Digidexo.com

Hva er årsaken til flass i Kids?

Flass er en vanlig hudlidelse som rammer hodebunnen. Det skjer når kroppen blir kvitt døde hudceller, ofte skaper små flak av huden. Det har en tendens til å påvirke barn som de kommer i puberteten. Selv om det kan være pinlig, er flass ikke alvorlig eller smittsom. Tilstanden vanligvis ikke krever en legens diagnose, men en fysisk eksamen kan være nødvendig hvis hodebunnen er irritert. Milde tilfeller er vanligvis kontrollert med over-the-counter rettsmidler, men mer alvorlig flass kan trenge medisinert sjampo.

Symptomer

Symptomer på flass inkluderer hvite, fet flak og død hud i håret og på skuldrene. Flass gjør også hodebunnen tørr og kløende.

Årsaker

Flass kan skje hos barn når de har tørr, irritert, eller fet hud. Hvis de har psoriasis eller eksem, kan det også utvikle seg. Eksperter sier ikke sjamponering nok eller bruke for mange styling produkter kan også være en faktor.

Risikofaktorer

Nesten hvem som helst kan ha flass, men barn med fett hår eller fet hodebunn er mer utsatt. Ifølge Mayo Clinic, ofte begynner flass i ung voksen alder og fortsetter til midten alder, og menn er mer sannsynlig å ha flass fordi de har større produserende oljekjertler. Dårlig kosthold og enkelte sykdommer kan også plassere noen på et høyere risiko for flass.

Behandling

Det er flere over-the-counter flass sjampo. Mayo Clinic leger sier de er ikke alle det samme, så du må kanskje prøve flere før du finner en som fungerer for deg.

Når bør du oppsøke lege

Selv om de fleste tilfeller av flass ikke krever en lege omsorg, hvis barnets hodebunn fortsetter å klø i flere uker etter å ha prøvd over-the-counter medisiner, eller om det blir rød eller hoven, konsultere sin barnelege.