Digidexo.com

Hvordan de skal opptre naturlig rundt mennesker som har nedsatt funksjonsevne

Folk kan handle annerledes når de er satt inn i situasjoner de ikke er vant til. Dette kan få andre til å føle ubehag som du kan utilsiktet fornærme dem. Hva er viktig er at du alltid er deg selv uavhengig av situasjonen. Her er hvordan man skal opptre naturlig rundt mennesker som har nedsatt funksjonsevne.

Hvordan de skal opptre naturlig rundt mennesker som har nedsatt funksjonsevne

•  Snakk som du normalt ville når hengende rundt mennesker som har nedsatt funksjonsevne. Mange personer over-tenker når de snakker til de med nedsatt funksjonsevne. Dette skjer fordi personen ikke ønsker å si en "feil" ord. Faktum er at når du er altfor forsiktig i en situasjon som dette, er det mer sannsynlig å enten lyd vanskelig eller fornærmelse personen med funksjonshemming.

Unngå stirrer på funksjonshemming. Stadig å se på noens ben når den personen er i en rullestol, for eksempel, er ikke bare uhøflig. Det er veldig merkbart uansett hvor mye du tror det ikke. Hold kontakt med personen øynene når du snakker med dem.

spør Bare personen om sin funksjonshemming hvis du vet at det er en komfortabel tema å ta opp. Du vil bare være i stand til å fortelle dette etter å ha en samtale med personen. Det er aldri en god idé å si "hvordan skjedde det med deg?" På møte den personen for første gang.

Ikke fortell historier om folk du kjenner som har funksjonshemninger. Med mindre du selv har en funksjonshemming, har du ingen anelse om hva en person som gjør går gjennom hver dag. Bringe opp noen som har en funksjonshemming ikke gjør noen noe godt. Faktisk, vil det mest sannsynlig gjøre at du ser ut som en idiot foran personen med funksjonshemming.

bare hjelpe en person med en funksjonshemming dersom han eller hun ber om hjelp eller om det er tydelig at personen trenger hjelp. Du tror kanskje at du gjør det rette ved å hjelpe en person med en funksjonshemming. Men du kan faktisk være å fornærme den personen som han er nok blitt vant til å gjøre ting for seg selv. Hvis du føler deg tvunget til å hjelpe og personen har ikke spurt, forsiktig tilbud om å låne en hånd.