Digidexo.com

Virkninger av Salmonella forgiftning

Salmonella forgiftning, mer formelt kjent som salmonellose, er en infeksjon som er forårsaket av bakterier i slekten Salmonella. Det er en vanlig type matforgiftning som vanligvis resulterer i en mild intestinal sykdom.

Effekter

Symptomene på salmonellose er ikke forårsaket av selve forgiftning og er vanligvis gastrointestinal karakter. Dette inkluderer magekramper, diaré, kvalme og oppkast.

Progresjon

De første symptomene på salmonellose vanligvis vises innen tre dager etter inntak av salmonellabakterier. De løser vanligvis uten behandling innen en uke etter sin debut.

Ved å søke behandling

Salmonellose kan kreve behandling for dehydrering. Dette kan forekomme når pasienten har en redusert urinmengde, tørr munn eller innsunkne øyne. Spedbarn som ikke produserer tårer når de gråter eller er ikke svarer kan også være dehydrert.

Alvorlighetsgrad

Salmonellose er vanligvis en mild, selvbegrensende sykdom hos pasienter med sunt immunforsvar. Imidlertid kan svært unge eller eldre pasienter med nedsatt immunforsvar oppleve alvorlig diaré som krever sykehusinnleggelse for å behandle.

Komplikasjoner

Den vanligste komplikasjon av salmonellose er en form for reaktiv artritt er kjent som Reiters syndrom. Pasienter med sigdcelleanemi er også mer sannsynlig å utvikle osteomyelitt, en infeksjon i benmargen.