller lidoderm inn triggerpunkter i en muskel. Unngå å bære tunge pakker og holde elementer tett inntil kroppen din. Hvis du arbeider på en datamaskin, stå opp og gå rundt hvert tjuende minutt. Vær forsiktig så du ikke faller.

Lær tilbake øvelser som foreslått av din fysioterapeut. Ligg på ryggen og flat den lille på ryggen mot gulvet og vippe oppover. Hold i 10 sekunder. Trekk knærne mot brystet og hold i 60 sekunder mens du ligger nede. Ligg på ryggen og rotere knærne til den ene siden. Hold i 60 sekunder. Alternativ til den andre siden.

Bruk hjem rettsmidler. Lag en varm komprimere og sette den på sår området i 20 minutter etterfulgt av is i 10 minutter. Ta hyppige turer. Lei en titalls maskin fra legen din. Dette er en liten enhet med batterier og elektroder som festes til det smertefulle området og forårsake vibrasjoner for å lindre smerte. Kjøp gnir fra stoffet butikken, spesielt de med capsaisin, et derivat av chilipepper. Bruk disse med jevne mellomrom etter behov.

Gå til en akupunktør for den gamle kinesiske nål behandling. Kjøp noen urte rettsmidler som capsaicin, ingefær eller gurkemeie. Besøke en spesialist i atferdsterapi eller biofeedback til å lære å kontrollere muskelspenning. Ta et bad med Epsom salt. Besøk en kiropraktor. Konsultere med en kirurg hvis ingenting annet fungerer.

Tips og advarsler

  • Les bøker som er anbefalt av American Chronic Pain Association slik som: "En tolv trinn Program for mestring ved kronisk smerte" av Dr. Richard A. Sternbach.
  • Hvis ditt første forsøk på lindring ikke fungerer, fortsette å prøve. Du vet aldri når du kan komme over din løsning.

Trøtthet og Venstre Arm Pain

Trøtthet og Venstre Arm Pain


Kardiopulmonære problemer forårsake venstre arm smerter med trøtthet, signaliserer en livsendrende hendelse. Det er nyttig å huske at andre, mindre skadelige forhold produsere de samme symptomene. Hvis venstre smerte arm og tretthet forekommer hyppig, bør du kontakte legen din.

Hjertesykdom

Ifølge Mayo Clinic, en innsnevring hjerteklaff (aortaklaffen stenose) og hjertesvikt føre til tretthet og venstre arm smerter som hjertet kjemper for å sirkulere blodet. Hvis hevelse, plutselig vektøkning og kortpustethet er til stede, søke medisinsk hjelp.

Skade

Venstre arm smerter kan peke til en venstre skulder rotator cuff tåre. Nakkeskader (whiplash og herniated cervical plater) kan utløse utstrålende smerter i enten arm. Muskelkramper og søvnløse netter legge til tretthet skapt av smerte generert av tåre.

Infeksjon

Venstre arm smerter og tretthet med feber, hevelse og rødhet antyder bein infeksjon (osteomyelitt). Leger utføre kirurgi for å drenere lommer av smitte fra området og fjerne eventuelle syke bein (debridement kirurgi).

Leddgikt

Degenerative joint sykdom i venstre skulder, venstre albue og håndledd utløser smerte og tretthet. Barometrisk endringer kan forsterke symptomer med ekstra stivhet og muskelsmerter.

Overforbruk

Spille et instrument for timer fører til smerte og tretthet. Tromboner, fioliner og bratsjer bruke musklene i venstre arm for stabilitet mens du spiller. Ta hyppige pauser hjelper slappe muskler, men å begrense antall praksis timer hver dag reduserer muskel kramper og hindrer tretthet fra å bli utbrent.

Slik Care for en brukket eller forstuet arm

Slik Care for en brukket eller forstuet arm


Brudd og forstuinger i armen er en vanlig skade. Faktisk, i henhold til "Longwood Kapittel 13: Muskel og bein skader," brudd i overarmen er den vanligste beinskade i Amerika. Personen som har pådratt seg en skade i armen kan oppleve alvorlige smerter. Det er viktig å riktig diagnostisere og behandle skaden. Pasienten kan også lide av sjokk, og du bør behandle for dette. Noen ganger, i tilfelle av en åpen fraktur, er det åpenbart at pasienten har brutt et bein. Men, dette er ikke alltid tilfelle. Av denne grunn bør en pasient med en mistenkt fraktur alltid vurderes av medisinsk personell.

