Digidexo.com

nattesvette symptom

Hva er nattesvette et symptom på?

Hva er nattesvette et symptom på?


Å våkne opp i en pool av din egen svette er ubehagelig og urovekkende. Det er flere grunner som måtte forekomme nattesvette. En samtale eller besøk med legen din kan hjelpe deg med å finne ut nøyaktig hva som forårsaker du å svette overdrevet om natten.

Menopause

Mange kvinner som opplever overgangsalderen lider av hetetokter og nattesvette. Menopause oppstår når en kvinner når slutten av hennes reproduktive år og permanent stopper mensen. Denne prosessen kan føre til hormonbalanser å svinge vilt, og skaper fysiske symptomer som nattesvette.

Hyperhidrose

Hyperhidrose er en tilstand som fører til en person til å svette uforutsigbart, for eksempel mens du sover i et rom som er ansett som kult eller behagelig. Ifølge National Institutes of Health, ca 2 til 4 prosent av voksne lider av denne tilstanden. Det er ingen kjent årsak, men tilstanden synes å være arvelige.

Svulster

Visse typer svulster kan føre en person til å oppleve nattesvette. Disse tumorene omfatter de som er forbundet med Hodgkins sykdom (lymfeknute tumorer), karsinoid syndrom (tarmsvulster) eller feokromocytom (binyrene tumorer), hvor hver av disse er en form for kreft. Godartede svulster på deler av endokrine eller nervesystemet kan også produsere nattesvette.

Infeksjon

Noen infeksjoner kan forårsake nattesvette. Disse inkluderer infeksjoner i hjertet (endokarditt) og infeksjoner i bein (osteomyelitt). En infisert byll i leveren, som kalles en pyogenic abscess, også kan føre en person til å svette overdrevet om natten.

Fever

Svette om natten er ofte et symptom på kroppen bekjempelse av feber. En feber kan være forårsaket av flere forskjellige typer av sykdommer, slik som vanlig forkjølelse, en urinveisinfeksjon eller matforgiftning. Denne typen nattesvette vil ende når feberen har gått bort.

Medisiner bivirkninger

Det finnes flere medisiner som kan føre til at du svetter om natten. Legemidler som brukes til kjemoterapi (kreftbehandling) ofte vil produsere denne bivirkningen. Andre typer medikamenter som kan forårsake nattesvette inkluderer antidepressiva, diabetiker medisiner, steroider og noen smertestillende medikamenter.

Slik håndterer Pre-menopause symptomer

Studier av kvinner viser at symptomer kan ledsage pre-menopausal status og endringer kan begynne å oppstå som østrogennivåene reduseres. Pre-menopause kan oppstå fra 2 til 8 år før menstruasjon slutter. Prosessen er gradvis. Menopause oppstår for de fleste kvinner mellom alderen 47 og 55. Symptomer som oppstår i overgangsalderen faktisk kan manifestere seg i pre-menopause år selv om de fleste er mildere enn symptomene sett i løpet av overgangsalderen.

Slik håndterer Pre-menopause symptomer

Se legen din for hormon testing. Symptomer rapportert av kvinner er tretthet, hetetokter, ledd-og muskelsmerter, nervøsitet, irritabilitet, søvnløshet, humørsvingninger og hjertebank. Andre symptomer er smertefullt samleie, vaginal tørrhet, og nattesvette. Noen kvinner opplever et tap av interesse for sex under pre-menopause, mens andre har uspesifikke plager som kan gjøre pre-menopause vanskelig å diagnostisere.

Innse at pre-menopause kan være ubehagelig, men det er likevel viktig å utelukke andre fysiske årsaker til dine symptomer. Når du får en diagnose, kan du være enklere. Lær å akseptere at den pre-menopause er en naturlig forekomst.

Forverring symptomene på pre-menopause og overgangsalder er høy body mass index, kronisk infeksjon, antihistaminer, antidepressiva og søvnløshet. Aktivt engasjere deg å finne behandling for tilstander som kan forverre problemet, for eksempel psykiske problemer og medisinering bruk.

engasjere seg i regelmessig mosjon aktivitet. Daglig mosjon stimulerer endorfiner, bidrar med lindring av leddsmerter og søvnløshet. Hvis du er overvektig, begynner en øvelse og vekttap rutine som du kan fortsette gjennom life.Standardized klaseormedrue har vist seg å hjelpe kvinner med hetetokter og humørsvingninger, men studiene er begrenset. Du må kanskje eksperimentere med naturlig rettsmidler, men sørg for å følge legens recommendations.Avoid matvarer som utløser symptomene dine. Mange kvinner føler seg verre når du spiser sjokolade eller krydret mat. Unngå matvarer med tilsatte kjemikalier. Tenk organiske kjøp og fokus på hel fersk foods.Vaginal østrogen krem ​​kan hjelpe med smertefulle samleier og beskytte mot vaginal atrofi. Snakk med din doctor.Learn å kontrollere stress. Det er på tide å la de små ting gå. Mindre irritasjonsmomenter kan gjøre symptomene mye verre. Ta deg tid til deg selv. Engasjere seg i aktiviteter som er beroligende.

Snakk med legen din om kortsiktig hormonbehandling hvis symptomene er uutholdelig. Legen din vil vurdere risiko og fordeler ved hormonbehandling for pre-menopause og overgangsalder symptomer.

Menopause symptomer og diagnose

Menopause symptomer og diagnose


En kvinne er diagnostisert til å være i overgangsalderen hvis hun ikke har hatt en periode på ett år. Menopause, noe som betyr at i slutten av menstruasjonen og fertilitet, kan også bli kirurgisk indusert. De fleste kvinner opplever menopause et sted mellom 43 og 57.

Perimenopause

Perimenopause er en periode som kan vare så lenge som 10 år når en kvinnes kropp opplever alle de hormonelle endringene som vil ende i overgangsalderen.

Årsaker Symptomer

Symptomer på overgangsalder er forårsaket av den varierende nivåer av hormoner i kroppen, spesielt endringer i østrogen og progesteron. En kvinnes fruktbarhet avtar og hennes perioder blir mer uregelmessig, noen ganger de er kortere, noen ganger lengre. Kvinner opplever fysiske så vel som følelsesmessige symptomer som kan omfatte depresjon, angst, søvnforstyrrelser, tap av energi og libido. Mange kvinner omfavne menopause fordi risikoen for å bli gravid er ikke lenger der, og de ikke lenger trenger å være bekymret for å ha en periode.

