Digidexo.com

Hvordan behandle en Jellyfish Sting med hjem rettsmidler

Maneter kan finnes nesten overalt i havet. Enten du er ute i de dype blå dypet eller opp nær kysten linje, det er en svært reell sjanse en manet vil finne deg. Maneter stikk varierer i giftighet, fra den svært giftige og ofte dødelig mann o 'krig til mildt giftige strand varianter. Hvis du blir stukket, vil du sannsynligvis føle en viss intens brennende smerte på stedet av stikket. Mens ubehagelig, kan du behandle stikket med hjem rettsmidler.

Bruksanvisning

•  Dekk stikket med sand fra stranden så snart stikket oppstår. Beach sand bidrar til å trekke ut giftstoffer fra maneter stikk. Hold stikket dekket i 5 til 10 minutter.

Vask stikket med eple cider eddik etter fjerning av sand. Eple cider eddik vil bidra til å redusere smerte fra stikket og vil også desinfisere det.

Gni aloe gel på manet brodd etter vask det med eple cider eddik. Dette vil lindre smerten og gi en fin barriere mot omverdenen. Når du har brukt aloe gel, løst dekke brodd i gasbind tape og fest den.

Påfør lakserolje til manet brodd hver dag frem til stikket begynner å gro. Bruk en bomullsdott å bruke lakserolje.

Påfør lim laget av unseasoned kjøtt mørsalt og vann for å svi hvis det fortsatt gjør vondt i en dag eller to. Du kan også bruke denne lim med en gang, etter vask stikket med eple cider eddik. Ikke la denne lim på i mer enn 10 minutter om gangen.

Gni et antihistamin krem på stikket dersom du opplever overdreven rødhet eller hevelse, eller hvis du får elveblest.

Tips og advarsler

  • Ikke vask manet brodd med vanlig vann, da dette bare vil frigi mer giftstoffer inn i blodet og gjøre stikket føler seg verre.
  • Helle urin på en manet brodd å behandle det er ikke en av de effektive hjem rettsmidler for denne tilstanden. Effektiviteten av urin for maneter stikk er en myte, og dette kan også gjøre stikket føler seg verre.
  • Hvis du føler at du har en allergisk reaksjon på manet brodd, slik som pustevansker eller overdreven elveblest, ikke prøv å behandle det med hjem rettsmidler, men gå til legevakten med en gang.