Digidexo.com

Informasjon om Hallux valgus kirurgi

En Hallux valgus er en fot misdannelse som oppstår når bein som tiltrer den første metatarsal og stortåen blir for fremtredende. En brak, kalt en liktorn, laget av bein og myke vev former langs den innvendige kant av foten som følge av benet stikker ut. Dette problemet kan utvikle seg som et resultat av en hallux valgus (som betyr stortåen på latin).

Hallux valgus kirurgi

De aller fleste av bunions kan behandles uten å ty til kirurgi, så Hallux valgus kirurgi er ofte en siste utvei når andre behandlinger mislykkes. En ortopedisk kirurg kan bidra til å avgjøre når Hallux valgus kirurgi er hensiktsmessig, og operasjonen selv kan lindre smerte og bidra til å gjenopprette den normale formen på foten, slik at du kan gå tilbake til normale aktiviteter. Majoriteten av mennesker som gjennomgår Hallux valgus kirurgi (mellom 85 og 90 prosent) finner operasjonen er vellykket.

Er Hallux valgus kirurgi for deg?

Hallux valgus kirurgi er anbefalt for pasienter som viser en rekke ulike egenskaper. Kirurgi kan nytte dem som opplever foten smerte som er alvorlig nok til å begrense normale aktiviteter (som å gå eller iført sko uten smerter). Det kan også anbefales for de som har hevelse og betennelse som ikke responderer på medisiner, eller de som opplever smerte som ikke kan behandles med medisiner. De med stivhet og en manglende evne til å bøye eller rette stortåen kan også være kandidater.

Typer av Hallux valgus kirurgi

Det finnes flere forskjellige typer av bunion kirurgi. Den første innebærer reparasjon av vev på den tå som er for stram på den ene side og for løst på den andre, ved å forkorte de løse vev og gjøre de trange vev lengre. Den andre, anthrodesis, innebærer å fjerne skadede ledd og sette inn skruer, ledninger eller plater. Den tredje gangen, exostectomy, innebærer å fjerne bump på tå joint å behandle en forstørret bein. Denne prosedyren brukes ikke ofte, fordi det ikke løser drifting av stortåen. Den fjerde, en reseksjon anthroplasty, fjerner det skadede parti av skjøten, og det realigns.

Forbereder For Surgery

Vanligvis er en fullstendig fysisk anbefales før kirurgi, inkludert en grundig sykehistorie med oversikt over alle medisiner du tar. Pre-kirurgiske tester anbefales, inkludert blodprøver, en kardiogrammet, og foten røntgenbilder for å bestemme riktig type Hallux valgus kirurgi.

Forventninger

Pasienter bør ikke forvente en rask løsning eller en perfekt mat etter Hallux valgus kirurgi. Målet er å forbedre smerter og justering; det er ikke kosmetisk kirurgi, og vil ikke å kurere misdannelse. Hallux valgus kirurgi vil ikke endre din fot størrelse, og du fortsatt kan være nødvendig å bruke spesielle sko for å unngå gjentakelse av Hallux valgus.