Bruksanvisning

•  Vurdere pasienten. Håndtere eventuelle livstruende skader først og tilkalle hjelp. Hvis pasienten har et åpent sår i armen som blødde voldsomt, håndtere dette som en prioritet, ved å heve armen. Legge trykk på såret med en ren, brettet klut. Ellers vurdere arm, se etter blødninger, skadet hud, forvrengning, misfarging eller hevelse.

Fjern eventuelle ringer eller andre smykker. Hev benet over nivået på hjertet - da dette vil bidra til å unngå hevelse - hvis personen har lidd en forstuing.

Bruk is til området, hvis huden er intakt. Sett isen i en plastpose og pakk den i et rent håndkle. Bruk denne til en forstuing i maksimalt 20 minutter. Gjenta hver 2 eller 3 timer i maksimalt 48 timer.

immobilisere lem, i tilfelle av mistanke om en fraktur. Dette vil forebygge ytterligere skade. Bruk en hjemmelaget slynge eller skinne for å isolere og støtte området eller lem. Fest slyngen rundt personens nakke, ta vare som er ikke er for stramt, eller begrense blodsirkulasjonen, på noen måte. Advise personen ikke å bruke den nødstilte området.

Hint

  • Berolige pasienten og holde ham varm.
  • Ikke flytte en pasient, hvis du mistenker noen hodet eller ryggskader. Fracture til albuen er spesielt smertefullt og de berørte personen vil trenge øyeblikkelig hjelp.

Hva er årsakene til smerter i venstre arm?

Årsaker til smerter i venstre arm er mange. Det mest illevarslende årsaken er hjerterelaterte. Et hjerteinfarkt kan begynne med brystsmerter som stråler ut i venstre arm. Andre årsaker kan omfatte skade, muskelsmerter, leddgikt av overforbruk.

Time Frame

Så snart de individuelle erfaringer venstre arm smerter, bør han varsle sin lege umiddelbart. Smerter i venstre arm kan tyde på et hjerte problem, og med rask medisinsk intervensjon, kan komplikasjoner minimeres.

Identifikasjon

Identifisere årsaker til smerter i venstre arm kan gjøres ved fysisk undersøkelse, røntgen, blodprøver og vurdering av pasientens beskrivelse av smerte.

Forebygging / løsning

Løsninger på årsaker til smerter i venstre arm omfatter tidlig intervensjon og behandling av de underliggende årsakene. Anti inflammatoriske medisiner og andre smertestillende midler er vanligvis effektiv i behandling arm smerter. Hvis årsaken er hjerterelatert, kan behandlingen omfatte medisiner, sunt kosthold, mosjon, og kanskje kirurgisk inngrep.

Betraktninger

Den enkelte må vurdere at ikke alle årsaker til smerter i venstre arm er knyttet til et hjerteinfarkt. Selv om en hjerte årsak kan være årsaken til smerten, med mindre smertene stråler fra venstre bryst området til venstre arm, sjansene er det er ikke relatert til hans hjerte.

Advarsel

Selv om mesteparten av tiden årsaker til smerter i venstre arm ikke er forårsaket av et hjerteinfarkt, når som helst en person opplever denne typen smerte, bør han umiddelbart få legehjelp. Tidlig behandling er viktig i diagnose og behandling av disse årsaker.

Hva er årsakene til Prikking i venstre arm?

Hva er årsakene til Prikking i venstre arm?


Når det oppstår prikking i armen din, enten det er venstre eller høyre arm, kan det være grunn til parestesi, noe som betyr at du opplever unormale følelser i huden, for eksempel prikking eller svie og kløe. Parestesi er generelt resultatet av perifer nerveskade.

Nevrologisk System

The Mayo Clinic forklarer at nerveskader kan forårsake perifer neuropati, signalisert av prikking og nummenhet. Nerveskade kan være et resultat av infeksjon, skade, eksponering for giftstoffer og metabolske problemer. Diabetikere ofte lider av nerveskader.

Betraktninger

Kribling i armen kan være forårsaket av en subluxated første ribbe, som er referert til som torakal utløps et syndrom. Når dette skjer, kan det nerve og arterie i halsen bli klemt, forårsaker diffuse kribling i stedet prikking i en bestemt del av armen, ifølge Chriopractic-help.com. Dette er beskrevet som en dermatomal mønster.

Eksempel

Et eksempel på dermatomal mønsteret er når du føler prikking i overarmen på siden og kanskje også i nedre arm. Dette kalles C5 dermatome og kan føre til svake biceps og deltoid muskler samt tennisalbue hvis den ikke behandles.

Neck Nerver

En irritert hals nerve fører til at huden din til å bli veldig følsom. Til slutt armen kan bli nummen.