Long Term Effekter

Kvinner i overgangsalderen kan oppleve endringer i kolesterolnivået og er en større risiko for hjerteinfarkt enn er premenopausale kvinner. Kvinner opplever også bentap og har større risiko for osteoporose. Vaginal veggene tynne ut og kjønnsleppene atrofi, og noen kvinner har problemer med smøring.

Fysiske symptomer

På samme måte som hver kvinne opplevelse av å ha en periode er forskjellige, hver kvinne opplever menopause annerledes. Noen har store problemer med mye ubehag, mens andre seiler rett sammen. Mange kvinner opplever en redusert sexlyst, inkludert tørrhet i skjeden og mer smertefullt samleie. Hetetokter og nattesvette er også vanlig. Mens den eksakte årsaken til en hot flash ikke er kjent, er det resultat at en kvinne blir ubehagelig varmt og ofte vises spylt og svett. Mens kort, kan en varm flash være svært ubehagelig og noe urovekkende. Kvinner noen ganger vekke i løpet av natten for å finne sine nightclothes dynket i svette. Dette forstyrrer søvnen i tillegg til det forårsaker ubehag.

Emosjonelle symptomer

Angst, depresjon og en generell følelse av irritabilitet er ikke uvanlig i denne perioden. Noen kvinner rapporterer at de har problemer med å tenke klart. Kvinner opplever andre forandringer i livet som et barn å forlate hjemmet, skilsmisse eller død av en forelder i løpet av denne tiden i livet sitt, og det er noen ganger vanskelig å skille hva den eksakte årsaken til en kvinnes nød er. Dermed kvinner ofte søke hjelp av en mental helse profesjonell til å bidra til å håndtere de følelsesmessige problemer som oppstår.

Andre endringer

I tillegg til livsstil og familieendringer, mange kvinner opp i vekt i løpet av denne perioden. Noen kvinner opplever at fordelingen av vekten på kroppen har endret seg, med mer vekt rundt midten deres. Huden kan endre og rynker utvikle og noen kvinner, hvis de var akne utsatt tidligere i livet, finne akne å bli et tilbakevendende problem.

Betraktninger

Det er viktig å se en helsearbeider både under perimenopause og overgangsalder. Helsepersonell kan bistå i forebyggende helsearbeid samt hjelpe med behandling av harde å tolerere symptomer.

Menopause Minne Symptomer

Hukommelsestap med overgangsalderen er et vanlig symptom. Mange kvinner opplever minne symptomer med overgangsalder fra mild til alvorlig, oftere med korttidshukommelsen tap enn langtidshukommelsen symptomer. Den hukommelsestap kan være frustrerende, men det er ikke permanent som de fleste kvinner komme seg helt og gjenvinne sin normale minnefunksjon.

Typer minne Stages

Det er tre typer grunnminne stadier: registreringen, oppbevaring scenen og tilbakekalling scenen. Alle tre stadier kan bli påvirket av overgangsalderen.

Registrering Stage

Registrering fasen er når du bruker dine sanser til å observere og lagre oppfatninger av verden rundt deg.

Bevaring Stage

Bevaring er scenen som gir deg muligheten til å holde på informasjon for kort eller lang sikt.

Recall Stage

Recall scenen er din evne til å bringe frem og bruke data som har vært i minnet ditt enten kort eller lang sikt.

Typer minne

Det er tre typer minne: arbeidsminne også kjent som korttidsminne; nyere minne, noe som hjelper deg å huske hendelser fra dag til dag; og prosessuelle minne som hjelper deg å huske langsiktig og hjelper med motoriske ferdigheter. Alle tre typer minne kan bli påvirket av overgangsalderen.

Årsaker

Kvinner opplever menopause også oppleve en reduksjon i østrogen, som har en direkte link til minnet. Andre kroppslige endringer som skjer med overgangsalderen som hetetokter, søvnløshet, nattesvette, hodepine, angst og humørsvingninger kan også forverre minne symptomer.

Relief

Et sunt kosthold, regelmessig mosjon, unngå alkohol og snakke med en lege om forskrivning en anti-beroligende hvis du føler deg deprimert er alle rettsmidler som kan hjelpe med søvnløshet, depresjon og angst, og dermed redusere deres effekt på minne symptomer.

Body Detox Symptomer

Når du trekker et vanedannende stoff fra kroppen din, er det detox symptomer å håndtere. Disse symptomene kan være mindre eller ganske alvorlig avhengig av hvor avhengige du skulle stoffet.

Betydning

Detox symptomer oppstår som et resultat av kroppen regenerere seg selv. Disse symptomene oppstår når vanen har blitt stoppet. De er som regel forbigående, men de kan vare noen måneder i enkelte situasjoner.

Funksjon

Symptomene som oppstår i hendene på en detox er der for en grunn. I utgangspunktet, det tok en stund å bygge dem opp inne i kroppen. Når du detox, er du eliminere disse giftstoffene ut igjen, slik at de forlater restsymptomer.

Fordøyelsesproblemer

Når du er detoxing, er fordøyelsessystemet endret. Noen symptomer inkluderer forstoppelse, diaré, kvalme, oppkast og mageproblemer.

Termostat

Kroppen kan også gå gjennom en rekke temperaturkontraster. Dette fører til frysninger, feber og nattesvette. Du kan også lider av nervøse tilstander som rister ukontrollert.

Fatigue

Det er dager, spesielt i begynnelsen av en detox, hvor du kan gå gjennom perioder med ekstrem trøtthet og slapphet. På grunn av dette, hjerne og problemer med å konsentrere kan også forekomme.

Effekter

Noen andre effekter som kan ses mens detoxing omfatter svakhet, ømme muskler og ledd, sult, hudsykdommer, dårlig ånde og canker sår.

Lymfekjertelbetennelse Tegn og symptomer

Lymfekjertelbetennelse er mer kjent som mononukleose, eller "Mono". Det er et resultat av en direkte eksponering mot Epstein-Barr-virus fra spyttet hos en person som bærer organismen. Når dette skjer, vil du vanligvis utvikler tegn og symptomer på viral infeksjon, hvorav de fleste er relativt mild.

