Digidexo.com

Hvordan lindre kroniske magekramper

Kronisk magesmerter eller kramper kan skyldes noe så enkelt som dårlig fordøyelse eller gass problemer, men kan være et symptom på en mer alvorlig tilstand som en sår, Crohns sykdom, irritabel tarm syndrom, blindtarmbetennelse eller cøliaki, som er en intoleranse for proteinet gluten. Flere over-the-counter narkotika er effektive for å stoppe ubehag og visse atferdsendringer vil bidra til å forhindre problemet på lang sikt.

Hvordan lindre kroniske magekramper

Behandling

•  Se en lege først for å fastslå om kronisk smerte er et symptom på en mer alvorlig tilstand som krever profesjonell behandling. Hvis det ikke er det, magekramper er sannsynlig gassrelatert eller knyttet til en matallergi, slik som laktoseintoleranse eller cøliaki.

Hvis kramper er spesielt alvorlig og forekommer ofte nok, kan reseptbelagte medisiner være nødvendig. Protonpumpehemmere er ofte anbefalt behandling, inkludert merker Nexium, prilosec og Prevacid blant andre. Disse medikamentene er alle utformet for å redusere mengden av syre som produseres i magen.

For lindring av smerter forårsaket av fordøyelsesbesvær, er enhver butikk-kjøpte syrenøytraliserende et godt sted å begynne. Se etter merker som Mylanta, Maalox, Zantac, Pepto-Bismol og Pepcid, som alle spesifikt retter magesmerter. Dersom kramper er gass-relatert, kan ta Beano ved begynnelsen av måltider lindre problemet.

Ta et varmt bad eller plassere en varmepute over magen til raskt å ta litt av skarpheten unna. Exercise (hvis du klarer) er også nyttig i å hjelpe fordøyelsen og lettelser kramper. Hvis mulig, ta en tur eller ta en joggetur, men sørg for å drikke mye vann for å forhindre forstoppelse.

Finne ut hvilke matvarer synes å påvirke deg mest og gjøre ditt beste for å unngå dem. Hvis meieriprodukter ser ut til å utløse smerte, kan du være laktose intolerant. Prøv å ta et tilskudd av enzymet laktase, som Lactaid eller Dairy letthet, som kan finnes i de fleste dagligvarebutikker.

Hint

  • Spis måltider saktere og holde seg til ikke-koffeinholdige drikker for å minimere mengden luft du får i deg. Redusere inntaket av fet eller stekt mat vil bidra til å lindre oppblåsthet, og legge høy-fiber matvarer i kostholdet ditt som hele korn, frukt og grønnsaker kan være til nytte fordøyelses helse generelt.
  • Hvis din kronisk smerte er diagnostisert som cøliaki, må gluten fjernes helt fra kostholdet ditt. Dette innebærer en alvorlig kosttilskudd endring, så sørg for å konsultere legen din.