Digidexo.com

Hva er noen forebygging tips for å unngå Lou Gehrig sykdom?

Lou Gehrigs sykdom, også kjent som amyotrofisk lateral sklerose (ALS), påvirker to av 100000 personer i USA, i henhold til ALS Association. Hvert år blir 5600 nye tilfeller av Lou Gehrig sykdom diagnostisert med bare 10 prosent av disse tilfellene knyttet til genetisk defekt. I den andre 90 prosent, er årsaken ukjent, selv om mennesker er 20 prosent større sannsynlighet for å utvikle Lou Gehrigs sykdom enn menn. Det er ingen kjente forebyggende tiltak som kan iverksettes for å unngå å utvikle sykdommen.

Beskrivelse

ALS påvirker nervecellene som er ansvarlig for frivillig muskelkontroll lokalisert i hjernen og ryggmargen. De hjernens nerveceller dør og mister evnen til å sende meldinger til musklene, som igjen kan føre til rykninger, muskelsvakhet og til slutt lammelser. Dette er en aggressiv og progressiv sykdom som ofte resulterer i død innen tre til fem år etter diagnose.

De fleste utvikler sykdommen i alderen 40 og 70, selv om ALS noen ganger oppstår hos yngre personer over en alder av 20. Sykdommen har en 93 prosent overvekt i kaukasiske personer. Selv om sykdommen slår hele kroppen, vil det ikke påvirke de fem sansene eller evnen til å tenke og resonnere klart.

Symptomer

Symptomer på ALS kan omfatte pustevansker eller svelge, hengende hode, kramper og muskelsvakhet, choking og knebling, talevansker og problemer med å gå, klatring eller løft. I tillegg kan sykdommen føre til muskelspasmer, lammelse av lemmer (oftest begynner i hånden eller armen), heshet av tale, vekttap og hevelse i bena og føttene.

Behandling

Selv om det er ingen kjent kur for Lou Gehrig sykdom, en lovende medikament kalt Riluzol, godkjent av FDA i 1995, har vist en viss suksess i å hjelpe til å bremse utbruddet av sykdommen. Selv om mange lider dø i løpet av de første fem årene av diagnose, kan noen også se en stans i utviklingen av sykdommen; over 20 prosent lever opp til 10 år med 10 prosent lever mer enn 10 år.

Noen få medisiner, for eksempel diazepam eller Baklofen, kan brukes til å kontrollere muskelspasmer, og personer som har vanskeligheter med å svelge kan være foreskrevet Amitriptyline eller Trihexphenidyl. Rehabilitering kan også være foreskrevet for å bremse utviklingen av sykdommen sammen med en ernæringsfysiolog for å hjelpe pasienten med vekttap problemer. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan pasienten trenger hjelp av beinet bukseseler eller en rullestol, og enheter som pustemaskiner kan legges på kvelden for å bistå med å puste.