Fever

De fleste mennesker med lymfekjertelbetennelse lider av feber 99 grader F eller høyere. Dette er ofte ledsaget av trøtthet, svakhet, tap av appetitt og periodiske hodepine.

Hevelse

Ofte forbundet med feber er hevelse, som vanligvis påvirker lymfeknutene i nakken og under armene, men kan også ses i mandlene.

Sore Throat

Det er også ganske vanlig for noen med lymfekjertelbetennelse å oppleve en sår hals. Dette sår hals er ganske vedvarende og ikke alltid svare på antibiotika.

Utslett

Noen ganger kan en person med lymfekjertelbetennelse lider også av et utslett som utvikler seg som hevet og misfargede områder langs huden.

Nattesvette

Mange ganger, utløser lymfekjertelbetennelse en nesten overdreven mengde svette i tider med søvn eller hvile, mest kjent som "nattesvette."

Tegn og symptomer på Mono (kyssesyken)

Mononukleose, kalt mono for kort, er også kalt kyssesyken fordi det er spredt gjennom spytt. Den kommer fra Epstein-Barr virus. Folk som er smittet med viruset utvikler antistoffer som gjør dem immune mot det punktet på.

Fatigue

Ekstrem tretthet, generell svakhet og tap av matlyst er alle tegn på mono.

Hovne lymfeknuter

Dette er kjertler som er under øret, arm og lyske. Hvis de er hovne og følsom for berøring, bør du oppsøke lege.

Andre symptomer

Nattesvette, en øm milt og hudutslett er alle symptomer på mono også. Noen mennesker viser alle tegn på mono, og noen bare har noen få.

Inkubasjon

Symptomer mellom fire til seks uker etter eksponering for viruset. En blodprøve vil avgjøre om du har mono eller et annet virus.

Recovery

Det tar flere uker for feber og sår hals å forsvinne. Tretthet, kan forstørrede lymfeknuter og milt ta mange flere uker å gå bort helt. Tilstrekkelig hvile og rikelig med væske er en nødvendig del av behandlingen.

Er kalde frysninger et symptom på overgangsalder?

Er kalde frysninger et symptom på overgangsalder?


Menopause oppstår i alle kvinner oftest under 40-årene og 50-årene. Det er slutten av den månedlige syklus når eggstokkene ikke lenger produserer egg å bli befruktet for unnfangelse. Det er mange scener og mange symptomer til overgangsalder, inkludert kalde frysninger.

Definisjon

Det kan være alt fra 5 til 15 år før selve menopause setter inn. Løpet av denne tiden, eggstokkene fortsette å produsere egg som den naturlige hormoner i en kvinnes kropp nedgang, ifølge Project AWARE.

Intensitet

Symptomene i årene før og overgangen til menopausen er like i naturen. Symptomer er ofte mer intense i løpet av tiden frem til overgangsalderen enn etter det skjer.

Symptomer

Kalde frysninger, hetetokter, nattesvette og en klam følelse er blant de vanligste symptomene på overgangsalder, ifølge Project AWARE. Organisasjonen viser 35 symptomer som kan påvirke kvinner i overgangsalderen.

Behandling

Avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene dine, kan legen være i stand til å foreskrive hormonbehandling eller andre medisiner for å lindre ubehag. Kirurgi er et alternativ i alvorlige tilfeller.

Advarsel

Menopause symptomer - inkludert kalde frysninger - kan også være symptomer på andre vanlige sykdommer, inkludert hypotyreose, diabetes og depresjon, ifølge Project AWARE.

Tegn og symptomer på mykobakterier Lungebetennelse

Tegn og symptomer på mykobakterier Lungebetennelse


Mycobacterial lungebetennelse er en smittsom og kronisk form for lungebetennelse. Det er mer utbredt blant indre-city barn. Lungebetennelse er en manifestasjon av en indre infeksjon som angriper de med nedsatt immunforsvar lettere. Det er forårsaket av Mycobacterium tuberculosis (MTB), som også er hva som forårsaker tuberkulose. Når TB er uoppdaget eller ubehandlet i lang tid, utvikler det inn mykobakteriell lungebetennelse. Derfor er mykobakteriell pneumoni referert til som tuberkulose lungebetennelse. Når Mycobacterium lever i kroppen, tegn og symptomer er de samme som TB. Frem til slutten stadier, er det ikke uvanlig å forveksle tegn på for hverandre. Også når MTB er ødelagt, kan den spre seg til andre deler av kroppen, slik som ben, innvoller og til og med i leveren, milten og blod.

Long Term symtpoms

Mykobakteriell pneumonia er en kronisk form av MTB. Dette betyr at i de fleste tilfeller, pasienter har symptomer som varer i mange uker og måneder. Siden det er bare i de sene stadier som Mycobacterium forårsaker TB å slå seg til lungebetennelse, men symptomene er vanskelig å skille fra TB symptomer. Noen av de hyppigst rapporterte tilfeller av mycobacterial lungebetennelse og dermed viser symptomer som kan være de av systemiske feil som vekttap, nattesvette, høy feber som ikke avtar med febernedsettende medisiner og tap av matlyst.

Sent stadium Symptomer

Mycobacterial lungebetennelse er en infeksjon som først og fremst påvirker lungene i tidligere stadier og andre organer senere. Sent stadium symptomer inkluderer kortpustethet og kronisk hoste. Ekstrem trøtthet er et annet sent stadium symptom, delvis forårsaket av problemer med å puste. En annen av symptomene på mycobacterial lungebetennelse inkluderer hyperventilering, når kroppen ikke er i stand til å frigjøre mengder karbondioksid den har å under pusting. Siden lungene ikke klarer å fungere normalt i løpet av en mykobakterieinfeksjon, kan dette føre til relaterte problemer, inkludert panikk, søvnforstyrrelser, brystsmerter, hjertebank og så videre. Hoster opp slim eller blod kan være et annet tegn på mykobakterielle lungebetennelse.

Organsvikt Symptomer

Når mycobacterial lungebetennelse sprer seg til andre organer over tid, kan du begynne å vise symptomer som er bestemt til disse organene. Disse kan lett forveksles med andre plager som er særegne for de organer. For eksempel, hvis bakteriene sprer seg til leveren, kan du begynne å oppleve hud gulning forbundet med gulsott. Tarm smerte kan også oppstå.

