Digidexo.com

Diagnostiske prosedyrer for Kawasakis sykdom

Kawasakis sykdom er en tilstand som forårsaker betennelse i de små og mellomstore arterier i et barns kropp, inkludert koronararteriene som fôrer hjertet. Ifølge NIH Medical Encyclopedia, Kawasakis sykdom påvirker også hud, lymfeknuter og slimhinner i munn, nese og svelg. Selv om det er ingen spesifikk test for Kawasakis sykdom, er det flere diagnostiske prosedyrer som leger kan bruke for å utelukke sykdommer som skarlagensfeber, revmatoid artritt, toksisk sjokk, meslinger eller Rocky Mountain flekket feber.

Klassiske symptomer

Den primære diagnostiske metoden for leger til å mistenke Kawasakis sykdom hos et barn er tilstedeværelsen av klassiske symptomer, ifølge National Institutes of Health. En feber som varer lenger enn fem dager, et hudutslett i midten av kroppen, flassende hud på hender og føtter, hovne lymfeknuter, svært røde slimhinner i munnen, en "strawberry" tungen og blodskutte øyne er alle klassiske indikatorer på Kawasakis sykdom.

Urinprøver

Kan teste leger et barns urin for å finne ut om han har Kawasakis sykdom. I henhold til NIH, kan urinprøver si blant annet, hvis det er en unormal mengde av protein i urinen. Unormale testene resultater kan tyde på nyresykdom, lupus, leddgikt eller hjertesvikt, og derfor utelukke en mulig diagnose av Kawasakis sykdom.

Blodprøver

I henhold til NIH Medical Encyclopedia, bidrar til en fullstendig blodtelling leger måle antall røde blodceller, hvite blodceller, mengden av hemoglobin og størrelsen av røde blodceller i blodet. Mayo Clinic eksperter foreslår at unormale teller kunne tyde på betennelse eller anemi, som fører til en mulig diagnose av Kawasakis sykdom.

Ekkokardiogram

Ifølge Mayo Clinic, er en ekkokardiogram en prosedyre som tar detaljerte bilder av hjertet ved hjelp av lydbølger. En medisinsk sonographer bølger en del av utstyret som kalles en svinger over øvre del av brystet til å produsere bilder av hjertet. Fordi Kawasakis sykdom påvirker blodårene fôring hjertet, og kan potensielt skade hjertemuskelen selv, vil en ekkokardiogram tillater leger å se på bilder av hjertet og bestemme nivået av betennelse og potensiell skade.

Elektrokardiogram

Et elektrokardiogram er en test som måler hjertets elektriske aktivitet, ifølge Mayo Clinic. En lege vil feste elektroder til barnets kropp ved hjelp av flere patcher. Testen er smertefri. En unormal elektro kan tyde på betennelse i hjerte eller skade på koronar.