Digidexo.com

Hva er behandlingen for Skulder subluksasjon?

En skulder som er ustabilt refererer til en skulderleddet hvor ballen av leddet er løs i stikkontakten og glir rundt i leddet, noen ganger forårsaker smerte og halthet. Skulder ustabilitet generelt fører til en skulder subluksasjon eller delvise forvridning av skulderleddet. Skulder subluxations i folk er vanligvis forårsaket av skade, for eksempel bilulykker og atletisk skader, eller fra gjentatte roterende bevegelser av arm.

Hva er en Skulder subluksasjon

En skulder subuxation er den delvise forvridning av skulderleddet.

Hvordan gjenkjenne symptomene på en Skulder subluksasjon

Symptomer på en skulder subluksasjon normalt er: intermittant smerter, tap av full mobilitet av de berørte arm, prikking og nummenhet.

Behandlinger

Behandlinger for skulder subluxations variere med patiet medisinske historie, og alvorlighetsgraden av den subluksasjon. Personer som ikke tidligere har opplevd en subluksasjon og behandles relativt raskt etter utbruddet av symptomene kan bare kreve et mildt beroligende og manuell utskifting av humerus.

Hvis subluxation er alvorlig, eller er kronisk tilbakevendende, er et kirurgisk inngrep som regel den anbefalte løpet av handlingen.

Kirurgi

I en subluksasjon kirurgi, kan flere tilnærminger bli tatt. Den vanligste er å stabilisere leddet ved å "fikse" ballen over skulderen inn i kontakten ved å legge til stabilitet i form av skruer og sting. Denne behandlingen er utformet for å understøtte rørlengden og samtidig fysisk terapi benyttes for å styrke musklene. Den andre, mindre vanlig korrigerende prosedyren omfatter fjerning ballen fra hodet av humerus og permanent feste resten av armen til kontakten.

Etter behandling Care

I hvert av disse tilfellene, vil pasienten forventes å avstå fra å bruke den berørte arm og gjennomgå flere uker eller måneder med fysioterapi etterpå, med sikte på å styrke musklene som omgir leddet i et forsøk på å hindre en gjentakelse.

Prognose

Den suksessraten av behandlingen varierer, avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden, den fremgangsmåte for å redusere subluksasjon, og medisinsk historie hos pasienten. En manuell utskifting av leddet vil ha den høyeste forekomsten av tilbakefall, mens et kirurgisk reparert leddet vil generelt være stabil for en betydelig mengde tid etter operasjonen.