Nattesvette hos barn

Voksne og barn kan lide av nattesvette, selv om de forekommer oftest i overgangsalderen kvinner. Et barn med nattesvette ikke forstår hva som skjer. Han vil trenge hans foreldre å gjenkjenne symptomene og vite når og hvis han skulle se sin lege.

Innledning

Nattesvette er definert som overflødig svetting forekommer i løpet av natten, ifølge WebMD. Du må kanskje endre ditt barns pyjamas og ark i løpet av natten. Alvorlige nattesvette kan kalle for et par pyjamas endringer. De skjer ikke hver natt. Noen barn vil gå dager, uker eller måneder mellom forekomster.

Årsaker

De vanligste årsakene til nattesvette hos barn er fedme og søvnapné. Andre triggere er autoimmun sykdom, cerebral parese, HIV, diabetes, leukemi og tuberkulose. Leger henviser til disse nattesvette som hetetokter, fordi det er en medisinsk grunn for deres forekomst. Nattesvette kan utløses av en ikke-medisinsk tilstand. Et varmt rom, spise krydret mat før sengetid, eller iført altfor mange lag med klær kan forårsake nattesvette.

Symptomer

Et barn vil lide tretthet fordi nattesvette vil vekke ham i natt. Han og hans ark vil bli gjennomvåt av svette. En feber kan også følge med nattesvette. Han kan oppleve noe vekttap og diaré. Symptomer kan presentere som influensalignende, men disse vil bare vare et par dager.

Behandling

Hvis barnet ditt er å ha nattesvette uten underliggende medisinsk tilstand, er det et par ting du kan gjøre for å hjelpe. Senke romtemperaturen før sengetid. Har barnet ditt drikke mer vann. Vannet vil hjelpe fylle hva svette utgivelser. Ikke la barnet ditt til å løpe rundt før sengetid. Kjører rundt kan øke sin kjernekroppstemperatur. Kle dem i lette klær og bare bruke ett teppe. Hvis barnets nattesvette er forårsaket av en medisinsk tilstand, vil legen foreskrive medisiner.

Advarsel

Selv om nattesvette kan virke godartet, kan de være et tegn på en alvorlig medisinsk tilstand. Hvis han fremdeles har nattesvette selv om romtemperaturen er lav, hvis de svette kommer og går, eller hvis de er alltid ledsaget av feber, smerter, eller ubehag, ta barnet å se sin lege.

Symptomer på Mono Sickness

Mononukleose (mono), bedre kjent som "kyssesyken", er beryktet for å være utrolig smittsom med utrolig subtile symptomer. Når smittet, kan mono sette en person ut av drift i opptil to måneder. Heldigvis er mono bare beryktet i navn; det er faktisk mindre smittsom enn forkjølelse og med hvile og væske pasienten vil være på bedringens vei.

Symptomer

Symptomer på mono er vanligvis forvekslet med en forkjølelse eller halsbetennelse, og det er derfor mono er tenkt som en så subtil sykdom. Man kunne ha sykdom i flere uker og har ingen anelse om det. Små barn med mono kanskje ikke engang viser noen symptomer.

Vanlige symptomer er tretthet, hodepine, feber, sår hals (noen ganger med hvite flekker som tyder på strep), hovne lymfeknuter og mandlene, tap av matlyst, nattesvette, og i noen tilfeller, en forstørret milt.

Viruset varer vanligvis fire til åtte uker med forkjølelsesliknende symptomer generelt avtar etter to uker og andre symptomer som tretthet og hovne noder og milt som varer i fire uker eller mer.

Årsaker og risikofaktorer

Mono er forårsaket av den Epstein-Barr-virus og er spredt gjennom kontakt med infiserte spytt, slimete og noen ganger tårer. Mono er en vanlig sykdom for barn å komme og symptomene er vanligvis milde. Voksne er mindre sannsynlighet for å bli smittet med mono fordi de har bygget opp mer av en immunitet mot viruset. Alle som bor eller arbeider i et område med en høyere konsentrasjon av mennesker er på et høyere risiko for infeksjon.

Fakta

Mono ligner på vannkopper i at når du blir smittet med viruset og erfarne sykdom, vil du bygge opp en immunitet og vil ikke bli syk med mono igjen. Et annet interessant faktum er at når du er smittet med Epstein-Barr virus, vil det alltid forbli sovende i systemet ditt. Det er ingen å bli kvitt viruset når du har det, men heldigvis er det vanligvis ikke blir aktiv igjen.

Behandling

Den beste behandlingen for mono er rett og slett hvile og drikke rikelig med væske. Tar smertestillende medikamenter og gurgle saltvann kan bidra til å lindre visse symptomer. Leger anbefaler å unngå for mye tung aktivitet i minst én måned etter at symptomene har forsvunnet for å unngå tilbakefall.

Antibiotika fungerer ikke for virusinfeksjoner, men legen din kan forskrive antibiotika hvis du utvikle strep fra mono symptomer. Men visse antibiotika, spesielt amoxicillin, kan føre til utslett hvis tatt under en mono utbrudd. I noen alvorlige tilfeller av mandel, node og / eller milt hevelse, kan legen forskrive et kortikosteroid medisin for å redusere deres størrelse.

Forebygging

Den eneste måten å forhindre mono er å unngå kontakt med de som er eller har nylig blitt syk og for å unngå andre hvis du selv har vært syk. Det finnes ingen vaksine for mono, så containment er den beste politikken.

Nyre infeksjon symptomer

Nyre infeksjoner er både smertefullt og farlig. Smerten kan være så alvorlig at en tur til legevakten vil være nødvendig. I beste fall vil flytting være smertefullt og tranebærjuice cocktail vil være din beste venn.

Typer

Typer nyre infeksjon symptomer inkluderer ryggsmerter, hyppig vannlating, skyet urin med sterk lukt, nokturi (trang til å urinere i løpet av natten), brennende følelse ved vannlating, magesmerter eller press, feber, hematuri (blod i urinen) og lyskesmerter . Spedbarnets nyre infeksjon symptomer inkluderer irritabilitet, tap av appetitt og sengevæting (enurese). Identifisere alvorlige nyre infeksjon symptomer kan omfatte høy feber over 101 grader Fahrenheit. Utmattelse / tretthet, nattesvette, kvalme eller oppkast, frysninger / risting og forvirring kan også forekomme. Kraftig risting og frysninger garanterer en tur til ER å sjekke alvorlighetsgraden av infeksjonen.

