Digidexo.com

Forensic Hypnoterapi

Forensic hypnoterapi gjelder hypnose for rettshåndhevelse etterforskningsformål. Den brukes til å fordype deg i minnene om ofre eller vitner til å trekke ut detaljer som kan bli undertrykt eller rett og slett glemt.

Historie

Bruk av hypnose i kriminell etterforskning begynte på 1950-tallet. På 1970-tallet, Dr. Martin Reiser, direktør for Los Angeles Police Department Behavioral Science Services, videre forsket på og utviklet metoder for opplæring etterforskere om hvordan du bruker rettsmedisinske hypnoterapi når intervjue vitner. Disse teknikkene ble brukt til å forbedre tilbakekalling under intervjuprosessen.

Slik fungerer det

Faget er laget for å konsentrere seg og fokusere sin oppmerksomhet på et bestemt aspekt av saken. Gjennom enten lett eller tung hypnose, er en person overtalt til å bli mer avslappet og klar. Målet er å oppdatere hans minne.

Fordeler

Forensic hypnoterapi kan forbedre et vitne 'minne og flytte en undersøkelse sammen raskere og mer produktivt å hjelpe politiet med å løse en sak.

Fallgruver

Bevis innhentet gjennom rettsmedisinske hypnoterapi er ikke alltid tillatelig i retten. Fordi minner kan skapes gjennom hypnotiske forslag, spørsmål oppstår ofte om sin nøyaktighet og pålitelighet.