Digidexo.com

Fakta om sunn mat for tenåringer

Fakta om sunn mat for tenåringer


Sunn mat er viktig for ungdom fordi deres organer trenger de riktige næringsstoffer og kalorier for å vokse og modnes. Spise en balansert kosthold som inneholder frukt, grønnsaker, hele korn, fett og proteiner bidrar til å gi energi til hele dagen, opprettholder en sunn vekt og holder kroppen sterk for sport og andre aktiviteter. I tillegg til å spise riktig mat og konsumere måltider regelmessig, det er andre aspekter som bidrar til sunn mat.

Å spise frokost

Å spise frokost hoppe starter stoffskiftet. Selv om det er et viktig måltid, 20 til 30 prosent av tenåringer hoppe over frokost. Tenåringer som savner frokost spiser flere kalorier i løpet av dagen og har en høyere kroppsmasseindeks, mens de som spiser frokost er mer sannsynlig til å delta i fysiske aktiviteter og spise sunnere. Hoppe over måltider reduserer også energi og reduserer konsentrasjonen. Rask frokost alternativer for tenåringer i en hast inkluderer gripe et stykke frukt eller en kopp vanlig yoghurt og spise en hel-korn muffin, trail mix eller granola.

Fiber

Fiber er nødvendig med et sunt kosthold, fordi det bidrar til å senke kolesterolet og det hindrer diabetes, hjertesykdom og forstoppelse. Det hjelpemidler med fordøyelsen og fraråder overspising. Tenåringer kan bestemme hvor mye fiber de trenger med "alder + 5" regelen. For eksempel, ungdom 14 år gammel trenger minst 19 g fiber hver dag, eller "14 + 5 = 19." Foods høy i fiber inkluderer frukt som bananer, epler og pærer, hel-korn brød og korn, bønner og mandler.

Snacking

Å spise snacks hjelper tenåringer møte sine daglige kalori behov og forebygger overspising. Imidlertid er det viktig å velge sunne alternativer som frukt, hele korn matvarer, peanøttsmør eller lav-fett yoghurt eller ost og for å unngå sukkerholdig snacks som godteri, brus og høy-fett matvarer. Gjør snacking enklere ved å forberede sunne alternativer på forhånd som granola, trail mix, frukt eller grønnsaker. Tenåringer kan også holde sunn snacks i sin ryggsekk, som hjelper hvis de deltar i aktiviteter etter skoletid.

Porsjonskontroll

For å spise sunt, må tenåringer konsumere passende porsjonsstore måltider. Forbruker for mange kalorier fra store deler kan bidra til vektøkning. Tenåringer trenger å lære å lese ernæringsmessige etiketter fordi det kan være flere porsjoner i en pakke med mat. Ved hjelp av en mindre tallerken, spise tre godt balanserte måltider eller enkel servering store matvarer, spise sakte og være klar over at restaurant deler er 3 til 4 ganger har rett servering størrelse er måter å begrense overspising. Tenåringer bør også unngå å spise super-sized verdi måltider og drikke.