Identifikasjon

Etter at du gjennomgår tester, inkludert ultralyd, urinprøver, urin inngang og utgang, vil legen komme fram til en diagnose, og du kan få en smertestillende på sykehuset. Han kan da foreskrive medikamenter som kalles kinoloner slik som norfloksacin, (Noroxin) og ciprofloxacin (Cipro), for å behandle nyre-infeksjon. Han kan også precribe smertestillende medikamenter i form av Vicodin og Phenergan.

Fordeler

Tranebærjuice cocktail eller tranebær kapsler er gunstig for nyre-smitte i at tyttebær er en naturlig antibiotika. Spyling av kroppen med tranebærjuice cocktail hjelper kvitt nyre infeksjon naturlig. Drikke rikelig med væske hjelper rense ut nyrene, samt holde deg godt hydrert.

Forebygging / løsning

For kvinner, tørke forfra og bakover for å unngå forurensning fra anus til urinrøret.
Ta dusj i stedet for bading for å forhindre overflødig vann forårsaker irritasjon.
Urinere ofte, spesielt etter samleie.
Ikke ta tranebærjuice hvis du tar Coumadin eller warfarin. Kombinasjonen kan forårsake blødninger.
Unngå feminine produkter, skylling, eller spray; disse produktene irritere sensitiv hud.
Vask genitalia nøye, skylle grundig med rent vann.
Hold hydrert - drikke rikelig med klare væsker. Unngå sitrus eller sukkerholdig drikke som disse kan inflame urinrøret.
Bruk en varmepute på magen eller sider for å lindre smerte.
Hvile så mye som mulig.
Ta en smertestillende for å lindre symptomene.

Betraktninger

Mange forhold kan føre til nyre infeksjoner som for eksempel graviditet, kreft, nyrestein og problemer i urinveiene. Kvinner er utsatt for nyre infeksjoner på grunn av å bli utsatt for bakterier under samleie som deretter reise gjennom urinveiene inn i blæren og fortsette til nyrene.

Nyre infeksjon symptomer hos menn

Nyre infeksjoner hos menn er forårsaket av bakterier som kommer inn gjennom urinrøret og reiser opp gjennom urinlederne, urinblæren og inn i nyrene. Infeksjoner i nyrene redusere kroppens evne til å behandle og filtrere avfall og hvis venstre ubehandlet kan føre til alvorlige nyreskader. Symptomene på nyre infeksjoner hos menn begynne med urinveisproblemer og kan spre seg til andre deler av kroppen hvis tilstanden ikke er ubehandlet.

Hyppig vannlating

Ifølge Mayo Clinic, kan nyre infeksjoner hos menn føre en hyppig behov for å urinere som er vedvarende selv etter vannlating, særlig om natten.

Smertefull vannlating

Smerte eller en brennende følelse under eller like etter vannlating er et vanlig symptom på nyre infeksjoner hos menn.

Magesmerter

Inflammasjon og trykk fra svelling og væskedannelse i og rundt nyrene kan forårsake magesmerter og distensjon.

Lyskesmerter

Smerter i lysken, setet og ryggen kan resultere fra nyre infeksjoner som sprer seg til blæren og urinlederne hos menn.

Fever

Nyre infeksjoner er forårsaket av bakterier som kommer inn gjennom urinrøret, og kroppens reaksjon på bakterier kan omfatte en høy feber og nattesvette.

Blood

Blood (hematuria) eller puss fra infeksjoner i nyrene kan gå over i urinen, som er et symptom på en alvorlig nyreinfeksjon og krever rask behandling.

Oppkast

Alvorlige nyreinfeksjoner som er igjen ubehandlet kan føre til kvalme og oppkast og resultere i tretthet og dehydrering.

Nyre infeksjon symptomer og behandlinger

Hvis du noen gang har hatt en nyre infeksjon, vet du hvor vondt og frustrerende det kan være. Nyre infeksjoner er en type urinveisinfeksjon som kalles pyelonefritt. Infeksjonen opprinnelig starter i blæren eller urinrøret, men jobber seg opp til nyrene. Noen mistenker han har en nyre infeksjon bør søke legehjelp så snart som mulig. En nyre infeksjon venstre ubehandlet kan være livstruende.

Årsaker

Nyrene er i utgangspunktet en kroppens filtreringssystem. Avhengig av hva som trengs av kroppen, de enten lagre eller kvitte seg med vann fra vårt system, samt justere nivåene av visse stoffer passerer gjennom dem blod. Urin blir så produsert, passerer gjennom våre ureter rør og inn i blæren hvor den er lagret inntil vi gi det videre gjennom vår urinrøret. En nyre-smitte skjer når bakterier kommer inn i våre systemer gjennom urinrøret, multiplisere og forårsaker en infeksjon. Det er også mulig for en annen infeksjon i kroppen din til å spre seg til nyrene gjennom blodet.

Symptomer

Det kan være flere symptomer assosiert med en nyreinfeksjon. Det er ikke uvanlig å oppleve behovet for å urinere ofte, en brennende følelse mens urinering, mage press eller smerte, skyet urin som er sterkt odored, blod eller puss i urinen, urinretensjon, smerter i enten ryggen, siden eller lyske områder, samt en feber.

Hvis nyrene infeksjonen har blitt alvorlig, kan en person oppleve høy feber, frysninger, nattesvette, ekstrem tretthet, kvalme, oppkast eller forvirring. Mange ganger i en eldre person, er det eneste symptom på en nyre infeksjon forvirring. Hvis et barn har en nyre infeksjon, vil hun noen ganger har symptomer på irritabilitet, ingen matlyst, løs avføring og kan begynne å tisse i sengen.

Diagnose

Noen ganger er det vanskelig å skille mellom en nyre-infeksjon og en blære infeksjon. Hvis du har feber og smerter i øvre del av ryggen området, kan det nesten bli antok at du lider av en nyre infeksjon. Legen din vil ta en urinprøve for å se om det er noen bakterier, blod eller puss i den. X-stråler kan bestilles hvis du finner deg selv stadig lider av nyre infeksjoner.