Leddene

Leddene i halsen må flytte for å holde seg friske. Hvis noe skjer som fikser disse leddene, og de er ikke lenger bevegelig, sulter dette brusk av næringsstoffer og oksygen og giftige avfallsstoffer bygge opp. Avfallsprodukter irritere nerve i nakken, noe som fører arm kribling.

Leddgikt eller skiveutglidning

Hvis du har leddgikt og endringer forekommer i underarmen som følge av denne tilstanden, kan dette resultere i smerter i armen samt kribling. Prikking i venstre eller høyre arm kan også være et resultat av en skiveutglidning i ryggen.

Tegn og symptomer på høyt blodtrykk Fra en fortykket venstre hjertekammer

Tegn og symptomer på høyt blodtrykk Fra en fortykket venstre hjertekammer


De to nederste hjertekamrene kalles ventriklene, og de er ansvarlig for å pumpe blod vekk fra hjertet. Den venstre ventrikkel pumper blod fra hjertet til resten av kroppen, mens den høyre ventrikkel pumper blod til de nærliggende lungene. Når belastningen på hjertet øker på grunn av en sykdom eller tilstand, reagerer hjertet ved å dyrke en tykkere venstre ventrikkel. Denne utvidelse, også kalt "ventrikulær hypertrofi," øker blodtrykket til å levere blod lenger i kroppen. Men dette hypertrofi har også konsekvenser, som ukontrollert fortykkelse til slutt fører til en herdet, mindre nyttig ventrikkel.

Utmattelse

Selv om et forstørret venstre ventrikkel er en adaptiv respons på økt arbeidsmengde på hjertet, kan en person som ventrikkel er forstørret over en lengre periode viser symptomer på utmattelse etter å ha utført på annen måte enkle oppgaver. Ting som å gå opp trappen eller plukke opp gjenstander rundt huset dekk ut personen siden hjertet har en hard tid å sende blod til arbeidende muskler.

Bryst Symptomer

Følelser av brystsmerter eller hjertebank er ikke uvanlig i en person med en forstørret hjerte ventrikkel. Dette er fordi i hjertemuskelen, som enhver annen muskel, smerter i respons til å bli overarbeidet. Også, skyver den fortykkede ventrikkel med større kraft mot brystveggen, som fører til hjertebank. Enhver brystsmerter bør betraktes som en medisinsk nødstilfelle, så oppsøke øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du opplever noen form for brystsmerter, stor eller liten.

Nevrologiske symptomer

Svimmelhet og besvimelse er symptomer på ventrikkelhypertrofi som hjertet ikke klarer å pumpe nok blod til hjernen. Senket blodsirkulasjonen til hjernen fører til tap av balanse, forvirring, og i alvorlige tilfeller bevisstløshet eller død. Disse symptomene kan være forbigående, men de bør tas på alvor.

High Blood Pressure

Høyt blodtrykk er ofte forbundet med en forstørret hjerte ikke fordi forstørret hjerte forårsaker høyt blodtrykk, men fordi høyt blodtrykk forstørrer hjerte. Som blodtrykket i kroppen stiger, hjertet må jobbe hardere for å få blodet gjennom de trange arterier som forårsaker høyt blodtrykk. Tenk på det som trenger en sterkere pumpe for å få vann gjennom en smalere, lengre slange enn du ville gjennom et bredt, kort slange.

Høyre Vs. Venstre Hjertesvikt

Hjertet er litt større enn fist og stadig pumper blod inn i sirkulasjonssystemet. Kjernen er laget av to kammer på venstre side og to kamre på høyre side. Forkamrene er atriene. Hjertekamrene er kalt ventriklene. Når en person har hjertesvikt, kan hjertet ikke holde tritt med den vanlige arbeidsmengden. Hjertesvikt er en progressiv og kronisk tilstand som kan oppstå enten på venstre eller høyre side.

Hjertesvikt

Når hjertet ikke lenger kan holde tritt med sine plikter, prøver den å kompensere. Det kan pumpe raskere å øke hjertets utgang. Kamrene kan forstørrelse som hjertet strekker seg for å pumpe mer blod. I tillegg kan hjertet øke muskelmasse. Dette skjer når entreprenør celler i hjertet bli større. I første omgang vil hjertet opprettholde sterk pumpekraft. Men disse er midlertidige tiltak som til slutt vil mislykkes. Når det skjer, kan en person oppleve pusteproblemer og tretthet.

