Digidexo.com

Perifer sprouting i isjiasnerven Damage Repair

Perifer sprouting i isjiasnerven Damage Repair


Isjiasnerven skade tar vanligvis form av selvreparerende traumer til nerve forårsaket av press fra ryggraden eller andre kilder. Det kan være en smertefull og kronisk tilstand, men reagerer på medisiner og kortison injeksjoner. Mens sympatisk nerve spirende kan sees i alle fall av nerveskader, er observasjon av spirende i forhold hvor alvorlig isjiasnerven skade har blitt produsert i forsøksdyrmodeller av eksperimentell interesse heller enn klinisk betydning for menneskelige pasienter som lider normal hoftesmerter.

Isjiasnerven

Isjiasnerven er en stor nerve i den nedre del av kroppen, og strekker seg fra den nedre ryggraden ned gjennom benene og forgrening til musklene og huden på lårene og leggene.

Isjias nerveskade

Isjiasnerven kan bli skadet av ryggraden problemer og andre kilder til press. I ryggraden, kan en fortrenges eller skiveprolaps trykk mot isjiasnerven forårsaker skade og smerte alt fra mild til alvorlig i nedre rygg og ben. Isjiasnerven kan også bli skadet av press forårsaket under graviditet. Nerven er selvhelbredelse, selv om anti-inflammatoriske medisiner kan være foreskrevet, og i mer alvorlige tilfeller Kortison injeksjoner.

Nerve sprouting

Sympatisk nerve spirende oppstår når en perifer nerve som isjiasnerven søker å regenerere seg selv etter å ha blitt skadet. Nerve spirer utvikle seg i en "tilfeldig og kaotisk måte," forsøker å gjenopprette tjenesten til vevet. Mange nerve spirer spontant utarte, men andre kan etablere seg som permanente neuromas eller nervesvulster. Neuromas er ofte godartet, men kan være ondartet.

Spirende i isjiasnerven Repair

Noen få studier har rapportert observere rask nerve spirende i tilfeller der isjiasnerven har blitt alvorlig skadet. De fleste slike studier benyttet en laboratorie rotte eller mus-modellen, og involverte bevisst ligering (skjæring) av nerven. Dette er en mye mer alvorlige traumer enn det som er involvert i isjiasnerveskader gjennom spinal eller annet trykk. Fremgangsmåten er blitt anvendt for å teste fremgangsmåter for inhibering av nerve sprouting som kan føre til neuromas.

Betydning

Mens observasjon av perifer nerve spirende i tilfeller av isjiasnerveskader kan være en nyttig eksperimentell teknikk i å vurdere fremgangsmåter for å forebygge utvikling av neuromas, er det av begrenset klinisk betydning. Nerve spirende er ikke et signifikant bivirkning av normal isjiasnerveskader hos mennesker.