Behandlinger

Nyre infeksjoner er vanligvis behandles med antibiotika. Alvorlighetsgraden av infeksjonen vil avgjøre hvilket medikament og hvor lang tid du trenger for å ta det. De mest vanlige antibiotika brukt til å behandle nyre infeksjoner er Amoxil, Cipro, Noroxin, Bactrim og Septra. Du vil vanligvis se infeksjonen begynne å fjerne løpet av den første uken av behandlingen, men avslutt hele dosen. Ellers infeksjonen kan ikke bli helt utryddet. Hvis det er noe unormalt i urinveiene, kan kirurgi være nødvendig.

Risiko

Det er obligatorisk å søke legehjelp ved første tegn på en nyre infeksjon. Infeksjoner som er ubehandlet kan føre til livstruende tilstander slik som septikemi, så vel som skade nyrene permanent. Siden nyrene er et filtreringssystem for kroppen din, kan bakteriene spre seg i andre regioner gjennom blodet. Eldre voksne og små barn kan lide mest skade fra en ubehandlet nyre infeksjon. Ofte er dette fordi infeksjon ble feiltolket som en annen sykdom.

Forebygging / løsning

En nyre infeksjon kan ikke alltid unngås, men det er skritt å ta for å redusere sjansene for å få en. Drikk rikelig med væske for å skylle kroppen av bakterier, og urinere ofte. Ikke hold urinen hvis du føler behov for å gå på do. Etter å ha samleie, bør du tømme urin i blæren for å bidra til å redusere sjansen for bakterier inn i systemet ditt. Hvis du synes utsatt for nyre eller blære infeksjoner, ta en dusj i stedet for en full bath. Kvinner bør alltid tørke forfra og bakover. Dette vil bidra til å holde bakterier fra din anal regionen fra å komme inn i urinrøret og forårsaker en infeksjon. Unngå å bruke feminine deodorant spray, som kan irritere huden.

Alvorlig nyre infeksjon symptomer

En nyre infeksjon oppstår oftest når en urinveisinfeksjon (UVI) har spredd seg utover blæren til nyrene. Nyre infeksjoner kan være svært alvorlig, og Mayo Clinic advarer om at en alvorlig nyre infeksjon kan føre til nyreskader, nyresvikt og død. Besøk din lege eller legevakten umiddelbart hvis du merker noen av symptomene nevnt nedenfor.

Vanlige symptomer

Alvorlige nyreinfeksjoner vil inneholde noen av symptomene på mindre alvorlige UVI infeksjoner, ifølge Mayo Clinic. Disse symptomene er smertefull vannlating, skyet eller illeluktende urin og en hyppig behov for å urinere.

Høy feber

En svært høy feber kan være et symptom på en alvorlig nyre infeksjon. The National Institutes of Health (NIH) advarer om at alvorlige infeksjoner kan forårsake en kroppstemperatur som overstiger 102 grader F og varer i mer enn noen dager.

Frysninger og nattesvette

Pasienter som lider av en alvorlig nyre infeksjon kan ha frysninger som forårsaker kroppen til å riste i løpet av dagen, etterfulgt av nattesvette om natten.

Kvalme og oppkast

NIH har funnet at symptomene på UVI kombinert med oppkast kan tyde på at smitten har spredd seg til nyrene og bli alvorlig.

Nedre ryggsmerter

Alvorlige nyreinfeksjoner kan forårsake intens smerte i nedre rygg, eller langs siden av kroppen, i henhold til NIH. Hele lysken kan også føle smertefullt.

Nyre infeksjon symptomer og behandling

En nyre infeksjon, som kalles pyelonefritt, er en form for urinveisinfeksjon. Infeksjonen starter vanligvis i blæren eller urinrøret og reiser til nyrene da. Siden nyre er ansvarlig for filtrering av avfall fra blodet, er det viktig å behandle en hvilken som helst infeksjon omgående.

Vanlige symptomer

Hvis du har en nyre infeksjon, kan du oppleve hyppig vannlating eller en sterk trang til å urinere. Du kan føle en brennende følelse ved vannlating og merker at urinen er grumsete eller sterke lukter. I kontrast, noen mennesker finner ut at de har problemer med vannlating.

Andre symptomer

Andre symptomer på en nyre infeksjon er å se pus eller blod i urinen, magesmerter eller press og behovet for å urinere i løpet av natten. Ryggsmerter, lyske smerte eller hud som er varm og rød kan også forekomme.

Mindre vanlige symptomer

Symptomer som er mindre vanlig og signalisere en alvorlig infeksjon inkluderer nattesvette, alvorlige frysninger og en høy temperatur på over 100 grader. Ekstrem tretthet, mental forvirring eller oppkast er tegn på at infeksjonen er blitt verre.

Komplikasjoner

Nyre-infeksjoner som er igjen ubehandlet kan føre til nyresvikt, og forgiftning av blodet, som begge er livstruende.

Behandling med antibiotika

Antibiotika er den ordinære behandling for nyre infeksjoner. Alvorlighetsgraden av infeksjonen vil avgjøre hvilke antibiotika må tas, og den tidsrammen du trenger å ta dem for. Dersom infeksjonen er alvorlig, kan det hende du trenger å bli innlagt på sykehus og gitt antibiotika intravenøst.

Kirurgi

Trenger kirurgi for en nyre infeksjon er sjeldent. Men hvis du har kroniske infeksjoner, kan det hende du har en underliggende strukturelle problem i urinveiene som må tas opp.

Hvordan vite kolitt Symptomer

Hvordan vite kolitt Symptomer


Symptomene på kolitt kan være ekstremt varierte, avhengig av hvor stor del av tykktarmen som er involvert i inflammasjonsprosessen. Faktisk, fordi symptomene er så utbredt, er kolitt kategorisert i noen forskjellige klasser. Det er også en sykdom hvis symptomene er svært like mange andre tarmsykdommer. For å skille og diagnostisering de ulike klasser av kolitt, er det en god idé å vite noen av de utpreget identifisere symptomer.

