Digidexo.com

Effekten av koffein på Central Nervous System

Effekten av koffein på Central Nervous System


Ifølge en rapport med tittelen "nevrologiske bivirkninger av koffein," koffein er ikke bare den mest konsumert psykoaktive stoffet i verden, men også regnes som et stoff om misbruk av enkelte forskere.

Identifikasjon

Koffein, en sentralnervesystemet sentralstimulerende, er det eneste stoffet i sitt slag til å bli betraktet som sikre og effektive av US Food and Drug Administration (FDA).

Adenosin

Den ovennevnte rapport viser at relativt små mengder koffein er i stand til å undertrykke virkningene av adenosin, et kjemikalie som forårsaker følelser av tretthet.

Effekter

Effektene av adenosin ved sentralnervesystemet inkluderer økt mental klarhet, en følelse av velvære og forhøyet stemning, en spredning av tanker, og en økning i både mental og fysisk utholdenhet.

Negative effekter

Inntak av koffein kan bringe på søvnløshet, rastløshet, hodepine, uro og skjelvinger. Med overforbruk, disse symptomene blir mer uttalt og hallusinasjoner er mulig.

Betraktninger

Koffein er et hurtigvirkende medikament som fortsetter å påvirke sentralnervesystemet i seks til åtte timer etter inntak. I realiteten betyr koffein produserer ikke energi, men heller, masker adenosin-indusert søvnighet en person ellers føler.