Digidexo.com

Hva er årsakene til armhulen Pain?

Hvis du har opplevd smertefulle, røde, hovne klumper under armhulen, kan du umiddelbart har vært opptatt av og prøvde å finne årsaken. Faktisk er disse smertefulle støt er ganske vanlig og kan komme av forskjellige grunner, noen mer alvorlige enn andre, og det er viktig å forstå dem slik at du vet når du skal ringe legen din.

Skade

Den mest åpenbare grunnen til armhulen smerte er at du har skadet den på noen måte. Dette kan omfatte kutt, blåmerker eller andre skader. Armhulen kan bli irritert, men vanligvis bør smertene være borte i løpet av få dager. Hjem behandling bør inkludere å holde skaden rent så mye som mulig og bruke is til å senke hevelse og redusere smerte. En over-the-counter smertestillende medikamenter kan også hjelpe med smertebehandling.

Infeksjon

En infeksjon i armhulen er en annen vanlig årsak til armhulen smerte. Kvinner som barberer armhulene er spesielt utsatt for dette. En infeksjon oppstår når et kutt i armhulen ikke holdes ren. Bakterier inn i kutt, forårsaker hevelse, smerte og misfarging. En varme komprimere anvendt til armhulen vil føre til at fluid fra deig kan renne, slik at infeksjonen for å helbrede og svelling å avta.

Allergi

Det er mulig å ha en allergisk reaksjon på en deodorant, noe som resulterer i smertefulle røde klumper. Hvis dette er tilfelle, så endrer deodorant merker er den eneste løsningen. Det er viktig å sørge for at din nye deodorant ikke har de samme aktive ingrediensene som den gamle. I tillegg kan det være best å bruke en deodorant som er laget spesielt for følsom hud eller ikke inneholder noen tilsatt parfyme for å hindre ytterligere allergiske reaksjoner.

Sykdom

Kjertlene i armhulen din kan hovne opp hvis kroppen din er bekjempelse av en slags sykdom. Kjertlene kan vise seg som røde klumper under huden i armhulen din. Dette kan ofte være smertefullt og ubehagelig. Dette er mest sannsynlig årsaken hvis armhulen smerte er ledsaget av andre symptomer. Den beste måten å behandle denne typen smerte er å behandle sykdom som forårsaker kjertlene å svelle.

Når skal ringe legen

Hvis smertene vedvarer i mer enn to uker, bør du gå til legen din. Hvis det er en skade, kan det være mer alvorlige skader. Noen infeksjoner i armhulen kan kreve antibiotika hvis kroppen din ikke kan bekjempe det på egen hånd. I tillegg, hvis du tror at din smerte er forårsaket av hovne kjertler, bør du oppsøke lege for å prøve å finne ut hva sykdom som forårsaker dette slik at det kan behandles.