Hvordan vite kolitt Symptomer

Vet kolitt Symptomer

•  Vær oppmerksom på rektal blødning. Dette symptomet, ledsaget av en vedvarende følelse av å måtte flytte tarmer, men manglende evne til å gjøre det, kan være et tegn på ulcerøs proktitt. Dette er så type kolitt hvori sykdomsprosessen er bare i endetarmen og forårsaker bare disse symptomene.

Kontroller toalettpapir, avføring og toalettskålen for slim-lignende stoffer. Ofte med kolitt, krakker vil bli belagt i slim eller puss, så vel som blir smykket med blod.

•  behandle forstoppelse som en av de mindre vanlige symptomer på kolitt. Det er ofte forbundet med et tap av matlyst og er avhengig av hvilken del av kolon er berørt. Ofte pasienter med dette symptomet også oppleve alvorlige, skyting smerter i endetarmen når du forsøker å evakuere sine tarmer.

Regard vekttap i kombinasjon med blodig diaré, betydelig magekramper, nattesvette og trøtthet som et tegn på at ulcerøs proktitt kan ha kommet. I venstre-sidig kolitt, er venstre side av tykktarmen og sigmoid betent også, mens i pancolitis betennelsen har spredd seg til hele tykktarmen.

Se for feber, utslett, munnsår og leddsmerter, noe som kan tyde på at et anfall av ulcerøs kolitt er nært forestående. Betennelsen skyldes sykdommen kan skape andre symptomer, som vanligvis dukker opp rett før en fullverdig blusse opp.

Be legen om å utføre en blodprøve for å sjekke for anemi (lavt jern nivå) hvis du føler overveldende tretthet. Løpende blodtap og betennelse kan utarme de jernlagre i systemet. Det er viktig å vite om dette er tilfelle, så du kan ta kosttilskudd for å øke jern nivåer.

Hint

  • Oppsøk lege umiddelbart hvis symptomene har kommet til smerte ledsaget av diaré alvorlig nok til å føre til dehydrering, og muligens sjokk. Dette kan bety at betennelsen har blitt fulminant, og sykdommen er å sette deg i fare for tykktarms ruptur.

Hvordan identifisere symptomer på mononukleose

Mononukleose, ofte referert til som mono, er mest utbredt blant tenåringer og unge voksne. Det er et virus som forårsaker en glandular feber og er ofte forbundet med kyssing, men kan også spres gjennom hosting, nysing eller dele kjøkkenutstyr. Siden det er smittsomt, er det en god idé å vite hvordan å få øye på denne tilstanden.

Hvordan identifisere symptomer på mononukleose

Hvordan identifisere symptomer på mononukleose

•  Se etter tegn på viruset i flere uker etter å ha blitt utsatt for. Inkubasjonstiden er ca seks uker. Symptomer er tretthet, svakhet, vedvarende sår hals, feber, hovne lymfeknuter i halsen og armhulene, hovne mandler, hodepine, utslett, tap av matlyst, hoven milt og nattesvette.

Vit hva du skal gjøre hvis du har symptomer. I mange tilfeller er den beste behandling for mononukleose sengeleie og drikker mye væske. Hvis du ikke får bedre i ca to uker, bør du oppsøke lege.

Som en forholdsregel, se etter tegn på komplikasjoner som kan følge med kyssesyke. Dette kan inkludere en forstørret eller sprukket milt som vil føre til en plutselig skarp smerte i øvre venstre side av magen, mild leverbetennelse, gulsott (gulfarging av hud og øyne), eller en lav blodlegemer. I sjeldne tilfeller kan komplikasjoner som anemi, betennelse i hjertet, kramper, hjernebetennelse, hjernehinnebetennelse, og mandlene så hoven at det gjør det vanskelig å puste.

Lung Fungus Symptomer

Lung Fungus Symptomer


Fungal lungeinfeksjoner er vanskelige å behandle på grunn av soppceller er svært lik menneskeceller (eukaryote). Dette gjør det utfordrende å finne narkotika for å angripe patogen, uten å gjøre skade på verten. Patogene sopp er ofte dimorphic, betyr at de kan vokse enten som former eller gjær, avhengig av temperatur, de trives på menneskelig kroppstemperatur, og de gjør det bra i de fuktige forholdene som finnes i menneskelig vev. Fungal lungeinfeksjoner er ofte forveksles med noe annet som bakteriell lungebetennelse, tuberkulose, influensa eller kreft. Noen ganger kan en soppinfeksjon kan eksistere i noen tid før en korrekt diagnose er gjort (selv om dette ikke skjer så ofte som det pleide å). Uansett hva sopp er involvert, men symptomene er svært like.

Endemiske soppinfeksjoner

Endemiske inntrengerne har spesielle tilpasninger og egenskaper slik at de kan infisere omtrent alle som er utsatt. Folk inhalerer dusinvis, hundrevis eller kanskje tusenvis av soppsporer hver dag, avhengig av miljøforhold. Immunitet mot sopp er vanligvis sterk, men noen arter kan etablere vekst i lungevev av sunne verter.

Den endemiske arter er knyttet til bestemte geografiske steder, og spesielle underlag (for eksempel fugleskitt). Eksempler på endemiske patogene sopp og soppsykdommer de forårsaker er: Coccidioides immitis (coccidiomycosis), Histoplasma capsulatum (histoplasmose) og Blastomyces dermatitidis (blastomycosis).

Opportunistiske soppinfeksjoner

Opportunistiske sopp patogener sjelden forårsake sykdom hos friske verter. De kan bli etablert ved å puste inn sporer, injeksjon i kroppen gjennom en traumatisk skade, eller ved å kolonisere alvorlig skadet, brent vev.

Personer med svekket immunforsvar er utsatt for smitte av opportunistiske sopp. Kreftpasienter, immunsupprimerte pasienter som lider av HIV / AIDS eller de som er på et kurs av immundempende medikamenter før og etter organtransplantasjon, eller benmargstransplantasjon, er i faresonen.
Ofte oppstått opportunistisk sopp og soppsykdommer de forårsaker inkluderer: Aspergillus spp. (Aspergillose) og Cryptococcus neoformans (cryptococcosis).

