Digidexo.com

Adrenal Tumor Symptomer

De to små kjertler som er på toppen av nyrene kalles binyrene. Kjertlene arbeide sammen med hypothalamus og hypofysen til å produsere hormoner som er ansvarlig for en rekke av kroppens funksjoner. Svulster kan utvikle seg på binyrene, forårsaker ulike symptomer.

Fakta

Binyrene svulster kan ikke gi symptomer i starten, men etter hvert som svulsten vokser, vil overskytende hormonproduksjonen begynne. To av de store typer hormoner som produseres av binyrene er katekolaminer og kortikosteroider. Økningen i forskjellige hormoner er det som fører til mange symptomer. I del, blir de symptomer som oppstår i forbindelse med hvilken hormon produseres i overskudd.

Typer

Binyrene er delt inn i to hovedområder. Begge områdene kan utvikle svulster. Svulster i binyremargen forårsake produksjon av katekolaminer, såsom epinefrin. Symptomer på denne type svulst kan omfatte brystsmerter, svimmelhet, skjelving og høyt blodtrykk. Svulster i binyrebarken føre til økt produksjon av kortikosteroider, som kortisol. Dette kan føre til humørsvingninger, vektøkning, væskeansamlinger og økt kroppshår. I tillegg til symptomer relatert til overmål hormonproduksjon, generelle symptomer på en svulst inkluderer magesmerter, tap av appetitt og vekttap.

Betraktninger

Fordi hormoner kan bli sluppet ut i blodet bare midlertidig og hormonnivået er ikke konstant, kanskje noen symptomer kommer og går. For eksempel, hvis adrenalin produseres og en økning i hjertefrekvens og høyt blodtrykk utvikle, kan symptomene avta som hormon nivået synker i blodet. Det er umulig å forutsi når eller i hvilken grad hormon nivåer er sluppet ut i blodet og når symptomene vil øke.

Diagnose

Fordi noen symptomer på en adrenal tumor er lik de andre forhold, som for eksempel hjerteproblemer, må en lege foreta en korrekt diagnose. Etter en lege vurderer symptomene, kan blodprøver pålegges å påvise høyere enn normalt nivå av hormoner, som adrenalin. En CT-scan eller en MR kan gjøres for å vise nyrene og se etter svulster på binyrene.

Behandlinger

Hvis en adrenal kjertel tumor forårsaker symptomer, selv om det er godartet, behandling kan være nødvendig. Fordi en av symptomene er høyt blodtrykk, er medisiner ofte gitt for å bidra til å senke blodtrykket. Betablokkere kan også være foreskrevet for å bidra til å regulere hjerterytmen. Kirurgi for å fjerne svulster kan være nødvendig dersom medisinen ikke lindre symptomer. Adrenal svulster som er kreft kan kreve ytterligere behandling for å lette symptomer, som for eksempel stråling og kjemoterapi.