Digidexo.com

Kvinnelige ansiktshår Årsaker

Årsaker til Female Hair Facial

Dreven hårvekst forekommer hos både menn og kvinner, men det er mer psykologisk belastende for kvinner. Noen kvinner har ansiktshår på grunn av en medisinsk tilstand som kalles hirsutisme, men mange kvinner som ikke har blitt diagnostisert med denne tilstanden har ansiktshår også. Kvinne ansiktshår er vanligvis forårsaket av en hormonell ubalanse som følge av fedme, medisinering, polycystisk ovariesyndrom og aldring. Hvis du har plutselige og unormalt tykt ansiktshår vekst, kan det være et symptom på en alvorlig medisinsk tilstand, og du bør rådføre deg med lege eller gynekolog.

Hormoner

En hormonell ubalanse kan forårsake kvinnelig ansiktshår. Alle kvinner har testosteron, det mannlige hormonet, og østrogen, det kvinnelige kjønnshormonet i kroppen sin. Når sunn balanse av disse hormonene er forstyrret, kan det føre til økte nivåer av testosteron og redusert nivå av østrogen. Dette resulterer i kvinnelige ansiktshår.

Polycystisk ovariesyndrom

Hvis du plutselig har ansiktshår der du ikke tidligere, kan det være et symptom på polycystisk ovariesyndrom (PCOS), som er en av de vanligste årsakene til kvinnelig ansiktshår. PCOS forårsaker en hormonell ubalanse i favør av testosteron, som resulterer i hårvekst. Dette unormal hårvekst oppstår rundt munnen, i samme område hvor en mann ville ha en skjegg og bart.

Genetikk

Genetikk kan være årsaken til kvinnelige ansiktshår. Kvinner med ansiktshår har ofte en nær slektning, mann eller kvinne, med samme tilstand. En annen genetisk faktor som bidrar til kvinnelige ansiktshår er etnisitet. For eksempel folk fra østasiatiske og indiansk bakgrunn har lite kroppshår.

Medisinering som årsak til Female Hair Facial

Noen vanlige reseptbelagte medisiner kan føre til en hormonell ubalanse, noe som resulterer i vekst av kvinnelige ansiktshår. En er minoxidil, som er et topisk medikament påført huden for hårtap. Ansiktshår vekst kan oppstå på kvinner som bruker minoxidil, selv om det ikke har vært brukt på det området av huden. Andre medisiner inkluderer androxy, prednison, Halotestin, steroider, danazol og glukokortikoider.