Digidexo.com

Hvordan å opprettholde en eldre Diet

Hvordan å opprettholde en eldre Diet


En skikkelig eldre kosthold spiller en stor rolle i å holde en eldre person sunn. Mange ganger eldre mennesker ønsker å spise og drikke på samme måte som de gjorde i yngre år. Problemet med dette er at det i senere år kroppen ikke takler det godt. Det kan være vanskelig å akseptere, men endringer må gjøres.

Bruksanvisning

•  For å administrere en eldre diett må du først forstå at energi behovene endres. Metabolisme bremser ned og det gjør kroppen. Derfor er færre kalorier nødvendig eller overdreven vektøkning er sannsynlig. Det er vanskelig nok på en ung person til å være overvektig enn si en eldre en.

Velg kaloriinntak i henhold til aktivitetsnivå. En eldre person som er ganske aktiv vil trenge mer kalorier enn en som er seng ridd. Det kan være litt prøving og feiling for å få det akkurat. Bruk en food journal og kalori telling enhet for å holde oversikt over hvor mange kalorier spist.

mer fiber er nødvendig og bør økes litt om gangen for å unngå diaré. Lett å konsumere myke fiber matvarer er best som havregryn, høy fiber suppe som splittet ert, dampede grønnsaker, frukt / saft og hele korn. Betjene små porsjoner, men massevis av variasjon.

En eldre kosthold bør også være lav i fett, spesielt når det gjelder meieriprodukter og kjøtt. Redusere rødt kjøtt og gå med fisk, fjærkre, nøtter og bønner for tilstrekkelig protein. Velge lav fett yoghurt, ost, cottage cheese og melk for meieriprodukter.

Konsumere sukker, salt og raffinerte karbohydrater i moderasjon. Ingenting er helt utenfor grensene med mindre legen sier det. Det er greit å spise en favoritt dessert eller måltid nå og da, så lenge du ikke overdrive det. En eldre kosthold er en livsstil ikke bare en måte å spise for en måned eller to.

Når en eldre person spiser som anbefalt de vil være mer sannsynlig å holde blodtrykk og kolesterol tall normalt. De vil også være mye sunnere og ikke trenger så mange eller noen medisiner, som alle har dårlige bivirkninger.

En eldre person som er undervektig og nekter å spise har spesielle behov. For å få dem til å spise finne ut hva det er som de liker. For eksempel, hvis de elsker blomster, tilbyr blomster som belønning. Det kan være et sted de ønsker å gå eller noe de ønsker å gjøre hva det er å bruke det.

Hold en kostholdsplan og bo så på tid som mulig. Eldre mennesker trenger struktur og til tider bli opprørt hvis ting ikke er betimelig. Planlegg måltidene, slik at de vet hva som blir servert hvert måltid hver dag.

Kontroller at en eldre kosthold inneholder rikelig med vann / væske. Bor hydrert er svært viktig ettersom kroppens vanninnhold senker med alderen. Inkluderer en rekke sunne drikker som brus, Gatorade, urtete etc.

Ekstra kalsium og vitamin D er nødvendig, som kroppen aldre det ikke absorberer det også. Kosttilskudd er greit så lenge de blir tatt på riktig måte, så spør en ernæringsfysiolog om dosering og informere legen.