Digidexo.com

Konstant tørst og vannretensjon

Konstant tørst og vannretensjon


Vannretensjon resultater fra opphopning av overflødig vann i kroppen din. Denne tilstanden er typisk når kroppen blir dehydrert. På grunn av et lavt inntak av væske, begynner kroppen å lagre vann. Dette skaper ekstra kroppsvekt. I tillegg blir dehydrert produserer vanligvis en tørst følelse.

Tegn og symptomer

Bortsett fra å merke en økning i kroppsvekt og være tørst, tegn på væskeretensjon inkluderer abdominal oppblåsthet og hevelse. Hevelse kan oppstå i alle områder av kroppen som bena, lår eller ansikt.

Effekter av Vann

Øke inntaket av væske (særlig vann) hjelper bekjempe konstant tørst og væskeansamlinger. The Mayo Clinic anbefaler åtte glass vann om dagen.

Forebygging / løsning

Salt eller natrium spiller også en rolle i konstant tørst og væskeretensjon. Forbruker ferske matvarer og begrense inntaket av pakket eller bearbeidet mat bekjemper dehydrering og væskeretensjon. Målet for ikke mer enn 1500 mg natrium per dag.

Advarsel

Koffein i moderate mengder er en naturlig vanndrivende som spyler overflødig væske fra kroppen din. Men for mye koffein fører til dehydrering, hvor kroppen begynner å lagre væsker.

Expert Insight

The Mayo Clinic råder også øke inntaket av visse frukter og grønnsaker som vannmelon, løk og agurk. Disse matvarer har et høyt vanninnhold, noe som bidrar slukke tørsten og fremmer vannlating å rense kroppen for overflødig væske.