Digidexo.com

De genetiske årsaker til alkoholmisbruk

De genetiske årsaker til alkoholmisbruk


Alkoholisme og natur-versus-nurture debatten har alltid gått hånd i hånd. Er en person mer utsatt for å misbruke alkohol fordi det er i deres DNA, eller gjøre miljømessige faktorer spiller en rolle? I løpet av de siste tiårene, har studier vist at en kombinasjon av miljø og genetikk spiller vanligvis en faktor i alkoholmisbruk.

Arvet Alkoholisme

Ifølge American Academy of Child & Adolescent Psychiatry, barn av alkoholikere er fire ganger mer sannsynlig enn andre barn å misbruke alkohol. Imidlertid er det uklart hvor stor rolle genetikk spiller i denne stikken når sammenlignet med påvirkning av barnets miljø.

Tvillingstudier

En metode for å studere genetiske faktorer som kan føre til alkoholmisbruk er å kontrastere eneggede tvillinger vers toeggede tvillinger som er vedtatt og oppvokst i ulike miljøer. I en studie rapportert i Journal of Addictive Diseases, forskere studerte 169 par av samme kjønn tvillinger hvor minst en tvilling hadde søkt behandling for alkoholisme. Forskerne fant en høyere forekomst av alkoholavhengighet i eneggede tvillinger enn hos toeggede tvillinger.

Betydning

Forskere har søkt etter genetiske markører som kjennetegner en predisposisjon for alkoholisme for en rekke årsaker. Hvis en person viser en genetisk markør som gjør dem mer utsatt for alkoholisme, kan de unngå atferd som kan føre til alkoholisme. I tillegg identifisere disse markørene kan hjelpe utdype forståelsen av avhengighet, og bedre behandlingstilbud.

Psykologiske faktorer

De gamle grekerne mente at lune kvinner var mer utsatt for brystkreft enn livfull kvinner. Siden den gang har et fjell av anekdotiske bevis pekte på en sammenheng mellom stress og et svekket immunforsvar. Ifølge forskeren AJ Dunn, effektene av stress og et svekket immunforsvar kan gjøre kroppen begjærer vanedannende kjemikalier (som alkohol) som en måte å takle. Type A-kjendiser (som underkaster seg til mer stress) er mer utsatt for vanedannende oppførsel.

Genetiske faktorer

Ifølge Science Daily, en studie utført av UCSF Ernest Gallo Clinic and Research Center har vist at enkelte kromosomer har vært konsekvent til stede hos personer som viser vanedannende atferd. Raymond L. Hvit, PhD, direktør for Gallo sa at 60 prosent av alkoholavhengighet er forårsaket av genetiske faktorer.