Venstre side

Når hjertet beveger oksygenrikt blod fra lungene til venstre atrium, blod inntektene til hjertets venstre hjertekammer. Den venstre ventrikkel så må pumpe blodet til resten av kroppen. Siden det venstre hjertekammer er større enn de andre kamre, er det ansvarlige for majoriteten av hjertets pumpekraft. Derfor, når en person har forlatt-sidig hjertesvikt, har den delen av hjertet til å virke dobbelt så hardt til å pumpe et normalt om blod.

LV Failure

Det finnes to typer av hjertesvikt som oppstår på venstre side av hjertet. Med diastolisk svikt, venstre hjertekammer ikke lenger har evnen til å slappe av. Slik at muskelen kan bli stiv. Så når en person hviler, hjertet kan ikke riktig fylles med blod mellom hvert hjerteslag. Systolisk svikt er hjertet pumpe med nok kraft.

Høyre side

Den høyre side av hjertet pumper av "brukt" blod eller blod som startet ut fra den venstre siden, tilbake til hjertet. Med andre ord, reiser den nye blod til blodårene, og deretter gjennom det høyre atrium før den går inn i den høyre ventrikkel. Deretter ventrikkelen pumper "resirkulert" blod fra hjertet og inn i lungene. Når i lungene, blir blodet etterfylles med oksygen.

RV Failure

Hjertesvikt i den høyre side av hjertet er et resultat av svikt i venstre side. Når den venstre ventrikkel svikter, plasserer det større trykk på høyre side. Med trykket av økt fluid, reverserer blodet inn i lungene. Dette presset vil skade hjertets høyre side. Etter hjertets høyre side mister pumpekraft, påvirker en person vil føle på andre områder. For eksempel, kan blodet reise tilbake til venene og føre til hevelse i ankler og ben.

Høyre og Venstre Brain Selvhjelps Øvelser

Høyre og Venstre Brain Selvhjelps Øvelser


Den menneskelige hjernen har to halvdeler, den venstre hjernehalvdelen, og den høyre hjernehalvdelen. Det er faktisk en stor fold som går fra fronten til baksiden av hjernen din å dele den i to forskjellige omganger. Nerver i bunnen av hjernen tjene som forbindelsene mellom hver side. På høyre side av kroppen vår er kablet til venstre side av hjernen vår, og venstre til høyre side av hjernen vår. Selv de sensoriske data fra våre øyne er behandlet på motsatt side av hjernen vår.

Hjernefunksjoner

Den venstre siden av hjernen er analytisk og objektiv. Dette er den delen som behandler språk, fakta, matematikk og naturfag. Den venstre siden er detaljorienterte og bruker logikk. Når du forbereder lister eller arrangere ting i orden, er du utføre de oppgaver fra venstre side av hjernen.

Følelser, fantasi og subjektive tenkning er høyrehjernefunksjoner. Den høyre siden av hjernen er kreative så vel som å være din tro senter, som arbeider med saker som ikke er basert på fakta, som filosofi og religion. Denne siden av hjernen er der risikotaking og heftighet er født.

Left Brain Øvelser

Analytiske og logikk-baserte øvelser er best egnet for den venstre hjernehalvdel. Disse inkluderer Sudoku, kryssord og logiske problemer. Selv om det kreative aspektet ved skriving er en høyre-brained aktivitet, fysisk handling av skriving og staving, ordet komposisjon, grammatikk og tegnsetting er venstre hjerner. Du kan starte en journal eller lage lister å utøve venstre hjernen. Ved hjelp av Twitter er en stor venstre-hjerne trening som du er begrenset til 140 tegn som tvinger deg til å være kortfattet for å få frem budskapet. Å lære et nytt språk eller en ny ferdighet også utvikle venstre side av hjernen.

Høyre Brain Øvelser

Gjøre opp dumme sanger er en fin måte å benytte seg av kraften i høyre hjernehalvdelen. Du kan legge merke til hvor mye enklere det er å rime når du synger enn når du snakker. Word foreningen og minne spill bidra til å åpne opp dine kreative, visuelle sinn. Selv dagdrømming og kruseduller er måter du kan strekke høyre hjernen. Lytte til musikk, maleri og tegning er andre øvelser godt egnet til å utøve denne siden av hjernen. Spille idrett er en høyrehjerneaktivitet, spesielt når det er strategi involvert.

Høyre Vs. Venstre side av hjernen

Hjernen din er delt inn i to seksjoner, eller halvkuler. Disse blir ofte referert til som venstre og høyre side av hjernen. Disse deler av hjernen behandle informasjon på forskjellige måter. Men hjernen aktivitetsfunksjonene på sitt beste når disse to delene fungerer sammen. Det er viktig å finne ut hvilke side av hjernen er dominerende side, og å utvikle den svakere siden.

