Digidexo.com

Kjennetegn på nyrestein

Symptomer

Viktige kjennetegn ved nyrestein inkludere sine symptomer, hvorav noen kan påvises inntil steinen har flyttet inn i røret som forbinder nyrene og blæren. Symptomer på en nyrestein inkluderer smerter i ryggen og på siden under ribbeina, ebbet smerter i nedre mage og lysken, blod eller klart utflod i urinen, oppkast, behovet for å urinere hele tiden, og utbruddet av feber eller frysninger hvis nyrestein har ført til infeksjon.

Årsaker

Den eksakte årsaken til nyrestein er fortsatt debattert medisinsk. Imidlertid har mange leger snevret flere faktorer ned til commanility hos pasienter som lider av steiner. Nyrene er to organer som ligger i den nedre del av ryggen, i nærheten av magen og på begge sider av ryggraden. Funksjonen til nyrene er å fjerne væske, elektrolytter og avfall fra kroppen. Denne fjerningen benytter urin for å utføre overflødig.

En faktor som er ansett å bidra til dannelsen av nyrestein er en ubalanse i væske, syrer og mineraler av urin. Når urinen har mer kalsium eller sure forbindelser enn væsken, kan danne nyrestein. Forbindelsene danne krystaller, og fluidet i urinen er ikke tilstrekkelige til å bryte dem fra hverandre. Disse formasjonene masse sammen som nyrestein. Problemer med kroppens evne til å absorbere og fjerne kalsium er en annen årsak til nyrestein.

Tidligere og heriditary forholdene også er faktorer i nyrestein utvikling slik som nyresykdom, irritabel tarm syndrom og gikt. Medisiner kan også være årsaker til nyre stein formasjonen. Stoffer som Crixivan og Lasix brukes til å behandle hjerteproblemer og AIDS, men har også vist seg å føre til dannelse av nyrestein.

Typer

En annen chracteristic av nyrestein er den type formasjon. Det er flere kategorier av steiner: kalsium, struvitt, urinsyre og cystin steiner. De fleste stener er kalsium steiner, bestående av kalsium som er smeltet sammen med andre avfallsprodukter i kroppen. Struvitt nyrestein dannes hovedsakelig fra ammoniakk og etter en infeksjon har vokst i urinveiene. De er også kalt "infeksjon steiner." Urinsyre steiner utvikle seg fra et overskudd av syre i urinen. Til slutt, cystin steiner danner fra overflødig Cystin, som er en kjemisk byggeelement for muskler og nerver. Cystin nyrestein er vanligvis heridetary.