Digidexo.com

Liste over Singing Insekter

Liste over Singing Insekter


Rolige sommernetter er ofte avbrutt med klikk og kvitring fra syngende insekter. Det er mange insekter som synger, av forskjellige grunner. Insekter som gresshopper, katydids, gresshopper og sikader synger å tiltrekke maker. Den lyder insekter make kan også være en måte å advare andre om faren.

Crickets

Sirisser sing ved å gni den øverste delen av en vinge mot undersiden av den andre vingen. Hver fløy har en blodåre med en rad tenner som skraper den andre fløyen, skaper de kvitrende lyd. Crickets lage forskjellige lyder for parring, å høres en alarm og for slåssing. Bare menn synge, som kvinnelige sirisser ikke har tenner på undersiden av vingene. Chirp Hastigheten er avhengig av temperatur; varmere temperatur, jo raskere sirisser kvitre.

Katydids

Katydids er svært store, bevingede insekter. De er stort sett grønt, men kan være rosa. Hannene synger på samme måte til måten sirisser synger; en forewing av den mannlige har et areal som en fil som den gnir mot en skrape området på den andre forewing. De kan kontrollere volumet på sangen. Både hanner og hunner lage lyder. Kvinner er i stand til å svare på mannlige parring sanger med en lyd som høres ut som noen sier "Katy gjorde." Som sirisser, katydids synger hovedsakelig i kveld.

Grasshoppers

Selv om sirisser og gresshopper er nært beslektet, har de ikke produsere sanger på samme måte. Grasshoppers gni bakbeina sammen for å produsere sin parring samtale. Den viktigste måten å skille gresshopper fra sirisser er antenne lengde. Grasshoppers har vanligvis kortere antenner enn sirisser. Grasshoppers er også mer vanlig å se i løpet av dagen i stedet for på kvelden.

Sikader

Det finnes over 3000 arter av sikader. Sikader er fryktet av bønder fordi de kan påføre alvorlige skader på avlinger når de sverme. Ulike arter lage forskjellige lyder. Noen klikk på en måte som ligner på sirisser, mens andre nynne. De fleste sikader har tromme-lignende strukturer på de underlivet som vibrerer for å produsere lyd. Imidlertid gjør en arter støy på samme måte som gresshopper. Sikader er også kjent som gresshopper.