Digidexo.com

Hypertensjon Behandling hos eldre

Om lag 65 prosent av amerikanerne 65 år og eldre lider av høyt blodtrykk, ifølge Dr. Christopher Ndubuka-Irobunda av New York-Presbyterian Hospital. Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, øker noens risiko for hjerneslag, nyresvikt og hjertesykdom. Fordi folk er mer utsatt for komplikasjoner fra denne tilstanden med alderen, er det spesielt viktig å forebygge høyt blodtrykk hos eldre.

Trening

Det er svært viktig at eldre pasienter med hypertensjon holde sine hjerter fungerer sunt, redusere stress og senke blodtrykket. For å oppnå dette, er tilstrekkelig mosjon et must. De fleste eldre mennesker bør ikke delta i high-impact aerobic trening. Dr. Ndubuka-Irobunda anbefaler moderat trening tre til fem ganger i uken i en halv time om gangen. Dans, svømming, turgåing og bowling er gode moderate øvelser for eldre mennesker som trenger å senke blodtrykket.

Diet

Opprettholde et sunt kosthold er viktig for eldre mennesker når det gjelder å kontrollere høyt blodtrykk. En diett høy i frukt, grønnsaker, kalium og fiber kan bidra til å senke blodtrykket betydelig. Mat som er høy i natrium og fett, særlig mettet fett, bør unngås så mye som mulig. Hele korn korn, ris og pasta gi nødvendig fiber og bør brukes hver dag av eldre. Dr. Ndubuka-Irobunda anbefaler at hans eldre hypertensjon pasienter spise fisk som har et høyt innhold av omega-3 fettsyrer, som laks og makrell.

Tobakk og alkohol

Røyking og bruk av andre tobakksprodukter kan forårsake alvorlig skade på lungene og hjertet, sammen med å øke blodtrykket. Tobakksbruk bør unngås helt, spesielt hos eldre pasienter med høyt blodtrykk. Alkoholbruk bør overvåkes nøye. Studier har vist at én drink om dagen kan bidra til å forebygge hjertesykdom hos menn over 45 og kvinner over 55. Dr. Ndubuka-Irobunda råder sine eldre hypertensjon pasienter å begrense alkoholinntaket til ikke mer enn 24 gram av øl, 2 gram av whisky eller 1 unse vin om dagen.

Medikamentell behandling

Hvis endringer i livsstil ikke tilstrekkelig lavere høyt blodtrykk, medikamenter for å kontrollere høyt blodtrykk kan være foreskrevet. Low-dose diuretika brukes vanligvis først i eldre hypertensjon pasienter uten andre risikofaktorer for hjertesykdom. Pasienter som har hatt en tidligere hjerteinfarkt eller uregelmessige hjerteslag kan gjøre det bedre på en betablokker, noe som senker pulsen i tillegg til å senke blodtrykket. Eldre pasienter med diabetes eller kronisk lungesykdom kan være foreskrevet andre medisiner for å senke blodtrykket som også redusere forverring av nyrefunksjonen.

Overvåke blodtrykk

Eldre hypertensjon pasienter bør overvåke deres blodtrykk så ofte som mulig. Pasienter med blodtrykks maskinene hjemme eller som er lett tilgjengelig bør måle det en gang eller to ganger daglig. Holde orden på blodtrykket opplesninger vil hjelpe pasientens lege diagnostisere og overvåke hypertensjon og anbefale en behandlingsplan. Nøye overvåkning er også spesielt viktig fordi de eldre er større sannsynlighet for å utvikle lavt blodtrykk og problemer fra interaksjoner og reaksjoner som et resultat av behandlingen.