Digidexo.com

Koronarsykdom Behandlinger

Koronarsykdom påvirker hjertets blodårer. Skipene er nødvendig for å forsyne hjertet med tilstrekkelige mengder av oksygen, blod og næringsstoffer. Koronar arteriesykdom ofte forekommer som et resultat av akkumulering av plakk i arterier. Plakk består av fettstoffer som begrenser og noen ganger blokkere blodstrømmen til hjertet, noe som resulterer i hjerteinfarkt. Behandling for koronarsykdom inkluderer livsstilsendringer, medisiner og kirurgiske inngrep.

Livsstilsendringer

Hvis du røyker, slutte å røyke. Røyking tobakk skader blodårene ved å få dem til å stivne, noe som ytterligere vil hindre riktig blodstrøm. Hvis du er overvektig, gå ned i vekt. Overvekt øker belastningen på hjertet og bidrar til sekundære tilstander slik hypertensjon og diabetes. Spis et sunt kosthold som består av hele korn, grønnsaker, frukt, magert kjøtt og magre meieriprodukter. Legge fisk som inneholder omega-3 fettsyrer i kostholdet ditt er også en god idé. Trene regelmessig for å hjelpe til med å opprettholde en sunn vekt og for å styrke det kardiovaskulære systemet.

Medisiner

En lege kan anbefale å ta en aspirin daglig for å fortynne blodet slik at det kan flyte lettere gjennom kroppen. Aspirin kan redusere risikoen for blot propper. Betablokkere, ACE-hemmere eller kalsiumkanalblokkere kan anvendes til å senke blodtrykket og for å minske hjertets arbeidsbelastning. Vanligvis vil medisiner bli foreskrevet for å redusere mengden av kolesterol i blodet, slik at fett ikke vil akkumulere enda mer innenfor kroppens fartøy og arterier. For de som lider av angina, kan nitroglyserin være foreskrevet for å behandle symptomer på angina som de oppstår.

Kirurgiske inngrep

I løpet av angioplasti, er en ballong plasseres i arterien ved hjelp av et kateter. Ballongen blåses opp, presser de fettstoffer mot veggene i arterien. En stent kan stå i arterien for å holde den åpen. En mer invasive kirurgiske inngrep slik som en bypass kan være nødvendig. Under en bypass prosedyre, en sunn fartøy fra et annet sted erstatter blokkert koronararterie.