Digidexo.com

Vitaminer for å forebygge tørr hud

Vitaminer for å forebygge tørr hud


Alder, vær og kosthold bidrar til teksturen og fuktighetsnivået i huden din, men alvorlig tørr hud kan kreve mer enn en dyr krem. Å kjempe kronisk tørrhet fra innsiden og ut, sørg for at du får nok av disse vitaminer, som alle er avgjørende for en sunn, myk epidermis.

Vitamin A

Vitamin A er viktig for huden celle formasjon og reparasjon. Faktisk er de fleste anti-aging kremer inneholder retinylpalmitat, en form for vitamin A, for å forynge skadet hud. Tørr, solbrent hud vil ha stor nytte av litt ekstra vitamin A. Du kan bruke det i en krem, ta et supplement, eller finne den i matvarer som gulrøtter, eggeplommer, spinat, lever og squash.

Vitamin B

Vitamin B faktisk er en familie av næringsstoffer kjent som B-kompleks vitaminer. De jobber sammen for å holde huden sunn, hydrert og tonet. Siden det er vanskelig å diagnostisere spesifikke B-vitaminmangel (B-12 og B-6 manglene har lignende symptomer, for eksempel), er det beste alternativet å ta en B-kompleks supplement som inneholder alle vitaminer, eller legge litt ekstra av følgende matvarer i kostholdet ditt: avokado, havre, bananer, lever, tunfisk, linser eller paranøtter.

Vitamin C

Vitamin C er viktig for produksjonen av kollagen, som er den delen av huden som gir den elastisitet og styrke. Tørr hud, på den annen side, er det motsatte av elastisitet --- stramt og skjellaktig. Ikke bare vitamin C bekjempe tørrhet, det er et enormt viktig antioksidant: den bekjemper frie radikaler og holder huden din ser ungdommelig.

Vitamin E

Vitamin E er også en antioksidant. De arbeider for å opprettholde hudens naturlige olje balanse og beskytter det mot skadelige, tørking sollys. Vitamin E kan brukes lokalt på huden som en olje, og du kan finne det i drugstores og helsekostbutikker. Prøv å legge olje til kremer og ansiktsbehandlinger for å øke sin effektivitet.

Essensielle fettsyrer

Omega-3 og omega-6 er to essensielle fettsyrer som spiller en rolle i alt fra blodtrykk til intestinal fôr. Ikke overraskende, de er også viktig for sunn hud. Ved å kontrollere hudens oljeproduksjon, de bestemmer hvor myk eller tørr huden din vil bli. Tørr hud kan bli mye bedre ved å ta omega-3 tilskudd (de fleste har nok omega-6 i kosten). Finn det i fiskeolje, malt linfrø og kaldt-vannsfisk.