Digidexo.com

Vekttap og Lamictal

Selv om vekttap ikke er oppført som en offisiell bivirkning av antiepileptika Lamictal (også kjent som Lamotrigin), har kontrollerte studdies vist at mange pasienter synes å oppleve vekttap mens du tar dette stoffet. Lamictal brukes vanligvis til å behandle visse typer anfall, for eksempel epilepsi, samt Bipolar I lidelse hos personer som er 18 år eller eldre.

Studier på Lamictal er innvirkning på vekttap

I 2006 American Journal of Psychiatry publiserte resultatene av en studie ledet av Charles L. Bowden, MD, som fokuserte på endringer i vekt hos overvektige pasienter som tok stoffet Lamictal.The studie av 399 pasienter (hvorav 155 var overvektige) over 52 uker konkluderte med at de med bipolar lidelse jeg gikk ned i vekt mens du tar lamotrigin. I løpet av studien de overvektige pasienter mistet i gjennomsnitt 7 prosent av sin kroppsvekt sammenlignet med pasienter som tok placebo (en "sukkerpille" som inneholder ingen medisiner) i løpet av de innledende faser av studien. Å sette i enklere termer, hvis en kvinne veier 180 kg. og mistet syv prosent av sin kroppsvekt, har hun mistet £ 12,6. Selv om denne studien fokusert mest på Lamictal effekt på vektøkning eller tap hos overvektige pasienter, ble det bemerket at de ikke-overvektige pasienter som tar Lamictal ikke få noen vekt.

Velge Lamictal fremfor andre medisiner

Resultatene av denne undersøkelsen kan lede bipolar I pasienter som allerede er overvektige eller fete i retning av Lamictal, heller enn å prøve litium, et annet vanlig brukt medikament for å behandle denne tilstand. Hyppig brukt av leger til å behandle bipolare pasienter siden 1970, er denne medisinen beryktet for å forårsake vektøkning, ifølge psycheducation.com

Andre medvirkende bivirkninger

Også muligens bidra til vekttap hos pasienter som tar Lamictal er påvist bivirkninger funnet i kontrollerte studier: denne medisinen kan føre til kvalme (som kan hindre en fra å spise visse matvarer) og oppkast (som kan føre til dehydrering og tap av vann vekt).

Fordeler og ulemper av Lamictal

Pasienter som behandling for tilstander som tar medisiner som forårsaker dem til å få vekt, må ta i perspektiv fordeler og ulemper med stoffet og dens effektivitet i behandling av deres tilstand. For eksempel, hvis noen som begynner å ta litium finner at hun har en betydelig reduksjon i humørsvingninger, men har fått £ 15., Kan hun ønsker å vurdere om å høste fordelene av dette stoffet er viktigere enn å få vekt.

Lamictal kan ikke være riktig for alle

Med noen narkotika, kan bivirkninger variere. Hvis du tar Lamictal og føler at du har vunnet eller tapt i vekt på grunn av dette stoffet, eller opplever andre ubehagelige bivirkninger, bør du kontakte lege umiddelbart.