Digidexo.com

Rotator Cuff Injury Vs. Bursitt

Rotator Cuff Injury Vs.  Bursitt


Rotator cuff skader kan inkludere en klem, betent (senebetennelse) eller revet sene eller muskel i skulderen. På den annen side er bursitt en tilstand der bursa på toppen av benet brusk blir irritert. Bursitt oppstår vanligvis samtidig med senebetennelse og andre rotator cuff skader.

Medisinsk Identifikasjon av A Rotator Cuff Injury

Når en person har rotator cuff senebetennelse, blir sene betente, smertefull og noen ganger nummen. Det kan være vanskelig å løfte armen over hodet eller sove på skulderen. Dette er fordi den sene blir bragt og har problemer som passerer mellom arm- og skulder bein. Følgelig kan en av fire rotatorcuff sener eller rive muskler.

Medisinsk Identifikasjon av bursitt

Bursitt er betennelse i bursa sac, som inneholder leddvæske som hindrer friksjon mellom sener og bein. Bursitt ofte fører senene en rotator cuff å bli betent som det er første kontaktpunkt med bein. Symptomer kan inkludere verkende, hevelse, skyting smerter, skulder rødhet og enda en feber.

Typer behandling

Begge rotator cuff skader og bursitt kan behandles med hvile, is, varmeputer, anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen, massasje og trening. Man kan trenge et antibiotikum med bursitt.

Time Frame

Det kan ta uker for både bursitt og senebetennelse å helbrede. Recovery er betinget av både alvorlighetsgrad og behandling.

Advarsel

Begge bursitt og rotator cuff skader kan komme gradvis verre over tid. En person kan kreve kirurgi hvis han ikke riktig behandle alle forholdene.