Digidexo.com

Kan Invisalign fikse Buck tenner?

Kan Invisalign fikse Buck tenner?


En rett, attraktiv smil vil alltid være en ressurs for din personlige og profesjonelle liv, men få av oss er født med perfekte tenner. "Buck tenner", også kjent som en overbitt, er et vanlig kjeveortopedisk bekymring, og kan noen ganger være vanskelig å korrigere. De klare tann aligners kjent som Invisalign kan brukes til å løse mild bukk tenner, men vil ikke gi så dramatiske resultater som vanlige tannregulering, og vil ikke være effektiv på saker som en kjeveortoped klassifiserer som alvorlig.

"Buck Teeth" - Hvordan vite om du har en overbitt

"Buck tenner", eller en overbitt, er den vanligste tann klagen, og vises i to former: vertikale eller horisontale (også kjent som en overjet). Den horisontale typen er en overlapping av de øverste tennene på bunnen, mens den vertikale type vises som overdrevet protrusive toppen tenner. Buck tenner kan være et resultat av hyppige tommelsuging, tongue-stakk eller enkle genetikk, men uansett årsak, kan selv de mest alvorlige tilfellene som regel rettes opp.

Invisalign og din overbitt

Invisalign tilbyr kriminal potensialet i konvensjonell tannregulering i flyttbare, nesten usynlige polymer aligners for tennene. Når den brukes i samsvar med en personlig kjeveortopedisk plan, kan disse klare aligners være nyttige til å korrigere en mild overbitt, men systemet er begrenset i sin evne til å korrigere alvorlige tannproblemer. Hvis din orthodontist mener din overbitt kan bli klassifisert som alvorlige, bør du se på andre alternativer.

Bukseseler: Et annet alternativ

Konvensjonell tannregulering bruke metall og wire aligners å ta tannproblemer. Styrken av disse materialene gjør at bukseseler til å være mer effektive enn Invisalign i korrigere alvorlig misformet overkjeven struktur, og til å produsere mer dramatiske resultater. Selv om de kan være ubehagelig, og ikke har den allsidigheten av klare aligners, konvensjonell tannregulering er det beste alternativet når det gjelder å korrigere alvorlig bukk tenner.