Digidexo.com

Reiters syndrom leddgikt

Reiters syndrom blir ofte feilaktig kalt reaktiv artritt, ifølge Mayo Clinic. Dette skyldes det faktum at det faktisk er en reaktiv artritt subtype. Mens den deler mange ting til felles med reaktiv artritt generelt, det vanligvis bare påvirker øynene, ledd og urinrøret. På den annen side kan reaktiv artritt påvirker disse tre områdene samt hæler, føtter, ryggvirvler, korsrygg, rumpe og iliosakralledd. Derfor er det viktig å innse at Reiters syndrom artritt og reaktiv artritt er ikke identiske.

Reiters syndrom artritt

Ifølge en publisert studie av Dr. Bradley A. Conner of New York-Presbyterian Hospital (og vises i Center for Disease Control Vol 7 No. 3 problem -. Se lenke i Resources nedenfor), Reiters syndrom leddgikt først skjer på grunn av noen type utløsende infeksjon (bakteriell, seksuelt overførbare eller gjennom mat forurensning). Og den smittsomme trigger er vanligvis på grunn av en av følgende: campylobacter, klamydia, Clostridium difficile, cryptosporidium, Cyclospora, salmonella eller shigella.

Betraktninger

Cyclospora, som en av Reiters syndrom triggere, kan være diskutabel men siden det første kjente tilfellet hvor det faktisk føre til Reiters syndrom ikke ble dokumentert før 1997, da Conner og hans kolleger utførte sin studie på en 38-år gammel mann .

Det er interessant å merke seg imidlertid at Cyclospora var årsaken til store infeksjonsutbrudd i både 1996 og 1997 (på grunn av intestinal sykdom), og dermed fører den nevnte studien (publisert i utgave 7 av CDC) for å konkludere fra disse utbruddene (som vel som deres studie) relevansen av Cyclospora som en ny Reiters syndrom leddgikt trigger.

Betydning

Gjør et online søk etter ordet Reiters syndrom leddgikt, og du vil snart lære at selv om Reiters syndrom er en subtype av reaktiv artritt, du ville være hardt pressede å finne de fleste nettsteder erkjenner at som begrepet har falt i unåde. Selv American College of Rheumatology og Mayo Clinic anerkjenner ikke det medisinske navnet Reiters syndrom, men i stedet bruke reaktiv artritt å merke begge forhold.

Symptomer

Symptomer på Reiters syndrom leddgikt er vanligvis utstilt en gang mellom 03:59 uker etter smitte skjer. Og plasseringen av tilstanden i kroppen vil bestemme eksakte symptomer. For eksempel er inflammasjon i det berørte området felles, men som kan være i øynene, uretra eller hvilket som helst antall bein ledd. Øyebetennelse er vanligvis også ledsaget av symptomer på øyeirritasjon, smerte, rødhet eller uskarpt syn.

Men betennelse i bein ledd vil mest sannsynlig også inkludere symptomer på smerte og hevelse i det berørte området, mens betennelse i urinveiene kan inkludere disse symptomene: feber, frysninger, økt behov for å urinere, ubehag eller smerter ved vannlating, penis eller vagina utslipp, og til og med bekken eller magesmerter. I tillegg, utslett og munnsår er også mulige symptomer.

Annen viktig informasjon

Mens det er ingen kur for Reiters syndrom leddgikt, lider generelt oppleve en reduksjon i symptomer (eller deres effekt) med riktig behandling og over tid. Det er imidlertid ikke uvanlig at symptomene kan komme og gå selv med behandling. Men de fleste mennesker med Reiters syndrom gjenopprette en gang mellom andre og sjette måneder etter symptomstart.

Behandling varierer på grunn av typen av infeksjon som forårsaker tilstanden, med medisiner som strekker seg fra over-the-counter acetaminofen til steroider til antibiotika. En av de beste måtene å gjenkjenne Reiters på egen hånd, er å finne ut om din plutselige leddgikt symptomer var direkte innledes med en intestinal eller annen infeksjon i løpet av de siste fire ukene.