Digidexo.com

Peanut Allergi symptomer hos barn

Peanut allergi hos barn er på vei oppover. Symptomene varierer fra mild til alvorlig og de fleste barn med peanut allergi vokser ikke fra dem. Ifølge The Food Allergy og Anafylaksi Network, vil bare 20 prosent av de som er diagnostisert med matallergier vokse dem. Det finnes flere vanlige symptomer på peanut allergi hos barn.

Hudreaksjoner

Et barn med peanøttallergi kan bryte ut i elveblest, en rød kløende utslett, har eksem, eller oppleve hevelse og rødhet rundt munnen og ansiktet etter å ha spist peanøtter. Hudreaksjoner er blant de vanligste typen av symptomet. Et antihistamin, som Benedryl, kan være nyttig i behandling av milde hudreaksjoner, som elveblest.

Gastrointestinale reaksjoner

Peanut allergi kan også forårsake gastrointestinale problemer. Barn med peanut allergi kan oppleve kramper, oppblåsthet, oppkast og / eller diaré etter inntak av peanøtter.

Respiratoriske symptomer

Respiratoriske symptomer kan være mild og inkluderer en rennende, tett nese, kløende, rennende øyne og nysing. Mer alvorlige luftveissymptomer kan være hoste og tungpustethet eller kortpustethet. Å være utsatt for peanøtter kan også utløse et astmaanfall i en peanut allergisk barn.

Anafylaksi

Den mest alvorlig reaksjon hos et barn med peanut allergi kan være en livstruende en. Anafylaktisk sjokk innebærer hevelse i munn, lepper eller svelg og et fall i blodtrykket fører til pustevansker og bevisstløshet. Hvis dette skjer, kan du ringe 911 umiddelbart. Hvis et barn har en alvorlig peanøttallergi, vil han mest sannsynlig bli foreskrevet en adrenalin penn som bør gjennomføres til enhver tid i tilfelle en nødsituasjon.

Annen informasjon

I dag er det ingen kur for peanut allergier. Den beste måten å unngå en reaksjon er å unngå peanøtter helt. Noen barn med peanut allergi bare har en reaksjon hvis de spiser noe som inneholder peanøtter, men noen kan ikke komme i kontakt med peanøtter eller peanøttsmør på noen måte. Hvis barnet ditt er diagnostisert med en peanut allergi, lese mat etiketter for å unngå alt som inneholder peanøtter og muligens tre nøtter, da de ofte føre til lignende reaksjoner.