Lineær vs. Holistisk

Den venstre side av hjernen behandle informasjon i det som betegnes som en lineær måte. Dette betyr at hvis du er overveiende venstre-hjerner, behandle deg informasjon trinn for trinn. Du ta biter av noe, line dem opp og finne svaret. Høyre-brained individer behandle informasjon i det som er kjent som en helhetlig måte. Høyre-hjerner individer fungerer best når de får svaret, og deretter gitt prosessen. Det hjelper i deres forståelse av hvordan svaret ble oppnådd. Dette er praktisk i ting som notatskriving. Venstre-brained individer kan høre en skole foredrag fra begynnelse til slutt, og de forstår hva som foregikk. Høyre-brained individer ville gjøre det bedre å forske på emnet for forelesningen på forhånd, eller lese kapittelet eller utforske faget. Det gjør det lettere for dem å forstå forelesningen, og dermed ta bedre hensyn.

Symbolsk vs. Betong

Venstre-hjerner individer har en forkjærlighet for symboler. Personer med en dominerende venstre hjernehalvdel er veldig flinke til behandling bokstaver, ord, tall, matematiske notasjoner, og andre ting av denne art. Venstre-brained individer kan huske vokabular ord eller matematiske formler, uten mye sammenheng. De ser på dem og de gir mening. Høyre-brained individer er litt annerledes. Høyre-brained individer foretrekker å se ting i sammenheng. De liker å vite "hvorfor" av noe. Folk som bruker sin rett hjernen har problemer med å lære ord fonetisk. De foretrekker å se ordet i sammenheng med en setning eller avsnitt, og lære betydningen derfra. Jo flere hands-on noe kan være, jo bedre er det for din høyre hjernehalvdelen.

Logikk vs. Intuisjon

Hvis du primært bruker den venstre side av hjernen, du foretrekker logikk. Venstre-hjerner individer liker å se på noe, undersøke den, og følg den til sin naturlige konklusjon. De tar hvert problem trinnvis til den er ferdig. De foretrekker sine svar å være avledet i en lineær, sekvensiell, og logisk måte. Høyre-brained individer foretrekker å bruke sin intuisjon. Høyre-brained individer vet svaret, men ikke nødvendigvis hvordan de fikk til det svaret. Folk som bruker sin rett-hjerne har en tendens til å hoppe over trinnene, eller kombinere dem i deres sinn, uten å gi noen tenkt på det faktum at de gjør det. Venstre-hjerner folk sørge for at det ser riktig, mens høyre-hjerner folk sørge for at det føles riktig.

Verbal vs. Nonverbal

Folk som først og fremst bruker sin venstre hjernehalvdel er veldig flinke til å uttrykke seg med ord. De vet hva det er de ønsker å si, og de vet hvordan de ønsker å si det. Høyre-hjerner folk kan vite nøyaktig hva det er de ønsker å si, men ikke hvordan de ønsker å si det. Høyre-hjerner individer har problemer med å uttrykke seg tydelig med ord. Hvis noe ikke er skrevet ned, vil høyre-hjerner folk generelt har problemer med å huske det. De trenger å sikkerhetskopiere deres forståelse med visuelle effekter. Hvis du skulle få veibeskrivelse fra en venstre-hjerner individ, vil de gi deg gatenavn, tider og avstander. Høyre-hjerner individer ville være mer sannsynlig å gi deg landemerker og andre visuelle signaler.

Sekvensiell vs. Random

Den venstre hjernehalvdelen er veldig sekvensiell. De som er igjen-hjerner er listebeslutningstakere. Planlegging, lage lister, sjekker oppgaver av for fullførings, og vite hva som kommer etterpå er alle ting som en venstre-hjerner individ har. Det er slik som er mest fornuftig for dem. Høyre-hjerner folk får like mye gjort, men de har ikke prioritere. Hvis du har rett-hjerner, vil du være mer tilbøyelig til å hoppe fra oppgave til oppgave, gjøre litt på hver, men ikke ferdig en før du flyttet til den andre. Høyre-hjerner folk foretrekker å jobbe med det de har lyst til å jobbe på, i motsetning til hva en liste forteller dem kommer etterpå. Det er en god idé for høyre-hjerner folk til å prøve å lage lister. Når du lager listen, bør du bestille varene fra mest til minst viktig. Det er lurt å hoppe rundt, men du vil ha en visuell påminnelse om at en oppgave er viktigere enn en annen. Det vil bidra til å tøyle deg inn.