Symptomer på Coccidiomycosis

Lesjoner av coccidiomycosis kan dukke opp nesten hvor som helst på kroppen, men i de fleste tilfeller, opprinnelsessted er fra en lungeinfeksjon. Fra lungene, kan sykdommen spredt over hele kroppen. Det er viktig å identifisere og behandle infeksjonen (dette gjelder for enhver soppinfeksjon) mens det fortsatt er lokalisert til lungevevet. Primær lungeinfeksjon kan holde seg på et lavt nivå med minimale symptomer i lang tid før det skifter til en full-blåst mycosis. Ofte lungeinfeksjon vinner spontant, slik at verten med immunitet mot fremtidig infeksjon.

Coccidiomycosis bør mistenkes hvis en person har besøkt et område der sykdommen er kjent for å forekomme, og reagerer ikke på behandlinger rettet mot bakterielle infeksjoner. Selv om sykdommen er endemisk, er det mer sannsynlig å gå videre til en avansert fase i de med svekket immunforsvar. Symptomer inkluderer:
• Hoste (kanskje blodig)
• Vanskeligheter med å puste
• Chills
• Brystsmerter
• Ledd og muskelsmerter
• Utslett på beina

Røntgenundersøkelse kan vise flekker eller overskyet regioner i lungen. Diagnosen stilles ved å observere karakteristiske sopp spherules inneholder endospores i oppspytt eller av en antistofftest.

Symptomer på Histoplasmosis

Histoplasmose er leid inn av inhalering sporer som er hisset opp fra forurenset grunn. Besøkende eller arbeidere i grotter, roosts, låver eller andre områder hvor flaggermus og fugler etterlater store mengder avføring er spesielt utsatt for smitte. Symptomer inkluderer:

• Hoste (med eller uten slimete)
• Brystsmerter
• Fever
• Heshet
• Tretthet
• Vekttap
• Nattesvette
• Leddsmerter

En brystet X-ray kan vise mange små, veldefinerte og utbredte lesjoner, diffuse massene - eller ingenting i det hele tatt. Diagnosen stilles ved dyrking av organismen fra infisert vev eller av en antistoff-test.

Symptomer på Aspergillosis

Aspergillus sporer er vanlig i luften overalt, og alle puster dem i hele tiden uten skade. For immunkompromitterte pasienter, er imidlertid Aspergillus en farlig patogen. Agenten oftest sett er A. fumigatus selv om andre er rapportert. Hvis infeksjonen sprer seg fra lungene til andre organer, er døden en felles utfall. Typiske symptomer inkluderer:

• Hoste (kan være blodig)
• pustevansker
• Hodepine
• Fever
• Brystsmerter
• Nattesvette

En brystet X-ray kan vise en særegen og særpreget masse kjent som en "sopp ball" i lungen. Diagnosen stilles ved dyrking av organismen fra infisert vev, ved mikroskopisk undersøkelse av lesjoner og ved antistofftester - fortrinnsvis alle tre.

HIV & Mono Symptomer

HIV og mono er både virus som presenterer med lignende symptomer i tidlige stadier. De er kontrahert på ulike måter og har svært ulike langsiktige virkninger på kroppen. HIV er en kronisk sykdom, og har ingen kur, mens mono løper vanligvis sin kurs og forlater kroppen i løpet av flere uker.

HIV Oversikt

HIV, eller humant immunsviktvirus, gjennomføres og overføres via blod, morsmelk, sæd og vaginal væske. Det kan finnes i kroppen i mange år før noen symptomer er erfarne; derfor mange som bærer viruset er ikke klar over at de er smittet. HIV er en kronisk tilstand som svekker immunsystemet før og gjør legemet utsatt for andre infeksjoner eller sykdommer hvis ikke riktig behandlet. De som ikke har tilgang til HIV-bekjempelse anti-retrovirale medisiner vil til slutt se deres HIV forverres i full blåst AIDS, som kan være dødelig uten riktig behandling med antiretrovirale og andre medikamenter. Det finnes ingen kur for HIV, men det kan opprettholdes som en kronisk, men håndterlig, tilstand når du er på den rette kombinasjonen av medisiner.

HIV Symptomer

Det kan være ingen eller bare mindre symptomer i de tidlige stadier av HIV. Disse symptomene er hodepine, sår hals, hovne kjertler, body utslett og feber. HIV symptomer på dette stadiet er lik til mono og de fleste andre vanlige virus. Som HIV utvikler og mer seriøst kompromisser immunforsvaret, symptomer inkluderer vekttap, diaré, kronisk hoste og tidligere symptomer i mer alvorlige former. Det er ikke før den utvikler seg til AIDS viruset at de mest alvorlige symptomer på nattesvette, opportunistiske infeksjoner og lesjoner er til stede.

Mono Oversikt

Mono eller mononukleose, er en manifestasjon av den Epstein-Barr-viruset. Det er overført gjennom spytt og kan inngås gjennom kyssing, inges rester av en infisert person hoste eller nyse og dele bestikk og drikkevarer med smittede personer. Mono er ikke ansett for å være en alvorlig tilstand, men krever mye hvile og lavt aktivitetsnivå i en periode på uker å fullt igjen. En blodprøve blir brukt til å diagnostisere mono positivt. Det er ikke noe medikament som kan tas for å kurere mono som det er et virus; men sykdommen vil gå sin gang over en periode på 4-8 uker med en tilstrekkelig mengde av resten og væsker.

Mono Symptomer

Symptomene på mono speil tidlige HIV symptomer. Disse symptomene er hovne kjertler, hodepine, kropps utslett og feber. I tillegg vil personer med mono føle tretthet, generell svakhet, tap av appetitt og hevelse i milten. Den svelling av milt er en alvorlig symptom, og de som påføres denne svelling trenger for å unngå fysisk aktivitet for å unngå en milt ruptur.

HIV eller Mono

HIV og mono symptomene er svært like når HIV er fortsatt i en tidlig fase. Når en person har symptomer på mono eller en hvilken som helst annen lignende virus, noen bekymring at symptomene kan være en indikasjon på HIV. Hvis du er bekymret for at dine symptomer kan være HIV snarere enn mono eller noen andre mindre sykdom, gå til klinikken din for en HIV-test. Du er på nesten ingen risiko for hiv hvis du ikke har hatt ubeskyttet sex eller delt nåler med noen andre. Imidlertid er en HIV test lett å fullføre for å dempe frykten og sørg for at du raskt komme fram til en riktig diagnose.