Digidexo.com

Hjelp for Kvalme & nyresvikt

Akutt nyresvikt oppstår når nyrene plutselig slutte å fungere. Siden nyrene filtrere avfall fra kroppen din, setter nyresvikt du i faresonen for en oppbygging av disse skadelige stoffene. Symptomer på nyresvikt inkluderer utmattelse, kvalme, bygge opp av væske og forvirring. Hvis venstre ubehandlet, kan nyresvikt være livstruende. Imidlertid er tilgjengelig for behandling av nyresvikt og dets symptomer som kvalme.

Underliggende tilstand

I de fleste tilfeller er nyresvikt et symptom på en annen underliggende tilstand. Legen din første utvei er å finne at årsaken og behandle den. Vanligvis vil det være en annen sykdom eller en skade som forårsaket nyrene å svikte. Etter å stabilisere den tilstanden, vil legen da ta å fjerne bygget opp avfall og væske i blodet slik at nyrene kan helbrede naturlig. Legen din vil anbefale at du dempe mengden av væske du tar inn og sette deg på en diett som er høy i karbohydrater, men begrenset i proteiner og kalium. Kalium oppbygging er en fare for en person å komme seg fra nyresvikt, så legen vil overvåke nivåer og kanskje gi deg kalsiumtilskudd for å holde nivåene normale.

Dialyse

Mange mennesker som opplever nyresvikt trenger midlertidig dialyse, en prosess der du er koblet opp til en maskin som filtrerer blodet mye som en frisk nyre ville gjøre. Dialyse tillater nyrene å helbrede ved å gjøre jobben for dem, og fjerne overflødig avfall og væske fra blodet mens de gjør det. Hvis du har akutt nyresvikt, vil dialyse gis på sykehuset, men for folk med delvis nyresvikt, har behandlingen hjemme er et alternativ.

Forebygging

En viktig måte å unngå nyresvikt og kvalme er å føre en livsstil hvor nyrene dine er friske. Folk som misbruker alkohol og narkotika er en større risiko for nyresvikt, samt de som overforbruk smertestillende. Dessuten kan langvarig eksponering for tungmetaller gjøre blodet ditt giftig til det punktet at nyrene ikke kan behandle avfallet. Personer med kronisk tilstand som diabetes er også i fare for nyresvikt. Det er viktig å følge legens anvisninger når du må leve med en av disse forholdene for å unngå nyresvikt.

Kvalme

Mens blir behandlet for nyresvikt, er kvalme en mulig komplikasjon. Hvis du føler deg kvalm, er det viktig å hvile og ikke gjennomgår noen aktivitet som kan forverre følelsen. Kvalme kan være et resultat av dehydrering som kroppen din ikke er riktig å gjøre med væske. Prøv å sørge for at du drikker vann eller en klar, ikke-kullsyreholdige drikke for å holde deg hydrert, som kan stoppe kvalme. Hvis tanken på å spise gjør deg syk, prøver å spise milde matvarer som kjeks eller toast og holde seg borte fra mat lastet med fett og krydder. Når legene behandler din nyresvikt og dens underliggende årsak bør du begynne å føle seg bedre.