Digidexo.com

Kan du fryser fiskeolje kapsler?

Frysing fiskeoljekapsler vil ikke påvirke deres kvalitet, men det er ikke nødvendig, heller. Kjøling er tilstrekkelig til å bevare integriteten av oljen.

Teorier / Spekulasjoner

Frysing fiskeolje har blitt likestilles med en "renhetsprøve" av former. Det sies at hvis oljen ferdig frosset, er det av dårlig kvalitet på grunn av en lavere konsentrasjon av mettet fett. Delvis frysing visstnok indikerer uspesifiserte "urenheter" i oljen.

Betraktninger

Det er ingen vitenskapelige bevis som i dag støtter denne uttalelsen, og det er ansett for å være myte. En bedre kvalitetskontroll testen er å lukte kapselen: en mild lukt er å foretrekke til en overveldende "fishy" lukt, noe som innebærer en kompromittert integritet.

Misforståelse

Er også frosset fiskeolje i håp om at det vil eliminere den fishy ettersmak oppleves av mange som "fisk burps." Teorien er at prosessen for frysing bremser ned kroppens fordøyelse av oljen, og vanlige gastrointestinale plager, slik som kvalme, unngås.

Forebygging / løsning

Toleranse for kosttilskudd varierer på individuell basis, og denne løsningen er ikke effektiv for alle. Magesaftresistente kapsler, men dyrere, er bedre egnet for formålet staving av fisk ånde.

Forslag

Prøv å ta fiskeolje med et måltid. Dette kan forhindre noen av bivirkningene frysing er ment å forhindre.