Digidexo.com

Glutenfri diett & Glutenfri mat

Unngå gluten kan ha en rekke fordeler, spesielt hvis du har allergi mot gluten eller har blitt diagnostisert med cøliaki. Hvis du vurderer å kutte gluten ut av kostholdet ditt, erkjenner at det vil ta en god del tålmodighet og endre måten du spiser, men over tid vil du lære hva det tar for deg å leve glutenfritt, det vil bli enklere og fordelene vil trolig være mange.

Gluten Basics

Gluten er protein-komponenten av korn slik som bygg, hvete og rug. Folk kan utvikle en tilstand kjent som cøliaki, som er en reaksjon på gluten som påvirker tynntarmen. Over tid vil dette irritasjon forårsaker skade på den indre tarmen og resulterer i evnen til å absorbere næringsstoffer fra maten. Over tid, fører dette til usunn ernæring, som kan ha en rekke forskjellige bivirkninger på kroppen generelt.

De som har blitt diagnostisert med cøliaki bør vurdere å kutte gluten av kostholdet sitt så raskt som mulig etter anbefaling av en helsepersonell. Hvis du ikke er allergisk mot gluten men du kan fremdeles fjerne gluten fra kosten din, ettersom det kan være fordeler for din helse og generell velvære. Glutenfrie dietter har vært kjent for å hjelpe med andre helseproblemer, blant annet balanse-mangel, nevrologiske lidelser, autisme og leddsmerter.

Unngå Foods

Emballasje på matvarer vil ofte annonsere at produktet er glutenfritt, men hvis emballasjen ikke spesifikt si det, det er sannsynlig gluten i matvarer laget av korn. Matvarer for å unngå er gluten pakket korn som brød, kjeks, supper, salatdressinger, bearbeidet kjøtt, godteri, øl og pasta blant mange andre ting.

De nevnte matvarer kan være vanskelig å unngå i begynnelsen, og oppgaven kan virke utrolig skremmende. Lære om en glutenfri diett tar tid og tålmodighet, men kan bli fast over en periode. Du kan føle seg overveldet av mengden av matvarer som inneholder gluten, men mange matvarer som ikke inneholder gluten, og en mengde ressurser er tilgjengelige for å hjelpe deg med å komme i gang med den nye kosten.

Gluten-Free Foods

Et stort antall matvarer er tillatt på en glutenfri diett, karbohydrater inkludert. Frukt, grønnsaker, poteter, ris, meieriprodukter, fersk fjærkre, fisk og kjøtt, og alkoholholdige drikker som vin oppfordres på en glutenfri diett. Det finnes også en rekke matvarer som kan bli funnet i lokale kjøpmenn eller helsekostbutikker som er merket glutenfri. Dette inkluderer ting som brød og pasta som er akseptabelt på en gluten-diett, men ikke bli forvirret av begrepet "hvete-fri"; det betyr ikke det samme som "gluten-fri."

Det finnes en rekke steder på nettet og i kokebøker for å hjelpe deg med å finne glutenfrie matvarer og oppskrifter som vil gjøre din slanking enklere og morsommere. De fleste av de samme matvarene på en ikke-gluten-diett kan nytes --- de er ofte bare laget med glutenfrie erstatninger, og maten kan smake veldig like. Spise ute er fortsatt mulig, og du kan enten bestille mat som du vet er gluten-fri, eller ringe videre og diskutere alternativer med restauranten personalet. Du ønsker kanskje å samle denne typen informasjon før du starter en glutenfri diett, slik at du føler deg forberedt og velfylt, og kan bidra til å sikre din suksess.